Fenerbahçe maçı kaybetti, ikili averajı korudu

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, PAO deplasmanında yenildi, ikili averajı korudu.

EuroLeague’de son olarak Monaco’ya yenilen ve ilk dört yolunda kan kaybeden Fenerbahçe bu yoldaki rakiplerinden Panathinaikos ile karşılaştı. Ergin Ataman yönetimindeki PAO’nun amacı hem galip gelmek hem de taraftar desteğiyle ilk maçta kaybettiği 14 sayılık maçı en az 15 sayılık farkla telafi edip ikili averajı almaktı.

Fenerbahçe maça iyi başladı ve henüz karşılaşmanın başında farkı çift hanelere kadar çıkardı. İlk çeyrek 21-13 sona erdi. İkinci çeyrekte çok fazla top kaybeden Kanarya rakibine fazlasıyla hücum ribaundu da verince maç döndü. İlk yarı bittiğinde Panathinaikos’un 38-30 üstünlüğü vardı.

NBA'de All-Star Cumartesi şovunun katılımcıları açıklandıNBA’de All-Star Cumartesi şovunun katılımcıları açıklandı

Üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koyan isim Kendrick Nunn oldu. Nunn’a karşı savunmada Yam Madar hamlesini yapan Sarunas Jasikevicius takımını oyunda tutmayı başardı. Son çeyreğe 10 sayılık PAO üstünlüğüyle girildi. Bir ara 14’e kadar çıkan farkı beşe kadar indiren Fenerbahçe rakibine daha fazla yaklaşamadı. İkinci yarıya damga vuran ABD’li gard Kendrick Nunn, Nick Calathes’le eşleşmesinde rakibine üstünlük kurdu ve takımına maçı kazandırdı.

Son anlarda ikili averaj için mücadele eden iki takımdan Fenerbahçe, averajı alan takım oldu. Maç 74-63 sona erdi. Nunn 23 sayı atarken Matthias Lessort 13 sayı, 8 ribauntla mücadele etti. Fenerbahçe’de Motley 16 sayı atarken Tarık ve Calathes 12 sayı kaydettiler. Fenerbahçe 11. yenilgisini alırken PAO 16. kez kazandı.

NBA'e Emirlik eli değdiNBA’e Emirlik eli değdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.