Oyuncular Birliği’nde Orlando Magic’e tepki

NBA Oyuncular Birliği, Orlando Magic yönetiminin Siyasal Eylem Komitesi destekli Florida Valisi Ron DeSantis'in seçim kampanyasına 50 bin dolarlık destek vermesine karşı protesto açıklaması yayınladı. DeSantis'in ırkçı ifadeleri tepki çekiyordu.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
NBPA'den Florida Valisi'ne tepki.

NBA Oyuncular Birliği, Doğu Konferansı ekiplerinden Orlando Magic’in Florida Valisi Ron DeSantis’in seçim kampanyası Never Back Down’a 50 bin dolar bağış yapmasını kınadı.

NBPA’den yapılan açıklamada “Takım sahiplerinin, oyuncuların ve personelllerin kişisel siyasi görüşlerini dile getirme ve bunu bağış ila açıklama yoluyla dile belirtmelerinde bir sakınca yok. Bununla birlikte bir kulübün, çalışanlarının emeğiyle kazanılan para kullanılarak tüm takım adına bağış yapması doğru değildir. Yöneticilerin görevlerinden biri personel ve oyuncularının farklı değerlerini ve bakış açılarını dikkate almaktır. Orlando Magic’in bağışı alıcı için oyuncu desteğini temsil edemez” denildi. DeSantis bu açıklamaya “Görünüşe göre NBA milli marşımızı protesto etmeyi ve komünist Çin’e diz çökmeyi bırakıp politikalarım hakkında konuşmaya başlamış” dedi. NBA oyuncuları, 2020’de ırkçılığa karşı “Black Lives Matter” hareketi kapsamında milli marş esnasında diz çöküyordu. Öte yandan lig yönetimi yayın anlaşmalarında büyük yer tutan Çin’e karşı ayrımcı söylemleri bulunan yöneticilere ceza kesmişti.

Avrupa basketbolunda şok şike itirafı: EuroLeague soruşturma açtıAvrupa basketbolunda şok şike itirafı: EuroLeague soruşturma açtı

Magic basın sözcüsü ise bağışın DeSantis başkanlık yarışına girmeden önce yapıldığını belirtti. Florida Valisi, 2024’teki başkanlık seçimi için aday olacağını 24 Mayıs’ta açıklamıştı. Gelen bilgilere göre Magic’in bağışı 19 Mayıs’ta yapıldı. Magic’in sahibi olan ailenin konservatif değerlere bağlı olduğu biliniyor. Magic Başkanı Richard DeVos’un gelini Betsy DeVos, eski Başkan Donal Trump’ın eğitim sekreteriydi.

DeSantis’in başkanlık kampanya duyurusu, Florida’da altı haftalık hamilelik sonrası kürtaj yasağı kanununun imzalanmasından biraz sonra gelmişti. Buna ek olarak Florida Eğitim Bakanlığı, Gelişmiş Yerleştirme sınavlarını  yürüten kurula, bu yılın başlarında liselerinde Afro-Amerikan tarihi derslerinin verilmesine izin verilmeyeceğini bildirmişti. Öte yandan kürtajı engelleyen yasayla beraber LGBTQ+ karşıtı bazı yasalar da Florida’da kabul edilmişti.

Mirotic bilmecesi çözüldü: Milano'ya imza attıMirotic bilmecesi çözüldü: Milano’ya imza attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.