NBA’e Emirlik eli değdi

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates ile NBA arasında geniş kapsamlı bir sponsorluk anlaşması imzalandı. Buna göre NBA'de sezon içi turnuvasının isim sponsoru Dubai olurken hakemlerin formaları üstünde de markanın logosu yer alacak.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
NBA ve Emirates'ten yeni sponsorluk anlaşması.

Birleşik Arap Emirlikleri spora yaptığı yatırımları çok uzun zamandır devam ettiriyor. Özellikle futbol devlerinin stadyumlarında, formalarında ve bazı özel organizasyonlarda Emirates ismi yer alıyor. Ülke son dönemde özellikle EuroLeague üzerinden basketbolla somut işbirlikleri kurma çabasında. Bir Dubai takımının yakın gelecekte EuroLeague’de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Emirates’in isim sponsoru olmak için bir kaynak ayırdığı da belirtiliyordu.

İşte o Emirates NBA’le somut ve Amerikan basketbol dünyasında çığır açan bir anlaşma yaptı. Ligin sezon içi turnuvası olan ve bu sezon oynanmaya başlanan NBA Cup’ın isim sponsoru Emirates oldu. Öte yandan 18 Şubat’ı 19 Şubat’a bağlayan gece Indianapolis’te oynanacak 73. All-Star maçında ilk olacak şekilde artık NBA hakemlerinin formalarında Emirates logosu yer alacak. Öte yandan bu logoyu 2025 sezonu itibariyle WNBA hakemleri ve 2024-25 sezonu itibariyle G-League hakemleri de taşıyacaklar.

NBA'de takas dönemi bitti: Furkan Korkmaz takımsız, Vasilije Micic Charlotte'aNBA’de takas dönemi bitti: Furkan Korkmaz takımsız, Vasilije Micic Charlotte’a

NBA Komisyoner yardımcısı Mark Tatum konu hakkında “Emirates, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarla yeni ve yaratıcı yollarla etkileşim kurma taahhüdümüzü paylaşan birinci sınıf bir havayolu şirketi. Basketbol dünya çapında en hızlı büyüyen spor olarak tanınmaya devam ederken, bu işbirliği her yıl Emirates’le uçan milyonlarca insana NBA’in heyecanını gösterecek. Önümüzdeki 10 yıl boyunca tesisleri ve taraftar deneyimini daha da geliştirmeye çalışırken onlarla birlikte olacağız” dedi.

Emirates markası, 2024 NBA All-Star Maçı’ndan başlayarak, ulusal olarak televizyonda yayınlanan NBA maçları sırasında, sanal arena içi tabelalar aracılığıyla görülebilecek.

Clippers'ı zirveden Pelicans indirdiClippers’ı zirveden Pelicans indirdi

Emirates Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum anlaşmayla alakalı şunları söyledi: “NBA ile Resmi Küresel Havayolu Ortağı olmak üzere küresel bir pazarlama ortaklığı kurmaktan gurur duyuyoruz. Bu işbirliği aynı zamanda Emirates’in ligin ilk hakem forması yama ortağı ve NBA Cup’ın açılış unvan ortağı olmasını sağlayacak. Basketbolun dünya çapındaki popülaritesiyle birlikte, dünya çapında en çok tanınan ve prestijli profesyonel liglerden biriyle çalışmaktan heyecan duyuyoruz. NBA, oyunun, ülkenin, spor kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğu ABD de dahil olmak üzere geniş bir küresel taraftar kitlesiyle bağlantı kurmamızı sağladığından sponsorluk portföyümüze değerli bir katkı sağlıyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.