İstanbul golcüsü Rize’de sahne aldı: Edin Dzeko…

Fenerbahçe ilk yarısını 1-0 geride kapadığı mücadelede Rizespor'u 3-1 yendi. Yoğun yağış nedeniyle fazlasıyla ağırlaşan zeminde oynanan mücadelede Kanarya'yı öne geçiren ismi Edin Dzeko oldu. Dzeko Süper Lig'de İstanbul dışında ikinci golünü attı.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de attığı gollerin büyük kısmını İstanbul'da bulan Edin Dzeko bu kez Rize'de sahneye çıktı.

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında kendi evinde büyük yara aldı. Alanyaspor’a iki puan bırakan ekip 13 hafta sonra liderliği rakibi Galatasaray’a bıraktı. Yeni bir galibiyet serisi yakalamayı amaçlayan ekip Rizespor deplasmanına çıktı. Bu deplasmanın güçlü bir ekibe karşı oynanacak zorlu bir dış saha maçı olmaktan öte zeminle mücadele halinde geçmesi beklenmiyordu. Ancak Rize’de hava koşullarının aldığı hal hem takımın uçağının Rize’ye hemen hemen beş saat tehirle inmesine neden oldu, hem de maçı erteletme noktasına getirdi.

Ancak maç günü hakem Arda Kardeşler’in zemini inceleyip karşılaşmanın oynanmasına karar verildi. Sahanın belli bölümleri özellikler kanat bölgeleri fazlasıyla ağırlaşmıştı. Fenerbahçe bu zemine uygun oyunu oynamadığı ilk yarıda fazlasıyla zorlandı. Rizespor özellikle Jonjo Shelvey’nin iyi oyunuyla üstünlük kurduğu rakibine karşı 45 dakikayı 1-0 önde geçti. Üç değişiklikle başladığı ikinci devrenin hemen başında Serdar Dursun’la golü bulan Kanarya oyunu dengeledi. Mert Hakan Yandaş, Serdar ve İrfan Can Kahveci’nin etkili oyunları yalnızca skoru değil momentumu değiştirdi.

Fenerbahçe'yi çamurdan 'yedekler' çıkardıFenerbahçe’yi çamurdan ‘yedekler’ çıkardı

Sarı-lacivertlilerin skor üstünlüğünü yakalaması da fazla uzun sürmedi. 65. dakikada devrenin öne çıkan ismi Mert Hakan topu kaptı, ileri taşıdı ceza alanına girerken Boşnak golcü Edin Dzeko’nun önüne bıraktı. Son haftalardaki gol orucunu Alanyaspor karşısında kafa vuruşuyla bozan Dzeko üst üste ikinci haftada rakip ağları sarstı, takımını en ihtiyacı olan anda öne geçirmeyi başardı.

37 yaşındaki golcü futbolcu böylelikle 18. Süper Lig golüne ulaştı. Gol krallığındaki liderliğini pekiştiren yıldız İrfan Can Kahveci’nin duraklama anlarında bulduğu golle 3-1 sona eren karşılaşmanın önemli anında takımının kurtarıcısı oldu. Dzeko hakkında maç öncesi en büyük soru işaretlerinden biri İstanbul dışında attığı gol sayısıydı. Öyle ki deneyimli golcü bu sezon Süper Lig’de attığı 17 golün 16’sını İstanbul’da kaydetti.

Dzeko’nun bundan önce İstanbul dışında attığı tek gol Samsun’da gelmişti. Kanarya’nın ligin ikinci haftasında Samsunspor’u 2-0 yendiği mücadelede Dzeko, Cengiz Ünder’in ortası sonrası kafa vuruşuyla takımını öne geçirmiş ve son derece kritik bir gole imza atmıştı. O Dzeko dün de Rizespor deplasmanında son derece kritik bir gole imza atarak takımını bir Karadeniz deplasmanında öne geçirdi. Fenerbahçe böylelikle yeni bir galibiyet serisi başlatmak konusunda önemli bir adım attı.

‘Futbolun bataklığı’ metafor değilmiş meğer‘Futbolun bataklığı’ metafor değilmiş meğer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.