Genç Semih atıyor, Beşiktaş sonunda gülüyor

Beşiktaş Mersin'de Hatayspor deplasmanında 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy ve Omar Colley'in golleriyle 2-1 kazandı ve kötü gidişi durdurdu. Yönetici Feyyaz Uçar teknik direktör adayları arasında Sergen Yalçın'ın bulunduğunu söyledi.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Semih Kılıçsoy, attığı golle takımına üç puanı getiren isimlerden biri oldu.

Süper Lig’de üç haftadır galibiyet alamayan Beşiktaş teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırmış ve teknik direktör arayışlarına devam ediyordu. Zorlu Hatayspor deplasmanında takımın başında altyapı antrenörü Serdar Topraktepe vardı. O da 3-1 kaybedilen Alanyaspor maçına göre iki değişiklikle çıktı. Cenk Tosun yedeğe çekildi, sakatlanan Alex-Oxlade Chamberlain ise forma giyemedi. Bu oyuncuların yerine ilk 11’de Bakhtiyor Zaynutdinov ve Milot Rashica sahadaydı.

Ameliyat olup sezonu kapatan Chamberlain’in yanı sıra sakatlığı bulunan Umut Meraş, Necip Uysal ve Emrecan Uzunhan kadroda yoktu. Tayyip Talha Sanuç ve Gökhan İnler ile kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Jean Onana da kente getirilmedi. Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Gedson Fernandes Mersin’e gelse de maçı tribünden seyretti. Ligde son galibiyetini 11 Kasım’da Galatasaray’a karşı alan ve sonraki 4 maçı ikişer beraberlik ve yenilgiyle tamamlayan Hatayspor’da, sakatlığı süren Lamkel Ze kadroya dahil edilmedi.

Hatayspor ve Beşiktaşlı futbolcular Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 askeri andıkları siyah tişörtler giydi.

Beşiktaş 6 Şubat depremlerinde en büyük hasarı alan kentlerden olan Hatayspor maçına özel 100. yıl formasıyla çıktı. Maça hızlı başlayan Kartal oldu. Birinci dakikada Onur Bulut’un pasında defansın arkasına sarkan Muleka’nın vuruşunda top soldan dışarıya çıktı. 2’de gole yaklaşan isim yine Muleka oldu. Vuruşunu kaleci Erce Kardeşler ayağıyla kurtarmayı başardı. 13’te bu kez Muleka kafayla gole yaklaştı. Kaleci Arda topu kornere çeldi.

13. dakikada siyah-beyazlı takım Muleka ile yine gole yaklaştı. Masuaku’nun sol kanattan ortasına iyi yükselen Muleka kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Erce Kardeşler’in çizgideki müdahalesiyle top kornere gitti. 22’de Ömer Faruk Beyaz’ın pasında Strandberg’in şutu önce defansa sonra direğe çarpıp auta gitti. 34’te Hatayspor kalesinde oluşan karambolde Salih Uçan aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Derbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen olduDerbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen oldu

Semih Kılıçsoy gol siftahı yaptı

38’de Semih Kılıçsoy sahneye çıktı. Hadziahmetovic’in kale önüne ortasına hareketlenen 18 yaşındaki futbolcu altı pasta buluştuğu topu ağlara göndermeyi başardı. Bu Semih Kılıçsoy’un Süper Lig’de attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. Futbolcu Konferans Ligi elemelerinde de bir kez gol sevinci yaşamıştı. Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Colley sezonu kapatan Alex Oxalade Chamberlain’in formasını göstererek golü kutladı.

Colley gollerine devam ediyor

53. dakikada Beşiktaş farkı ikiye  çıkardı. Ceza sahasına atılan uzun topa hareketlenen Rashica’nın şutunda Kerim Alıcı’ya çarpan top kornere çıktı. Soldan köşe vuruşunu kullanan Hadziahmetovic’in ortasına kale önünde yükselen Colley kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.  Süper Lig’de beşinci kez topu ağlara göndermenin sevinci yaşayan Colley siyah beyazlıların en golcü ismi oldu.

Hasan Arat: Teknik direktörler ve transferler yoldaHasan Arat: Teknik direktörler ve transferler yolda

80’de Hatayspor, farkı bire  indirdi. Amartey’in ters vuruşunda penaltı noktası üzerinde topla buluşan  Hodzic yaptığı güzel vuruşla takımına beraberlik için umut getirdi. Bu da Hodzic’in Süper Lig’deki ilk golü oldu.  90+5’te ev sahibi takım beraberliğe yaklaştı. Ceza yayı önünde kazanılan serbest vuruşun başına geçen Ghoulam’un şutunda sola uzanan kaleci Mert Günok gole izin vermedi ve topu kornere çeldi. Konuk ekip maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Ankaragücü beraberliğe aboneAnkaragücü beraberliğe abone

Feyyaz Uçar açıkladı: Sergen Yalçın adaylar arasında

Beşiktaş’ın deplasmanda Hatayspor’u yendiği maçın ardından Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar önemli açıklamalarda bulundu. Takımın bugün sahada gösterdiği performansı beğendiğini belirten Uçar “Beşiktaş üst üste üç maç yenilemez. Çocuklar çok istekli ve arzuluydu. Bizim için ümit verdiler. Böyle mücadele etmeleri gelecek adına umut verici” dedi. Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu kısa zamanda doldurmak istediklerini belirten Uçar şöyle konuştu: “Teknik direktörler ile görüşüldü. Doğru kararı vermek istiyoruz. Kasımpaşa maçına yeni hoca ile çıkmak istiyoruz. Bu hafta içinde birkaç hoca ile daha görüşeceğiz. Sergen Yalçın Beşiktaş’ın evladı, adaylar arasında var. İsim söylememem lazımdı, ama Beşiktaş’ın çocuğu olunca insan dayanamıyor.”

Alanyaspor son gaz! Son kurban SamsunsporAlanyaspor son gaz! Son kurban Samsunspor

Geçenlerde günlerde yollarını ayırdıkları teknik direktör Rıza Çalımbay ile dostluklarının baki olduğunu belirten Uçar “Rıza Çalımbay ile biz ayrılamayız. Bizim kader birliğimiz var. Bu profesyonel bir şey. Sadece Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünden ayrıldı. İnşallah ileride yine beraber çalışacağız” dedi.

Rıza Çalımbay’ın ayrılığı sonrası Beşiktaş’ın başında Serdar Topraktepe vardı.

Serdar Topraktepe: Hatalar üzerine yorum yapmam yanlış olur

Beşiktaş’ın başında bulunan Serdar Topraktepe “Hatayspor’un uzun toplarla ilerdeki oyuncularının hareketliliğiyle sonuca gitmek istediğini gördük. İkinci topları almak ve rakip defansı öne çekmek istedik. Amartey ikinci toplar, yüksek toplar için daha önce ön libero oynadığı için böyle bir karar aldık. İstediğimizi yerine getirdi” dedi. Yenen golde topun Daniel Amartey’den gelmesinin hatırlatılması üzerine Serdar Topraktepe şöyle konuştu: “Yediğimiz golde bir hata oldu. Bir iki günlük çalışmayla hatalar üzerine yorum yapmam yanlış olur. Hatalar olacak. Mücadele yönünden takımımız iyiydi.”

Volkan Demirel bütün suçun kendisinde olduğunu söyledi.

Volkan Demirel: Şu an söylenecek bir şey yok

Hatayspor Teknik Direktörü Volman Demirel Beşiktaş’ın iyi oynadığını belirterek “Mağlubiyetin tüm sorumlusu benim. Bir Kayserispor bir de bu maç geliyor aklıma kötü oynadığımız. Bu takımı kuran benim. Fazla söylenecek bir şey yok. Konuşmak istiyorum ama şu an söylenebilecek bir şey yok” dedi. Demirel konuşmasına şöyle devam etti: “Düşüneceğim, konuşacağım, tartışacağım, oyuncularla konuşacağız. Neyi yapamadığımıza bakacağız. Burada kimsenin suçu yok, bütün suç benim. Bakacağız.”

Rizespor yenilgiyi unuttu... Kasımpaşa avantajı kullanamadıRizespor yenilgiyi unuttu… Kasımpaşa avantajı kullanamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.