Ankaragücü beraberliğe abone

Ankaragücü deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta Pendikspor'la 1-1 berabere kaldı. Başkent ekibiböylece üst üste dördüncü maçından beraberlikle ayrıldı.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İlk yarıyı önde kapayan Ankaragücü, üstünlüğünü koruyamadı.

Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e eski başkan Faruk Koca’nın saldırısından sonra çalkantılı günler geçiren Ankaragücü Pendikspor deplasmanındaydı. Küme düşme bölgesindeki İstanbul ekibi ise evinde kazanarak nefes almayı istiyordu.

Maça iyi başlayan Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Ankaragücü oldu. 14’te Morutan’ın vuruşunda savunmadan seken top Ali Sowe’un önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruş ağlara gitti. Ancak VAR’dan gelen uyarının ardından hakem Ümit Öztürk golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. 18’de başkent ekibi öne geçti. Efgan Bekiroğlu serbest vuruşu çok sert kullandı, Top ağlara gitti. Golden sonra Pendikspor beraberlik için yüklenmeye başladı. 36’de kaleci Bahadır’ın uzaklaştırmak istediği top Pendiksporlu Romero’nun önünde kaldı. Romero’nun aşırtma vuruşunda top üstten auta çıktı. İlk yarı Ankaragücü’nün 1-0’lık üstünlüğüyle bitti.

Genç Semih atıyor, Beşiktaş sonunda gülüyorGenç Semih atıyor, Beşiktaş sonunda gülüyor

İkinci yarı ev sahibinin baskısı arttı. 54’te Romero’nun kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top ceza sahası dışında Lusamba’da kaldı. Lusamba’nın şutunda kaleci Bahadır Güngördü gole izin vermedi. 77’de Ankaragücü farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşu yine Efgan Bekiroğlu kullandı. Top bu kez üst direkten döndü.

Rizespor yenilgiyi unuttu... Kasımpaşa avantajı kullanamadıRizespor yenilgiyi unuttu… Kasımpaşa avantajı kullanamadı

Bundan iki dakika sonra 79’da Pendikspor beraberliği yakaladı. Erdem Özgenç’in kullandığı kornerde top Sequeira’dan sekerek Alpaslan’ın önünde kaldı. Boş pozisyondaki Alpaslan’ın vuruşunda top ağlara gitti. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Ankaragücü puanını 20 yaptı ve 11. durumda bulunuyor. Küme düşme bölgesindeki Pendikspor ise 14 puanla 19. durumda.

Alanyaspor son gaz! Son kurban SamsunsporAlanyaspor son gaz! Son kurban Samsunspor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.