Popovich’ten rekor imza: 5 sene için 80 milyon!

San Antonio Spurs'un deneyimli koçu Gregg Popovich, kendisini 5 sene daha Teksas ekibine bağlayan sözleşmeye imza attı. Popovich, 5 sene için 80 milyon dolar kazanacak.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Popovich'ten Spurs'e 5 senelik yeni imza.

Gregg Popovich, birlikte 5 kez NBA şampiyonluğu yaşadığı ve 27 senedir başında olduğu San Antonio Spurs ile 5 sene daha sözleşme uzattı.. Popovich’in yaptığı anlaşma sene başı yaklaşık 16 milyondan olmak üzere toplamda 80 milyon dolar.

Popovich bu anlaşmayla beraber henüz yaz başında Monty Williams’ın Detroit Pistons’a imza atarak kırdığı rekoru tazeledi. Williams, Doğu Konferansı ekibine 6 sene için 78.5 milyon dolar karşılığında imza atmış ve NBA tarihinin en yüklü sözleşmesini yapan koç olarak kayıtlara geçmişti. 74 yaşındaki Popovich, söz konusu rekoru henüz 2 ayı bulmadan tarihe gömdü. Pop, böylece NBA’deki temsilcimiz Cedi Osman’ın da koçu olacak.

Eski Fenerbahçeli Luigi Datome basketbola veda ediyorEski Fenerbahçeli Luigi Datome basketbola veda ediyor

Rekorlara doymuyor

Popovich, yeni sözleşmesini hak eden bir kariyere sahip. ABD’li isim NBA tarihinin en fazla maç kazanan koçu durumunda. Bin 366 galibiyet ve 761 mağlubiyetle kariyerini sürdüren Pop, geçtiğimiz sezon Don Nelson’ı geride bırakarak NBA normal sezon tarihinin en fazla maç kazanan ismi oldu. Deneyimli isim aynı zamanda NBA play-off tarihinin 170 galibiyetle en fazla maç kazanan 3. koçu konumunda.

1996 yılında geçici koç olarak takımın başına geçen, ardından Tim Duncan’ın takıma katılmasıyla beraber David Robinson – Duncan ikilisiyle 1999’da kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşayan Pop, görevine kalıcı olarak devam etmişti. Yarattığı kültürle Spurs’ü NBA’in marka takımlarından biri haline getiren koç, Tony Parker ve Manu Ginobili gibi uluslararası yıldızları takımına katıp bu yıldızlar çevresinde oluşturduğu kadrolarla şampiyonluğa uzanarak ligde yabancı oyunculara karşı bakış açısını da değiştirmişti. Göreve geldiği günden bu yana takımın basketbol operasyonları başkanlığını da yürüten Pop 22 senelik aralıksız play-off yapma serisi yakalayarak NBA’de yakalaması güç bir başarıya da imza atmıştı.

Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin elinden Kostas Sloukas'ı kaptıErgin Ataman, Fenerbahçe’nin elinden Kostas Sloukas’ı kaptı

Wemby etkisi

Popovich’in takımın play-off potasından uzak kaldığı ve yeniden yapılanma süreci içinde olduğu son yıllarda emekliliğe yaklaştığı konuşuluyordu. 2018-19 sezonundan sonra konferansın ilk 8’inde yer alamayan takım, geçtiğimiz sezon dibi görmüştü. Pop’un görevine hangi şartlar altında devam edebileceği senaryosunda net bir yol belirmişti. Şayet Teksas ekibi lotaryada birinci sıradan seçme hakkına kavuşursa Pop’un en az 3 sene daha takımın başında kalacağına inanılıyordu. Zira Gregg, NBA tarihinin en potansiyelli genç oyuncularından biri olarak gösterilen Victor Wembanyama’ya koçluk yapma fırsatını geri çevirmek istemeyecekti.

Victor Wembanyama, Popovich koçluğunda gelişecek.

Spurs birinci sırayı kazandı. San Antonio şehrinde aynı akşam konvoylarla kutlama yapıldı. Wembanyama’nın gelişi aynı 1997’de Tim Duncan’ın Spurs’e gelişi gibi kulübün kurtuluş reçetesi olarak görülüyordu. Ancak Duncan dahi lige gelirken böyle bir etkiye sahip değildi. Hal böyle olunca kimse Pop’un emekli olacağını düşünmüyordu. Nitekim 74 yaşındaki büyük tecrübe sözleşmesini 5 sene daha uzattı. Kim bilir belki de Wemby önderliğinde yeni bir hanedanın temellerini atıp varisine tahtını öyle bırakacak…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.