Ali Koç aradı, Trabzonspor Başkanı ‘totem’ yaptı! Busenaz Sürmeneli böyle Fenerbahçeli oldu

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Trabzonspor'dan ayrılarak Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sporcunun antrenörü Cahit Süme sessizliğini bozdu.

Spor 17 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Busenaz Sürmeneli, Paris'te ikinci kez olimpiyat şampiyonu olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Olimpiyatlarda boksta Türkiye’nin ilk ve tek altın madalyalı boksörü olan Busenaz Sürmeneli, Trabzonspor’dan sitem dolu bir açıklama ile ayrıldı ve Fenerbahçe’ye transfer oldu. Dünya şampiyonluğunda bulunan sporcunun antrenörü Cahit Süme de Sürmeneli ile birlikte Fenerbahçe’ye geldi.

Busenaz Sürmeneli’yi dokuz yaşında Mudanya’da parkta bisiklete binerken keşfeden A Milli Kadın takımının hocası Cahit Süme, sessizliğini gazeteci Mustafa Çevik’e bozdu. Süme, “Tokyo’da Olimpiyat finaline yükseldik. Busenaz ile otururken telefonum çaldı arayan Fenerbahçe başkanı Ali Koç. Beni ve Busenaz’ı tebrik etti. Sporcusu olduğu Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bir kere Busenaz’ı aramadı. ‘Neden aramadınız?’ di ye sorduğumda ‘Totem yapıyorum dedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bizi olimpiyat finaline çıktığımız için arıyor tebrik ediyor. Trabzonspor sporcusu ve antrenörüyüz. Kendi kulübümüz aramıyor. ‘Bir tebriği bile çok gördunüz’ deyince ‘Totem yapıyorum’ diyen bir başkan. O gün bitmişti aslında bizim için Trabzonspor” dedi.

Ali Koç olimpiyat finaline yükseldikten sonra Busenaz Sürmeneli’yi ararken Ahmet Ağaoğlu telefon etmemiş.

Busenaz Sürmeneli’yi dokuz yaşında Trabzon’a getirdiğini belirten Süme, “Trabzon benim şehrim, Trabzonspor taraftarıyım ama doğruları konuşmak zorundayım. Trabzonspor için sadece futbol var. Busenaz, senin kulübünü olimpiyat şampiyonu yapmış bir ödül bile vermediler” dedi.

Süme, “Neden Fenerbahçe?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Fenerbahçe’de olay sadece futbol değil bir spor kulübü Fenerbahçe. Boksta büyük yatırımlar yapıyorlar.Busenaz kilosunda dünyanın en iyisi. Olimpiyat ve dünya şampiyonu. Onun geleceğini ekonomik yönden garantiye alması gerekir.”

Cahit Süme, dokuz yaşından beri Busenaz Sürmeneli’nin antrenörlüğünü yapıyor.

‘İlgisiz kalanları değil sahip çıkanları seçtik’

Trabzonsporlu olduğunu belirten Cahit Süme, kente neden kırgın olduklarını ise şöyle anlattı: “1896 Atina Olimpiyatları’ndan bu tarafa 128 yıl geçmiş. Senin şehrin Trabzon’a Busenaz olimpiyat madalyası getirmiş. 128 yılda bir olmuş. Bir caddeye,sokağa, bir banka ismini ver. Trabzon için, yerel medya için, şehri yönetenler için tek spor futbol maalesef. Senin aracılığın ile söylüyorum Trabzon halkı bize neden Fenerbahçe’ye gittiniz diye gönül koymasın, ben de Busenaz Sürmeneli de Trabzonluyuz. Bizim hedefimiz Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. Bize ilgisiz kalanları değil sahip çıkanları seçtik.”

Busenaz Sürmeneli Trabzonspor'dan ayrıldı: Kırgınlık varBusenaz Sürmeneli Trabzonspor’dan ayrıldı: Kırgınlık var

Busenaz Sürmeneli’nin gözü olimpiyatlarda

Busenaz Sürmeneli ise ikinci kez olimpiyat şampiyonluğunu kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdırmak istiyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota alan boksör Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde hazırlıklarını sürdürüyor. Güç kampına girdiğini belirten Busenaz Sürmeneli, olimpiyat öncesi Avrupa Şampiyonası’na katılacağını söyledi. Sporcu, “Avrupa’ya yüzde 100 hazırlanmayacağız. Yüzde 100’ümüzü olimpiyatlara vermek istiyoruz. Bence dünyada olimpiyatlar, modern bir savaş. Herkes bunun için çalışıyor. Ülke olarak, ülkemizin kadınları olarak, genç sporcular olarak güzel bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Alttan gelen nesil gerçekten çok yetenekli ve güzel çalışıyorlar” dedi.

Busenaz Sürmeneli, “Dünya bizi yenmek için çalışıyor, biz de dünyayı yenmek için çalışıyoruz” diyor.

Sürmeneli konuşmasını şöyle sürdürdü: “İkili kamplar, maçlar yapmalıyız. Yenilsek bile turnuvalarda oynamalıyız. Bunu bir hazırlık süreci olarak görmeliyiz. Ben 2022 yılında Dünya Şampiyonası’ndan önce iki turnuvaya gittim, ikisinde de yenildim. Çünkü yüzde 100 formumuzda değildik ama Dünya Şampiyonası’na gidince hem şampiyon olup hem de dünyanın en iyi boksörü seçildim. Bunlar önemli şeyler. Busenaz da turnuvalarda yenilebilir ama büyük maçlarda yenilmemesi gerekiyor.”

Kendisinden Paris’te de şampiyonluk beklediğine dikkati çeken boksör, “Baskıyı desteğe, inanca çevirmeye çalışıyorum. Herkes bana, ‘İnşallah bir daha olimpiyat şampiyonu olursun’ diyor. Kötü bakarsan baskı gibi oluyor ama ben hep iyi yönden bakıyorum. Bu bir destek ve herkes beni destekliyor. İkinci kez olimpiyat şampiyonu olmamı istiyorlar. Başka spor dallarında iki kez üst üste olimpiyat şampiyonu olanlar var. Boks alanında henüz olimpiyat şampiyonu yoktu. Ben oldum. Şimdi ikinci olimpiyat şampiyonu olup tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmak istiyorum. Gerçekten çok çalışıyoruz. Dünya bizi yenmek için çalışıyor, biz de dünyayı yenmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yılın transferi resmileşti: Olimpiyat şampiyonu Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye geldiYılın transferi resmileşti: Olimpiyat şampiyonu Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.