Derbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen oldu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa maçını hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. TFF de Süper Kupa bilet fiyatlarında indirime gitti.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Abdülkadir Bitigen bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin iki maçını yönetti.

Süper Lig’de oynanan ve 0-0 biten Fenerbahçe -Galatasaray maçının ardından gözler bu kez iki takım arasında yapılacak Süper Kupa karşılaşmasına çevrildi.

Geçen yılın şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda saat 20.45’te başlayacak maçı Abdulkadir Bitigen yönetecek. Abdulkadir Bitigen’in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

Futbol yok polemik var! Derbide morluk gerilimiFutbol yok polemik var! Derbide morluk gerilimi

Bitigen’in Galatasaray ve Fenerbahçe karnesi

Abdulkadir Bitigen en son Galatasaray’ın Nef Stadı’nda 3-0 kazandığı Fenerbahçe derbisini yönetmişti. Bu sezon Bitigen iki Galatasaray maçında yer aldı. Sarı kırmızılılar İstanbulspor’u 1-0, Adana Demirspor’u 3-1 yendi. Aynı şekilde Fenerbahçe de Bitigen’in yönettiği Gaziantep FK ve Pendikspor karşılaşmalarını 2-1 ve 5-0 kazandı.

Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0

Bitigen şu ana kadar Galatasaray’ın 18, Fenerbahçe’nin ise 13 karşılaşmasında düdük çaldı. Sarı kırmızılar bu maçların 11’ini kazanırken üç beraberlik dört yenilgi aldı. CimBom Bitigen’in düdük çaldığı son altı maçı kazandı. Kanarya ise Bitigen yönetimindeki mücadelelerin sekizini galip bitirirken birinde berabere kaldı, ikisinde ise sahadan boynu bükük ayrıldı.

'Faul'atün 'faul'atün 'faul'ün vezninde bir derbi…‘Faul’atün ‘faul’atün ‘faul’ün vezninde bir derbi…

 

Bilet fiyatlarında indirim

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa maçı için bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapıldığını açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.