Fenerbahçe’yi çamurdan ‘yedekler’ çıkardı

Fenerbahçe, çamur tarlasına dönen Rizespor sahasında ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı. İkinci yarıda oyuna giren Serdar Dursun ve İrfan Kahveci gol attı, Mert Hakan Yandaş, Dzeko'ya asist yaptı. 3-1 kazanan Kananya, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor 17 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Futbolcular rakipleri kadar sahayla da mücadele etti.

Fenerbahçe, Kadıköy’de Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak Galatasaray’a liderliği kaybetmişti. İsmail Kartal’ın ekibi zorlu Rizespor deplasmanında rakibin yanı sıra zorlu hava ve saha şartları ile karşılaştı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun zemin uyarısı yaptığı takımlardan olan Rizespor’un zemini aralıksız yağan yağmur nedeniyle iyice futbol oynanmaz hale geldi. Sahanın bazı bölgelerinde balçıklar vardı.

Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler, maç öncesinde zeminin bozuk olması ve yağışın ardından ağırlaşması nedeniyle yardımcıları ile birlikte yaptığı inceleme sonrası maçın oynanmasına karar verdi.
Karşılaşmaya her iki takımın taraftarı da büyük ilgi gösterdi. Kendilerine ayrılan bölümleri tamamen dolduran taraftarlar, maç öncesinde tezahüratlarla takımlarına destek verdi. İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Alanyaspor maçının ilk 11’ine göre kadrosunda tek değişiklik yaptı. Mert Müldür’ün yerine Jayden Oostorwolde sahadaydı. Rize ekibindeyse maç öncesi ısınmada sakatlanan kaleci Gökhan Akkan’ın yerine Tarık Çetin görev aldı. İlhan Palut ayrıca, gecen hafta 11’de bulunan Zeqiri, Varesanovic ve Gaich’in yerine Benhur Keser, Muammer Sarıkaya ve Minchev’e ilk 11’de görev verdi.

İki gündür yağan yağmur sahada futbol oynamayı zorlaştırdı.

Saha ve hava şartları nedeniyle iki takım da top yapmakta zorlandı. Karşılaşmada ilk pozisyonu Fenerbahçe buldu. 13’te Szymanski’nin ceza yayı üzerinden pasında Edin Dzeko vurdu. Defansta Mocsi’den seken topu kaleci Tarık Çetin direk dibinden kornere çeldi. 23’te ev sahibi tehlikeli geldi. Hojer’in pasında ceza yayı üzerinde rakibinden sıyrılan Olawoyin’in yerden vuruşunda, kaleci Livakovic topu tutmayı başardı. 27’de Rizespor öne geçti. Shelvey’nin ceza yayı üzerine çevirdiği topu Akintola, yine kafayla savunmanın arkasına aşırdı. Hareketlenen Minchev, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu yerden sekerek ağlara gitti. 45+2’de Muhammet Taha Şahin’in sağdan ceza sahası içerisine ortasında iyi yükselen Mocsi’nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. İlk yarıyı Rizespor 1-0 önde kapadı.

İsmail Kartal’ın müdahalesi üç gol getirdi


İsmail Kartal ikinci yarıda oyuna üç oyuncu değişikliği ile müdahale etti. Sebastian Szymanski, Rade Krunic ve Cengiz Ünder dışarı çıkarken içeriye İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş ve devre arasında Fenerbahçe’ye dönen Serdar Dursun girdi. Bu üç oyuncu da skora etki etti. 48’de Mert Hakan Yandaş’ın getirdiği tohu İrfan Can Kahveci’ye bıraktı. Onun harika ortasında Serdar Dursun dokundu. Topağlara gittikten sonra golcü Cristiano Ronaldo ile özdeşleşmiş ‘Siu’sevincini yaptı.

Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde Karagümrük’ten aldığı Serdar Dursun, çıktığı ilk maçta golle buluştu.

65’te Mert Hakan Yandaş’ın sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında Serdar Dursun’un kafa vuruşunda, kaleci Tarık Çetin yatarak topu çeldi. 66’da ikinci yarıda oyuna giren Mert Hakan Yandaş, topu orta alanda kaptı. Biraz sürdükten sonra soldaki Edin Dzeko’ya aktardı. O da bu tou asiste çevirdi. Sert şutunda, kaleci Tarık Çetin’den seken top filelere gitti. 76’da Tadic’in ceza sahası içerisine ortasında Dzeko’nun sağ çaprazdan gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 90+3’te Fenerbahçe, farkı ikiye çıkardı. Tadic, sol taraftan ceza sahası içerisine ortasını yaptı. İrfan Can Kahveci’nin sol ayak içi volesinde, Mocsi’nin müdahalesine rağmen top filelerle buluştu. Mücadele, Fenerbahçe’nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 67’ye çıkardı ve maç fazlasıyla Galatasaray’ın önüne geçti. Futbolcular, galibiyeti maç boyu kendilerine destek veren taraftarla kutladı.

Serdar Dursun: Şampiyonluk istiyoruz

Fenerbahçe’deki ikinci dönemine golle başlayan Serdar Dursun, maç sonu yaptığı açıklamada “5-6 aydan sonra geri gelip oyuna girip golü bulmak inanılmaz. Çok şükür nasip oldu. Bugün çok iyi bir sinyal verdik geri dönmek için. Çok haklı bir galibiyet aldık. Taraftara armağan olsun. Sezon başı bir karar vermem gerekiyordu. Gideyim oynayayım demiştim. Ocak ayında bu şanlı camiaya dönmek nasip oldu. Buradaki her dakikanın değerini biliyorum. Artık yeter diyoruz şampiyonluk istiyoruz” dedi.

Mert Hakan Yandaş: Taraftar hiçbir oyuncuyu medyaya yedirmesin

Mert Hakan Yandaş ise şöyle konuştu: “Kazandığımız için mutluyuz. Yaşadığım talihsiz bir olay vardı Kayseri’de. O zamandan bu zamana içime attım. Bugün de iyi gün olduğu için konuşmuyorum. Yalandan değil, burada bütün camiamıza sesleniyorum. Buradaki hiçbir oyuncuyu medyaya yedirmesinler. Biz bu armanın değerini herkesten iyi biliyoruz. Son düdük çalana kadar bizimle birlikte olsunlar. Bu arma için elimizden geleni yapacağız. Benim için iyi bir maç olduğu için mutluyum. Her şey Fenerbahçe için. Biz üzerimizdeki baskının büyük olacağını biliyorduk ama ben daha fazla hissettim. Kendi hatalarım da oldu ama camiada uzun süreli kalmak istiyorsanız bu mücadeleyi vermelisiniz. Fenerbahçe için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çok çalışarak kendimi beş dakika da olsa Fenerbahçe’ye hizmet etmek için hazır tutuyorum.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rizespor ve hocaları İlhan Palut’u kutladı.

İsmail Kartal: Oyuncularım sahayı algılayamadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ”Her iki takımın oyuncularını da tebrik ediyorum. Böylesine zeminde her iki takım oyuncuları da erkek gibi oynadı. hiçbir şeye sığınmadık. Oyunu çirkinleştirmediler. Rakip takım oyuncuları ellerinden geleni yaptı. İlk devre istediklerimizi yapamadık” dedi. Kartal konuşmasına şöyle devam etti: ”Sahanın belli bölümlerinde su birikintileri vardı. Oyuncularım fazla algılayamadı ve 1-0 geriye düştük. Buna yatkın oyuncuları ikinci yarı oyuna alarak maçı dengeledik, oyun üstünlüğünü ele geçirdik. İkili mücadelede öne geçtik. İkinci topları kazanmaya başlayınca golleri bulduk. Bu sahada iyi futboldan ziyade iyi mücadele etmemiz gerekiyordu. Kazandığımız için futbolcularımı tebrik ediyorum. Onlar da iyi futbol için oyunu çirkinleştirmediler. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu üç puan çok önemliydi. Böylesine ağır zeminde çok fazla performans konuşmak doğru değil. Bugünkü oyunun gerçekte karşılığı iyi futbol değil, çünkü pas yapamıyorsunuz. Uzun toplarla baskı kurmamız gerekiyordu ve bunu ikinci yarıda daha iyi yaptık ve maçı kazandık.”

Burak Kızılhan, zemini bahane etmediklerini söyledi.

Burak Kızılhan: Türk futbolunun Arda Kardeşler’den kurtulması lazım

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, çok önemli bir üç puan kazandıklarını belirterek, Galatasaray’ın Eryaman Stadı ile ilgili yaptığı açıklamalara göndermedi bulundu. Kızılhan, “90 dakika boyunca yağmur dinmedi. Taraftarlarımız susmadı. Öncelikle büyük Fenerbahçe taraftarlarını canı gönülden tebrik ediyorum. İkinci olarak da takımımız çok ciddi bir mücadele verdi. Saha şartlarını hep beraber gördük. Takımımızı da hocamızı da tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere şu an Türkiye’deki statların, zeminlerin ne kadar kötü olduğu gün gibi aşikar. Son zamanlarda neredeyse gündemde sadece bu konuşuluyor. Rizespor’un stadının zemininin çok kötü olduğunu biliyorduk. Tabii ki yağmur da bastırdı, zemin daha da ağırlaştı. Ama biz bunu diğer takımlar gibi hiçbir zaman bir pazarlık unsuru yapmadık. Bunu gündeme taşımadık. Delikanlı gibi çıktık, mücadelemizi verdik. Üç puanı da aldık. Bundan sonra 13 hafta kaldı. Artık her hafta bir final olacak. O yüzden TFF’nin özellikle maçlarda, statlarla ilgili verdiği kararları çok yakından takip edeceğiz. Bundan daha kötü bir zemin olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bu akşam oynadığımız zeminden bahsediyorum. Biz nasıl oynadıysak her takım çıkacak, mücadelesini verecek ve oynayacak. Bu kadar basit” dedi. Hakem kararlarını eleştiren Kızılhan açıklamasına şöyle devam etti: “Bu akşam hep beraber izledik, tüm kamuoyu da gördü. Hakemin vermiş olduğu kararların, neredeyse çoğu rakip takım lehine. Yani verilen verilmeyen kartlar, kırmızı kartlar, faul pozisyonları, yani tamamen rakip takımın lehine verilmiş durumda. Golden önce çok net bir şekilde Tadic’in omzuna basıyor. Hiçbir reaksiyon yok, yani olacak iş değil. Arda Kardeşler’in zaten Fenerbahçe ve camiayla ilgili bugüne kadar yapmış oldukları veya vermiş olduğu kararlar çok net. Bu çok açık bir şekilde bellidir ki Türk futbolunun Arda Kardeşler ve benzer hakemlerden artık kurtulması gerekiyor.”

Ali Koç aradı, Trabzonspor Başkanı 'totem' yaptı! Busenaz Sürmeneli böyle Fenerbahçeli olduAli Koç aradı, Trabzonspor Başkanı ‘totem’ yaptı! Busenaz Sürmeneli böyle Fenerbahçeli oldu

İlhan Palut: Pahalı tecrübeler edindik

Konyaspor hocası İlhan Palut ise “İki takım oyuncuları da çok zor şartlarda mücadele ettiler. Tebrik etmek lazım. İlk yarı bizim için iyi gidiyordu. Rakibimize pozisyon vermezken kazandığımız topları üçüncü bölgeye taşımayı başardık. Rakibi böyle yakalamışken skoru artırabilirdik ama 1-0 bitti. İkinci yarı rakip iki golle döndü. Direkt topların olacağı bir maç oynayacaktık. Maalesef çok erken gol yedik. Daha sonra ayağımızdaki toplarla goller yedik. Her şey yolunda giderken çok çok kötü goller yedik. Bazı pahalı tecrübeleri edindik. Yanlış tercihler yaptık. Bize pahalıya patladı. Genel manada oyun olarak altta kalmadığımız mücadeleyi kaybettik. Kötü gidiyoruz. İyi giden bir periyotun sonrası 3-4 maçtır kötü gidiyoruz. Toparlanmamız lazım” dedi. İkinci golü yiyene kadar da fazla sıkıntı yaşamadıklarını belirten Palut konuşmasına şöyle devam etti: “Fenerbahçe’nin baskısı yaşamadık. İkinci golde de çıkarken basit top kaybı yaptık. Topun kaleye gidişi de çok kabul edilebilir değildi. Üçüncü golde bütün adamlarımızı yollamışken pahalı bir öğrenme oldu. Yediğimiz gollerden sonra maça asılmakta zorlandık. 3-1 yenildik ama maçın sonucu ortaya koyulan mücadeleye bakılınca bu olmamalıydı.”

Rizesporlu Jonjo Shelvey, “İkinci yarının başında çok aptalca bir gol yedik. Rakibimizin bizden çok daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Buradan istediğimizi alabilirdik” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.