Galatasaray maçında kalesinde 33 şut gören Ankaragücü, 'Mütevazı değilim. Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden biriyim' diyen teknik direktör Tolunay Kafkas'la yollarını ayırdı.

Ankaragücü, geçen hafta sonu oynanan Galatasaray maçında çok zor anlar yaşadı. Kalesinde 33 şut gören başkent ekibi kaleci Bahadır Gündoğdu’nun yaptığı 12 kurtarışla büyük farktan kurtuldu. Bu karşılaşmada oynanan futbol ve sezon başından beri yedi maçta alınan bir galibiyetin faturası teknik direktör Tolunay Kafkas’a kesildi.

Ankaragücü, teknik direktörle karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Teknik direktörümüz Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır” denildi.

Galatasaray maçındaki kurtarışlar yeni sözleşme getirdi

Kafkas’a veda töreni

Ankaragücü, yollarını ayırdığı teknik direktör Tolunay Kafkas için veda töreni düzenledi. Tesislerde basına kapalı gerçekleştirilen programda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Kafkas’ın geçen sezon zor şartlarda göreve geldiğini ve takımı kümede tuttuğunu belirtti. Kafkas ile uyumlu çalıştıklarını dile getiren Koca, “Bazen iyi olmak yetmiyor, insana dayalı kolektif çalışmayı gerektiren oyun olduğu için istediğiniz yerde olamıyorsunuz. Zorunluluk gereği bazen değişiklik gerekiyor. Sabah kendisiyle görüştüğümde bir başkan ve ağabeyi olarak her zaman telefonumun ve kapımın açık olduğunu söyledim. Kişiliği, karakteri açısından Türkiye’nin ender hocalarından. Bu bir uyum meselesi. Uyum sağlayacağı ortamlarda daha başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!

Tolunay Kafkas, Koca’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Ankaragücü benim çocukluk aşkımdı. Bu fırsatı bana verdiniz. Yüzde 99’umu değil, yüzde 100’ümü vermeye gayret ettim. Bazen, bazı şeyler çok istediğimiz gibi gitmiyor. Her zaman hem sizin hem de kulübün emrinde olacağımı söylüyorum.Taraftara da çok teşekkür ediyorum. Umarım, bundan sonra Ankaragücü çok daha iyi yerlere, hak ettiği yerlere gelir.”

Kafkas’ın Ankaragücü macerası 6 ay sürdü

Sarı-lacivertlilerin başına 23 Mart’ta geçen Tolunay Kafkas, başkent ekibiyle ilk maçına Süper Lig’in 27. haftasında 1 Nisan’da Başakşehir karşısında çıktı. Kafkas’ın Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda başında bulunduğu 21 maçta Ankaragücü sadece 6 galibiyet alabildi, 6 kez sahadan beraberlik ayrıldı, 9 kez yenildi. Ankaragücü, Süper Lig’de Kafkas döneminde 18 maçta beş kez kazanabildi, beş beraberlik ve sekiz yenilgi aldı.

Icardi’ye ‘dur’ diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmedi

‘Mütevazi değilim’

Ümit Milli Takım’dan ayrıldıktan sonra başkent ekibinin başına geçen Tolunay Kafkas, 2023-24 sezonunun ilk haftasında 3-2 kaybedilen Kasımpaşa maçından sonra başkan Faruk Koca’nın sezonu ilk 5’te bitirme hedefini doğru bulmadığını söylemişti. Kafkas şöyle konuşmuştu: “Sorumluluk bende. Hedefe gideriz, gitmeyiz ama bedelini öderim. Benim bir problemim yok. Bu konuda mütevazı değilim. Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden biriyim, çok çalışkanım. Başkaları gibi burada hikaye, masal anlatmayı sevmiyorum. Bu iş bedel işi. Sorumluluk benim. Beceremediğim yerde Ankaragücü’ne zarar vermem. Sorumluluğu taşıyabilecek hem yürek hem de adamlık bende var.”

Kafkas’ın Anakargücü macerası 6 ay sürdü.

Tolunay Kafkas kimdir?

21 Mart 1968 doğumlu Tolunay Kafkas, sırasıyla PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor, Denizlispor, ASKÖ Pasching, LASK ve Admira Wacker takımlarında futbol oynadı. 2005 yılında futbol kariyerini sonlandırdı. 2007-2008 sezonunda Kayserispor’da teknik direktörlüğe başladı. Sırasıyla Gaziantepspor, Milli Takım Gelişim Koordinatörlüğü, Trabzonspor, Karabükspor, Kayserispor, Akhisar Belediyespor’da görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında Türkiye 21 yaş altı milli futbol takımını çalıştırdı. Kafkas, 23 Mart 2023’te Ankaragücü’yle 1,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.