İşte sporda cuma mesaisinin getirdikleri

Sporda cuma gündemi yoğun. Gerek Türkiye'den gerekse dünyadan futbol, basketbol ve diğer branşlarda yaşanan gelişmeler...

Spor 19 Nisan 2024
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Almanya Milli Futbol Takımı, teknik direktör Julian Nagelsmann’ın sözleşmesini yeniledi. Almanya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 36 yaşındaki Alman çalıştırıcının 31 Temmuz 2024’e kadar olan sözleşmesinin 2026’ya dek uzatıldığı belirtildi. Daha önce Hoffenheim, Leipzig ve Bayern Münih’i çalıştıran Nagelsmann, 2023’ün eylül ayında Almanya Milli Takımı’nın başına getirilmişti. Nagelsmann milli takımda Hansi Flick’ten boşalan koltuğa oturmuştu. Alman isim için sezon sonunda Thomas Tuchel’le yollarını ayırmaya hazırlanan Bayern Münih’in de ilgisinin olabileceği iddialardan biriydi. Ancak Alman Milli Takımı son dönemdeki yükselişi de göz önünde bulundurarak ABD-Meksika-Kanada ortaklığında düzenlenecek Dünya Kupası’nı da kapsayan sözleşmeyi genç teknik direktörle imzaladı.

Çin’deki sprint yarışına Lando Norris önde başlayacak

Formula 1’de sezonun beşinci yarış haftası heyecanı Çin’de yaşanacak. Çin GP öncesi sprint yarışı da yapılacak. İşte o sprint yarışının sıralama turları yapıldı. McLaren’in İngiliz pilotu Lando Norris pole pozisyonunu alırken ikinci sıra Mercedes pilotu Lewis Hamilton’a gitti. Aston Martin’den Fernando Alonso üçüncü oldu. Şampiyona lideri Max Verstappen ise sıralama turlarını dördüncü sırada bitirebildi. Max’ın iki turda sorun yaşaması dikkatlerden kaçmadı. Sprint yarışı cumartesi sabaha karşı saat 04.00’te sahne alacak. Pazar günkü esas yarış öncesi sıralama turları aynı gün saat 08.00’de başlayacak. Pazar günkü esas yarış da yine aynı şekilde saat 08.00’de başlayacak.

Ergin Ataman’ın acı gününde dostları yalnız bırakmadı

İbrahim Nuray Ataman’ın cenazesinde spor dünyasından birçok isim katıldı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman’ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi’nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Ergin Ataman ile ailesi, cenaze namazından önce taziyeleri kabul etti. Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan ile basketbol camiasından birçok isim katıldı. Cenazede, milli basketbolcular Cedi Osman, Melih Mahmutoğlu, eski oyuncu ve manken Arzum Onan, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile spor ve sanat dünyasından birçok kişi de hazır bulundu. İbrahim Nuray Ataman’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sevil Becan, Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

Nihat Tokat ve Şekip Mosturoğlu’nun ardından Sevil Becan da aday oldu.

Fenerbahçe’de 2018-2021 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği görevi üstlenen Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, 27 Nisan Cumartesi günü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Nihat Tokat ve Şekip Mosturoğlu’nun ardından Sevil Becan da yaptığı basın toplantısıyla sarı-lacivertli kulübün divan kurulu başkanlığı için adaylığını açıkladı. Becan, Ülker Stadyumu 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında adaylığına dair açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli kulübün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Becan, “Fenerbahçe’nin geleceğe umutla bakabilmesi için neler olmalı gerektiğini düşündüğümde kamplaşma ve karşıtlıkların bitmesi, Fenerbahçelilik değerlerini, birlik ve bütünlüğü korumak, ilk aklıma gelenler. Adaylık sürecinde istişareler yaptığımızda en çok üzerinde durduğumuz konu bu oldu. Yakın tarihimizde 2 önemli gün var. 3 Temmuz ve 2 Nisan. 3 Temmuz’a baktığımızda yöneticiyle, taraftarıyla camia öyle bir bütünleşti ki sonunda hem haklı olduğu ortaya çıktı hem de davalar büyük bir takip süreciyle devam etmektedir. 2 Nisan’a gelince kongre üyeleri bütün işlerini bir kenara bırakmış ve Kadıköy’e koşarak gelmiştir. Böyle bir değer hangi kulüpte vardır?” diye konuştu. Yüksek Divan Kurulu’nun işleyişinde değişiklikler olması gerektiğini vurgulayan Becan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Divan Kurulu’nda bir reforma ihtiyaç var. Biz bunu başlatabileceğimizi düşünüyoruz. 5 binin üzerinde Divan Kurulu üyesi var. 25 sene sonra elde ettiğiniz bir kümenin içerisindeyseniz, bu ortalama bir kulübün üye sayısına eş değer. Bizler, daha farklı bir yönetime ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Zaman içerisinde neler olacağını açıklayacağım. Başka bir yüksek divan kurulu anlayışı ve işleyişi mümkün. 3 ayda bir toplanıyorsunuz ve önünüze gelen raporlar dinleniyor. Orada dile getirilen görüşler, çoğu üyenin dinlemek istemediği görüşler olabiliyor. Eleştiriler olur mu, evet olması lazım. Eleştiriler yön verdiği sürece makbuldür.”
Adaylığı sürecinde görüşmeler yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyleyen Becan, “Ben sayın Ali Koç’u ziyaret ettim. Kendisi bana taraf olmayacağını söyledi. Bu güzel bir şey. Ben de neden aday olduğumu ve projelerimi anlattım. Bu bir nezaket ziyaretiydi. Sayın Aziz Yıldırım’a da bir görüş talebi iletmiştim. Bir cevap gelmedi şu ana kadar. Sayın Şekip Mosturoğlu ile görüştük ve tanıştık. Ona da başarılar diliyorum. Onun bu kulüp için ödediği bedeller vardır. Kendisine çok saygı duyuyorum” diye konuştu.

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası fikstürü belli oldu

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın programı belli oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli takım, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. Şampiyonada grup maçları Macaristan’ın Debrecen kentindeki 6 bin 500 seyirci kapasiteli Fönix Arena’da oynanacak. A Milli Takım, 28 Kasım Perşembe günü Macaristan, 30 Kasım Cumartesi günü Kuzey Makedonya ve 2 Aralık Pazartesi günü İsveç ile karşı karşıya gelecek. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 24 takımın katılımıyla Avusturya, Macaristan ve İsviçre’de 28 Kasım-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Milliler tarihlerinde ilk kez bu turnuvada boy gösterecekler.

Altay’da şirketleşme girişimleri başladı

Altay’da şirketleşme çalışmaları başladı.

Son dönemde maddi açıdan büyük zorluklar yaşayan ve TFF 2. Lig’e düşen Altay’da şirketleşme çalışmaları resmen başladı. Söz konusu süreçte kulübün efsanelerinden ve eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli de yardım edeceğini ve görüşmelerde bulunacağını açıklamıştı. Kulüpten yapılan duyuruda “6102 sayılı TTK ve 7405 sayılı Spor Kulüpleri yasası uyarınca futbol şubesinin kurulacak bir şirkete devredilmesi kararı alınmış ve belli bir aşamada olan çalışmaların tamamlanması için belirlenen bir ad ile (isim onayı için başvuru yapılacaktır) bir şirket kurulacaktır. Şirketin kuruluşu için gereken zorunlu masraflar ve sermaye karşılanmıştır. Bu şirket ileride yatırımcılarla görüşerek futbol şubesini devralacaktır. Henüz yatırımcı görüşmesi yapılmamıştır. Bu görüşmeler için önce şirketin kurulması gerektiği için bu adım atılmıştır. Mevcut kadronun korunarak önümüzdeki sene ‘varlığımızın sürdürülmesi’ için gereken sermaye, gerçekçi hedefler belirlenerek sezon sonuna kadar oluşturulacaktır. Borç yükünün azaltılması için alacaklılarla görüşmek üzere bir heyet oluşturulmuştur. Borç yükünü oluşturan üç ana unsur döviz borcu, yönetici borcu ve TL olarak sporcu ve teknik heyet borçlarıdır ve bunlar yapılandırılacaktır. Başlatılan süreç sonuna kadar ilerlenerek ve oluşturulan platform genişletilerek sonuç alınana kadar devam edecektir. Büyük Altay sahipsiz değildir ve özlenen günlerine dönecektir” dendi. Ayrıca kulübün 1291 üyesinin bulunduğu, bu sayısının güncelleneceği belirtildi.

Konferans Ligi’nde haftanın golü Yusuf Yazıcı’dan

Fransa temsilcisi Lille’de forma giyen Yusuf Yazıcı’nın Aston Villa’ya attığı gol, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde haftanın en iyisi seçildi. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Lille’in normal süresini 2-1 üstün tamamladığı maçta takımının ilk golünü kaydeden milli futbolcu, İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Cristiano Biraghi (Fiorentina) ve Ferran Jutgla’nın (Club Brugge) önünde ilk sırayı aldı. Lille, çeyrek finalde 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Aston Villa’ya karşı 90 dakikayı 2-1 önde kapatmış, penaltılarda ise rakibine 4-3 yenilerek turnuvadan elenmişti.

Karagümrük’ten TFF’ye sitem

Süper Lig ekiplerinden Karagümrük, stadyumunun olmamasının yanında tesis bulmakta da zorlanan bir takım. Ancak Futbol Federasyonu enteresan bir şekilde iki seferdir Karagümrük’e olmayan statlarının olmayan ziraat mühendisiyle alakalı ceza veriyor. İstanbul kulübü yaptığı açıklamada “Çim saha bakımı yapacak stadyumu ve tesisi olmayan kulübümüz, Ziraat Mühendisi bulundurmadığı için TFF temsilciler raporu ile Disiplin Kurulu’na sevk olan kulübümüz, PFDK kararı ile tekrar ceza almıştır. Kamuoyunun bilgisine yorumsuz sunuyoruz!!” ifadelerine yer verdi.

Merve Aydın resmen veda etti

Sezonu Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nda geçiren ve yaşadığı sakatlık nedeniyle büyük bölümünde takımından uzak kalan Merve Aydın resmen basketbola veda etti. Takımın Mersin’de Çukurova Basketbol’u 3-0 geçerek Süper Lig’i müzesine götürdüğü maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayarak bu kararını açıklayan Merve, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla basketbola teşekkür etti. Mersin doğumlu 1994 doğumlu Merve 2009’da profesyonel oldu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde forma giydi. İstanbul Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Hatay Bşb gibi takımlarda da boy gösteren Merve daha sorna Nantes ve Al-Qazeres gibi ekiplerde Türk basketbolunu temsil etti. Merve 2021-22 sezonunu Galatasaray’da geçirdikten sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu ve burada iki sezon boyunca başarıdan başarıya koştu. Merve son olarak memleketi Mersin’de hem EuroLeague Kadınlar hem de Süper Lig kupasını kaldırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.