Alperen Şengün’ün yeni koçu belli oldu

NBA’de temsilcimiz Alperen Şengün’ün de formasını giydiği Houston Rockets, yeni koçunu açıkladı. Gelecek sezondan itibaren takımın başında Ime Udoka olacak.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Houston Rockets'ın yeni koçu Ime Udoka oldu!

NBA’de normal sezonu 22 galibiyet ve 60 mağlubiyetle Batı 14.’sü olarak tamamlayan Houston Rockets’ta koç Stephen Silas, sezonun son maçının ardından görevden ayrıldı. Rockets, bu andan itibaren koç arayışına başladı.

Süreç içinde birkaç koçla görüşen Houston’ın yeni koçu belli oldu. Rockets’ın yeni koçu, son olarak Boston Celtics’i çalıştıran Ime Udoka oldu. Udoka geçtiğimiz sezon Boston Celtics’le NBA finaline çıkma başarısı göstermişti.

Kawhi Leonard’ın kız kardeşine müebbet hapis cezası!Kawhi Leonard’ın kız kardeşine müebbet hapis cezası!

Boston’dan olaylı ayrıldı

Udoka, takımıyla beraber finale çıkma başarısı gösterdiği sezon sonunda NBA camiasının beğenisini toplamıştı. 45 yaşındaki koç henüz ilk sezonunda takımını finale taşımayı başarmıştı. Ancak Eylül 2022’de Udoka’yla ilgili ortaya çıkan haber herkesi şoka uğrattı.

Boston Celtics organizasyonunda çalışan bir kadınla ilişki yaşadığı öne sürülen Udoka, kulübün çalışan ilkelerine aykırı hareket ettiği için bir süre takımdan uzaklaştırılmıştı. İlişki yaşadığı kadının evli olduğu iddiaları ortaya atılmış, kendisi de bir ilişki içinde olan Udoka ile söz konusu çalışanın rızaya dayalı bir ilişki içinde oldukları haberleri yapılmıştı.

Kings’in kaderini değiştirdi ödülünü aldıKings’in kaderini değiştirdi ödülünü aldı

Tüm bu hengamenin arasında Boston yönetimi Udoka’yı bir sene boyunca görevden uzaklaştırma kararı aldı. Bu süreçte takımın başına genç Joe Mazzulla geçti. Mazzulla, son derece iyi bir performans gösterdi. Celtics, sezon ortasında Udoka’yla tamamen yollarını ayırdı.

Şimdi Ime Udoka, Alperen Şengün’ün de formasını giydiği; Jalen Green, Kevin Porter Jr., Jabari Smith Jr. gibi potansiyelli gençleri kadrosunda barındıran Houston Rockets’ın başına geçecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.