Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!

Ankaragücü kalecisi Bahadır Güngördü'nün muhteşem oynadığı maçta Galatasaray flaş transferi Wilfred Zaha'nın golüyle yenilgiden döndü. 2-1'lik skorla üstü üste altıncı maç kazanılırken Icardi'nin ilk 11 çıktığı her maçta gol atma rekoru 13'te kaldı.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yayıncı kuruluşun verilerine göre Zaha'nın 15 metreden çektiği şut 124 kilometre hıza ulaştı.

Galatasaray- Ankaragücü için Rams Park’a gelenler asla böyle bir maç oynanacağını tahmin etmiyorlardı. Sarı kırmızılar hemen hemen her futbolcusuyla pozisyona girerken geceye damga vuran isim şüphesiz Ankaragücü kalecisi Bahadır Güngördü oldu. Kaleye 36 şut çeken Cim Bom’un 13 vuruşu kaleye isabet ederken Kaleci Bahadır 12 kurtarış yaptı. Ankaragücü file bekçisi, bu rakamla 2023-24 sezonunda bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.

Zaha ilk kez 11’e girdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ankaragücü maçı öncesi flaş transfer Wilfred Zaha’ya ilk kez 11’de yer vermişti. Davison Sanches’de sahada yerini alırken kulübeye çekilen isimler Abdülkerim Bardakcı ve Dries Mertens’di.

Maçın başlamasıyla birlikte Galatasaray pozisyonlara girmeye başladı. 4’te Kerem Aktürkoğlu’nun frikiğinde, 7’de Zaha’nun kanattan çalımlarla girip yaptığı vuruşta kaleci Bahadır Güngördü’nün müdahaleleri vardı. Ankaragücü, ilk pozisyonunu 20’de yakaladı. Eski bir Galatasaraylı Morutan’ın çektiği şutu Muslera kurtarmayı başardı. Ardından sarı kırmızılar başkent ekibinin kalesini yoklamaya devam etti. 29’da Kerem Aktürkoğlu’nun kafası az farkla auta çıktı. 30’da Zaha’nın çaprazdan vuruşu yan ağlarda kaldı. 32’de Zaha’nın pasında Mauro Icardi’nin serbest vuruşunu kaleci Bahadır kornere çeldi. 35’te Tete’nin kafasında da gole dur diye Ankaragücü file bekçisiydi. 45+3’te Icardi ceza alanı içinde vurdu, top Bahadır Güngördü’de kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz biterken ilk yarının yıldızı Ankaragücü kalecisiydi.

Ankaragücü kalecisi Bahadır Güngördü maçın farka gitmesini engelledi.

İkinci yarıya kaleci Bahadır’ın performansıyla 0-0 gitmeyi başaran Ankaragücü 48’te süpriz bir şekilde öne geçti. Efkan Bekiroğlu’nun pasıyla savunma arkasına sarkan Cephas, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Zaha’nın füzesi!

Bu dakikadan sonra da Galatasaray gol kaçırmaya devam etti. 52’de Kerem Demirbay’ın kafa vuruşu kaleci Bahadır’a takıldı. 56. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Angelino’nun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Zaha, Atakan Çankaya’dan sıyrıldı ve topa çok sert vurdu. Ankaragücü kalecisi Bahadır bile bu topun ağlara gidişine engel olamadı.

58’de Zaha’nın harika pasıylaTete, kaleciyle karşı karşıyakaldı. Banadır’ı geçtikten sonra topu auta attı. 60’ta Kerem Aktürkoğlu’nun ortasına Icardi kafayı vurdu, Ankaragücü kalecisi harika bir refleksle topu çıkarmayı başardı. 66’da Boey’in şutunda top auta çıktı.

'Bahadır'gücü engelini zor da olsa aştı!‘Bahadır’gücü engelini zor da olsa aştı!

VAR müdahalesiyle gelen gol

69. dakikada Galatasaray 2-1 öne geçti. Tete’nin pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Boey, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Savunmada Hayrullah Bilazer, yatarak çıkartmaya çalıştığı top kendi kalesine yönlendi. Ankaragücü savunmasının müdühalesiyle top direkten döndü. Hakem Volkan Bayarslan oyun devam ettikten sonra VAR müdahalesiyle karşılaşmayı durdurdu. Yapılan kontrolden sonra topun çizgiyi geçtiği belirlendi ve Galatasaray 2-1 öne geçti. Cim Bom öne geçmesine karşın gol aramaya devam etti. 87’de Oliveira’nın frikiğini gecenin yıldızı Bahadır Güngördü kornere çeldi. Kullanılar kornerde Icardi’nin harika kafa vuruşu Bahadır aynı güzellikte kurtardı. 89’da Mertens’in kullandığı korner sonrası Sanchez ön direkte topa kafa vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak dışarı çıktı. Galatasaray çok daha farklı kazanacağı bir maçı 2-1 kazanarak soyunma odasına gitti.

Galatasaray yöneticisinden Sultanlar Ligi için şok sözler: Şike, doping...Galatasaray yöneticisinden Sultanlar Ligi için şok sözler: Şike, doping…

Galatasaray yenilgiyi unuttu

Sarı-kırmızılılar, Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetle 2017-2018 yılından bu yana ilk kez yenilmeden sezona 7’de 7 ile başladı. Cim Bom, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere son 19 resmi maçında da mağlup olmadı. Okan Buruk’un takımı, 2022-2023 sezonu son 6 haftası ile birlikte bu sezon toplamda 12 karşılaşmada sadece 1 beraberlik aldı. 11 maçını da kazanan Galatasaray, Süper Lig’deki 12 maçlık yenilmezlik serisine de devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde ise Galatasaray, elemelerde çıktığı 6 maçta, 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi’nde de A Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılar, gruptaki ilk maçında ise beraberlik alarak toplamda 19 maçlık yenilmezlik serisini elinde bulundurdu. Öte yandan Galatasaray, son yenilgisini 2022-2023 sezonunun 32’nci haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında aldı.

Mauro Icardi, Ankaragücü kalecisi Bahadır’ı geçemedi.

Icardi’nin rekorlarını Bahadır engelledi

30 yaşındaki Mauro Icardi’nin ilk 11’de çıktığı 13 maçta da fileleri sarsan tek oyuncu konumunda olan Icardi, Ankaragücü maçında da birçok pozisyon buldu. Ancak 30 yaşındaki Arjantinli santrforun vuruşlarında başkent ekibinin kalecisi Bahadır harika refleksler gösterdi. Icardi, ayrıca bu maçta gol atamayaram 30 gole en hızlı ulaşan oyuncu ünvanını kaçırdı.

Okan Buruk oynanan futboldan memnun olduğunu söyledi.

Okan Buruk: Oyuncularıma teşekkür ederim

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Ndombele’yi sakatlığından dolayı oynatmadığını söyledi. Buruk, “Zaha doğru zamanda 11 başladı, öz güven kazandı. Tanguy Ndombele ayağına darbe aldı, o yüzden oynatamadık. Kulübeye aldık ama riske etmedik. Çok maç var, oyuncu değişikliği hep yapacağız. Bu oyunun üzerine koyarak gideriz inşallah. Kerem Aktürkoğlu ilk kez forvet arkasında oynadı, bence olumlu işler yaptı, bizim için önemli bir kazanım” dedi. Maçı değerlendiren Okan Buruk şöyle konuştu: “Oyuncularıma teşekkür ederim. Seyircimize de teşekkür ederim. Hep takımın yanında oldular. Oyuncuların performansı çok iyiydi. Birçok rekor var ama Ankaragücü gibi takıma karşı da bu datalara ulaşmak önemliydi. 3 gün sonra maça çıkacağız, moral lazım. Biraz yorulduk ama güzel bir yorgunluk. Veriler, oyun… Ankaragücü gibi bir takıma karşı bunları yaptık, moral olacak.”

Zaha ayranı önce süt, sonra yoğurt sandıZaha ayranı önce süt, sonra yoğurt sandı

Yayıncı kuruluşa konuşan Zaha da “Dakika alıp, kendime güvenimi kazanmaya çalışıyorum. Önemli olan gol değil, takımın kazanması. Kazandığımız için mutluyum. Bilmiyorum. İnsanlar yüzde 100 olduğumda kendileri görecek. Dakika aldıkça, performansım gelişecek. Hafta hafta bakacağız” dedi.

Tolunay Kafkas: Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kadrosu ligin üstünde

Ankaragücü’nde teknik direktör Tolunay Kafkas, Galatasaray ile Fenerbahçe’nin kadrosunun ligin üstünde olduğunu söyledi. Kafkas, “Oyuncularım ilk devre çok pas hatası yaptı. Hızlı geçişleri daha iyi yapmalıydık. İkinci yarı format ve oyuncu değişikliği ile golü bulduk. Oyun bizim lehimize dönecekken, geçişleri daha az yaptık” dedi. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin kadrosunun çok değerli olduğunu söyleyen Kafkas konuşmasına şöyle bitirdi: ”Galatasaray çok güçlü takım. Çok kaliteli oyuncuları var. Fenerbahçe ve Galatasaray bu ligin üstünde. Oyuncularıma mücadelelerinden dolayı teşekkür ederim. Şimdi kendimize daha yakın rakiplerle oynayacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.