Pazarın getirdikleri: Süper Lig, basketbol ve çok daha fazlası…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Luka Doncic triple double serisini sürdürerek Dallas Mavericks'i galibiyete taşıdı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında pazar günü dolu dolu geçti.

Süper Lig’de heyecan fırtınası dört maçla sürerken gündüz seansı birbirinden çekişmeli üç karşılaşmaya sahne oldu. Bu karşılaşmalardan biri Kayserispor ev sahipliğinde oynandı.

Kayserispor ve Hatayspor ilk yarıda atılan gollerle 1-1 berabere kaldı.

Kayseri’de puanlar paylaşıldı

Son haftalarda çıkışa geçmeye çalışan iki ekip Kayserispor ve Hatayspor, Kayseri’de kozlarını paylaştılar. Maç çok hızlı başladı. Abdulkadir Parmak’ın orta sahanın gerisinden verdiği pasla ceza sahası içine giren ve rakiplerini çalımlayan Doğukan Sinik’in vuruşunda top ağlarla buluştu, Hatay 1-0 öne geçti. 4. dakikada cevap vermek isteyen Kayserispor’da Kartal Kayra’nın ceza alanı dışından sert şutu üst direkten döndü. 23. dakikada Kayseri aradığı golü Nazon’un pası ve Mehdi Bourabia’nın sert vuruşuyla buldu. İlk yarı böyle biterken Hatay ikinci yarıya etkili başladı. Halil’in 48’deki denemesi auta gitti. 55’te Cardoso ceza alanı içinde şansını denedi bu kez Erce Kardeşler gole izin vermedi. Cardoso 59’da bir kez daha gole yaklaştı ancak topu auta gönderdi. Kayseri’de Arif Kocaman 76. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Maç 1-1 bitti. Hatay 30 puanla 16. sıraya gelirken Kayseri 36 puanla 13. sırada yer aldı.

Maç sonu değerlendirmesinde Kayserispor teknik sorumlusu Hari Vukas “Bu maçta aldığımız puandan dolayı mutlu olmamız gerekiyor” derken Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel “Ben hem oyun hem de alınan bir puandan mutlu değilim. Üç puan almamız gereken bir maçtı” dedi.

Çamlı’dan Meler açıklaması

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Hatayspor maçı sonrası konuştu. Geçtiğimiz haftalarda “Hakemlere çiçek vererek hata ettik” diyerek hakem hatalarını eleştiren Çamlı, 11 Aralık 2023 akşamı dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Halil Umut Meler’le ilgili “Halil Umut Meler iyi bir hakem. Ekibi de iyi. Maç içinde bazen hata oluyor ama çok eleştirmek doğru değil. Ben böyle başladım ve böyle devam edeceğim. Hakemin hata yaptığı anlar oluyor. Artık bu hataları, hakemleri buralara atayan kurullar değerlendirecek. Bir hatası varsa da uyaracaklar ama iyi maç yönetti” dedi.

Ankaragücü’nün galibiyet hasreti sürerken Samsun yükselmeye devam etti.

Samsun’un bileği evinde bükülmüyor

Markus Gisdol yönetiminde form grafiği yükselen ve özellikle evinde rakiplerine geçit vermeyen Karadeniz ekibi Samsunspor, Ankaragücü’nü konuk etti. Maç karşılıklı ataklarla başlarken eşitlik 13. dakikada bozuldu. Holse’nin şutunda savunmaya çarpıp yükselen top  kaleci Bahadır Han Güngördü’nün ellerinin üstünden filelere gitti. Sadece bir dakika sonra Tolga Ciğerci’nin kullandığı köşe vuruşunda Alim Öztürk’ün kendi kalesine attığı golle durum 1-1 oldu. Devre böyle biterken ikinci yarıda Samsun etkiliydi. Aradıkları golü 84. dakikada Ntcham’la buldular.  Fofana’nın ceza sahası içinde sert şutunda top defansa çarparak Ntcham’ın önünde kaldı. Oyuncunun vole vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Samsun maçı 2-1 kazandı ve puanını 36’ya yükseltip 11. sıraya kadar yükseldi. Ligdeki galibiyet hasreti yedi maça çıkan Ankaragücü 30 puanla 15. sırada kaldı.

Kasımpaşa beşinci sıradaki yerini ikinci yarıdaki gollerle korudu.

Kasımpaşa geri döndü, üç puanı aldı

Günün ilk maçında iki İstanbul ekibi Esenyurt’ta karşı karşıya geldiler. İstanbulspor, Kasımpaşa’yı konuk ettiği mücadelenin 25. dakikasında Florian Loshaj ile öne geçti. İlk yarı böyle biterken Paşa ikinci yarıda baskısını iyiden iyiye artırdı. 53. dakikada Nuno da Costa maça beraberliği getirdi. Murtaza bin Yunus 71. dakikada sahne aldı ve takımını öne geçirdi. Paşa maç boyu kontrolünde götürdüğü karşılaşmada skor üstünlüğünü geç de olsa alarak üç puana uzandı. Puanını 43’e yükselten takım beşinci sıradaki yerini korurken son sıradaki İstanbulspor 13 puanda kaldı.

Göztepe’den hayati üç puan, Kocaeli’den affedilmez hata…

Göztepe Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe, kritik maçta Şanlıurfaspor’a konuk oldu. Ligde kalma mücadelesi veren rakibine karşı kora kor mücadele sergileyen eki Billel Messaoudi’nin 36. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Göztepe bu golle üç puana uzanarak çıkışını sürdürdü. İzmir ekibi Stanimir Stoilov yönetiminde 14. maçında 11. kez galibiyet almayı başardı. Göz Göz puanını 55’e yükseltti ve Eyüpspor’la farkı altıya indirdi. Urfa 24 puanla düşme hattında kaldı.

Günün önemli maçlarından birinde üçüncü sıradaki Kocaelispor, Göztepe’yi takibini yedi puan geriden sürdürebilmek adına Tuzlaspor’u konuk etti. Düşme hattından kurtulmaya çalışan Tuzla adeta can havliyle çıktığı maçın ikinci yarısının hemen başında Sekou Tidiany’nin golüyle 1-0 öne geçti. Joao Amara 61. dakikada skoru dengeledi ve Streli Mamba 76. dakikada penaltı fırsatını iyi değerlendirip Tuzla’ya bu zorlu deplasmandan hayati bir üç puan kazandırmayı başardı. İstanbul ekibi bu galibiyetle 27 puana gelerek 14. sıraya çıktı. Kocaeli ile Göztepe arasındaki puan farkı 10 puana kadar yükseldi, Kocaeli ikincilik hedefinden çok üçüncü sırayı korumaya yöneldi.

TFF 1. Lig’de günün diğer sonuçları:

Keçiörengücü-Erzurumspor 0-2

Altay-Gençlerbirliği 0-4

Alperen Şengün şov sürüyor, basketbolseverler gözünü alamıyorAlperen Şengün şov sürüyor, basketbolseverler gözünü alamıyor

Mbappe yedekte, PSG tatsız

Ligue 1’de en yakın rakibinin 9 puan önündeki PSG, pazar gününün açılış karşılaşmasında Reims’i konuk etti. Sezon sonu takımdan ayrılarak Real Madrid’e gitmesine kesin gözüyle bakılan Kylian Mbappe maça yedek kulübesinde başladı. Bu karar dikkat çekerken maç 7. dakikada daha ilgi çekici hale geldi. Marshall Munetsi Reims’i 1-0 öne geçirdi. Bu gole Paris ekibinin yanıtı gecikmedi, Gonçalo Ramos 17 ve 19’da arka arkaya bulduğu gollerle takımını öne taşımayı başardı. Pes etmeyen Reims 45’te Oumar Diakite ile skoru dengeledi. Maç 2-2 bitti. Lider PSG, ikinci sıradaki Brest’le farkı 10 puana yükseltmeyi başardı ancak avantajını artırma fırsatını tepti.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Strasbourg-Monaco 0-1

Metz-Clermont 1-0

Le Havre-Toulouse 1-0

Lille-Rennes 2-2

Marsilya-Nantes 2-0

Leverkusen’in bileğini bükebilene aşk olsun!

Bu sezon namağlup ilerleyişini sürdüren Bayer Leverkusen, Bundesliga’nın 25’inhi hafta maçında evinde Wolfsburg’u ağırladı. Deplasman ekibinde Moritz Jenz ikinci sarıdan kırmızı kart görünce 28’inci dakikada deplasman ekibi 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik rakibine karşı baskıyı daha da artıran Leverkusen, 37’de Nathan Tella’nın golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0 üstün gitti. İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Leverkusen, 86’da genç yıldızı Wirtz’le golü bulup iyice rahatladı. Mücadele 2-0’lık Bayer Leverkusen zaferiyle noktalandı. Lider Bayer Leverkusen, üst üste altıncı galibiyetini alarak puanını 67 yaptı ve en yakın rakibi Bayern Münih ile arasındaki 10 puanlık farkı korudu. Galibiyet hasreti 10 maça çıkan Wolfsburg ise 25 puanla 13’üncü sırada kaldı.

Bundesliga’dan sonuçlar…

Bochum – Freiburg, 1-2

Frankfurt – Hoffenheim, 3-1

İtalya’da haftanın kazananı Milan oldu

İtalya Serie A’da 28’inci hafta heyecanı sürdü. Ligde üst sıraları ve özellikle Avrupa’ya takılım kotasını zorlayan takımlardan Juventus ile Atalanta karşılaşırken, Fiorentina’da Roma’yı konuk etti. Bu iki maç da 2-2’lik skorla sonuçlanınca üst sıraları hedefleyen dört takım birden puan kaybetmiş oldu. Aynı gün kümede kalma hedefindeki Empoli’yi San Siro’da ağırlayan Milan ise kayıpların olduğu haftadan avantaj aradı. Maça hızlı başlayan taraf Milan oldu. Beşinci dakikada Loftus-Cheek’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Pulusic şutunu çıkardı ancak kaleci gole izin vermedi. Temposuz geçen ilk yarıda dakikalar 40’ı gösterirken Okafor’un soldan içeri çevirdiği topa tek vuruş yapan Pulusic, bu kez rakip kaleciyi avlamayı başardı ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı. VAR incelemesi sonrası poziyonda ofsayt olmadığı tespit edildi ve Milan, mücadelede 1-0 öne geçti. Maçın kalanından başka gol sesi çıkmayınca üç puan Milan’ın oldu. Bu sonuçla puanını 59’a yükselten kırmızı-siyahlılar, 58’de kalan Juventus’u geride bırakıp ikinci sıranın yeni sahibi oldu. Serie A’da günün diğer maçında ise Verona, Lecce’yi deplasmanda 1-0 yendi.

Efes’te Beaubois şov yaptı, galibiyet geldi

Basketbol Süper Lig’de liderlik mücadelesi veren Anadolu Efes, play-off potasına kendini atmaya çalışan Tofaş’la karşı karşıya geldi. Efes deplasmanda maçın ilk yarısını 51-40’la üstün geçti. Ancak Bursa ekibi kusursuz bir üçüncü çeyrek performansıyla son periyoda 71-67 üstün girmeyi başardı. Son periyotta Fransız şutör gard Rodrigue Beaubois inanılmaz bir performans ortaya koydu. Son çeyrekte toplam 28 sayı atan Efes’in bu sayılarının 22’sine Beaubois imza attı. Karşılaşma 95-93 Efes üstünlüğüyle biterken lacivert-beyazlılar 22. maçında 19. kez kazanarak Fenerbahçe’yle liderliği paylaşmayı sürdürdü. Tofaş 9 galibiyetle 10. sırada kaldı.

Beaubois maçı 27 sayıyla tamamlarken Elijah Bryant 19 sayı, 7 ribaunt ve 7 asist; Tyrique Jones 18 sayı ve 9 ribauntla oynamayı başardı. Tofaş’ta Cassious Winston’ın 24, JJ O’Brien’ın 15 sayısı yeterli olmadı.

BSL’de günün diğer sonuçları:

Karşıyaka-Büyükçekmece 93-87

Beşiktaş-Bodrum 96-93

Bahçeşehir Koleji-Bursaspor 67-80

Çukurova ikinci yarıda açıldı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde son viraja gelinirken normal sezon sıralamasında son derece büyük öneme sahip karşılaşmada OGM Ormanspor, Çukurova Basketbol’u ağırladı. Ormanspor ilk çeyreği iyi geçse de Çukurova ikinci çeyrekte oyunu dengeledi. İkinci yarı başıyla beraber sazı eline alan Mersin ekibi öne geçip farkı açtı. Maç Akdeniz takımının 93-79 üstünlüğüyle sona erdi. Skorer oyuncular Marina Mabrey 31, Kahleah Copper 30 sayıyla maçın yıldızları olarak öne çıktılar. Ormanspor cephesinde Damiris Dantas 23 sayı atarken Alecia Kaorie Sutton 19 sayıyla oynadı ancak bu performanslar yeterli olmadı. Bu sonuçla Mersin takımı 26. maçında 16. kez kazanırken haftayı 6. bitirdi. Ormanspor 26. maçında 8. kez yenilerek üçüncü sıradaki Beşiktaş’la aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına geldi.

KBSL’de günün diğer sonuçları: 

Beşiktaş-Botaş 70-55

Kayseri Basketbol-İzmit Bld 69-74

Doncic şov sürüyor

NBA’de Dallas Mavericks Doğu Konferansı’nın mütevazı ekibi Detroit Pistons’la karşı karşıya geldi. Üçüncü çeyrekte maça ağırlığını koyan Dallas karşılaşmayı 142-124 kazanmayı başardı. Bu galibiyetle kötü gidişata ‘dur’ diyen Teksas ekibi rakibinin de play-off yapma şansını sona erdirdi. Dallas’ta Doncic 39 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistle olağanüstü bir performansa daha imza attı. Dallas’ta yıldız oyuncu Kyrie Irving 21 sayıyla oynarken Daniel Gafford 17 sayıyla mücadele etti. Detroit’te Cade Cunningham 33 sayı atarken kenardan gelen İtalyan şutör Simone Fontecchio 27 sayı buldu. Bu performanslar yeterli olmadı.

Dallas 64. maçında 36. kez galibiyet alırken Detroit de 63. maçında 53. kez yenildi. Luka Doncic altı maç üst üste 30+ sayı ile “triple-double” yapan ilk oyuncu oldu.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Los Angeles Clippers-Chicago Bulls 112-102

Charlotte Hornets-Brooklyn Nets 110-99

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 113-126

Phoenix Suns-Boston Celtics 107-117

Denver Nuggets-Utah Jazz 142-121

Portland Trail Blazers-Toronto Raptors 128-118

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.