Ergin Ataman Vildoza’ya yüklendi, cevap NBA’deki Prigioni’den geldi

Panathinaikos'u çalıştıran Ergin Ataman, Yunan liginde oynanan maç sonrası Arjantinli oyuncusu Luca Vildoza'yı sert bir dille eleştirmişti. Ataman'a yanıt Arjantin Milli Takımı Başantrenörü Prigioni'den geldi. Ataman'dan meslektaşına cevap gecikmedi.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ergin Ataman ve Pablo Prigioni, Luca Vildoza üzerinden gelirdi.

EuroLeague’de play-off süreci yaklaşırken kırılma anlarının yaşanacağı dönemler de gelip çattı. Bu sezon Panathinaikos’un başında çok iyi bir sezon geçiren, son yıllarda dibe demirlemiş Yunan temsilcisini ilk sezonunda EuroLeague’in ikinci sırasına taşıyıp taraftarlarına Final Four ve şampiyonluk hayalleri kurduran Ergin Ataman, sezonun kırılma anına girilirken geçmişten de alışık olduğumuz bir ateşlenme yöntemine başvurdu.

Sezon başında Kızılyıldız’dan Panathinaikos’a transfer olan ancak beklentileri bir türlü karşılayamayan Luca Vildoza, başantrenörü Ergin Ataman tarafından basın önünde eleştirildi. Yunanistan Ligi’nde Pana’nın Kolossos’u mağlup ettiği maç sonrası Ataman, hedef tahtasına Vildoza’yı oturttu. Yaşadığı sakatlık sonrası rotasyonun dışında kalan oyuncusu hakkında:

“Luca Vildoza gibi isimleri şikayet etmek istiyorum. Bugün 7’de 1 attı. Kimse tatil için burada değil, herkes gösterdiği performansla değerlendiriliyor. Luca Vildoza gibi oyuncular 7’de 1 ile oynayamaz. O zaman EuroLeague’de oynayamadığınızda şikayet etmeyin. Perşembe günü hazır olmalıyız. Herkes EuroLeague’de her şeyin bittiğini düşünüyor ama Perşembe günü ALBA ile çok önemli bir maç var. Böyle oynarsak bir yılın emeğini son maçta çöpe atmış oluruz” şeklinde konuşan Ataman’ın EuroLeague’de gelip çatan kırılma anı öncesi geçmişte de pek çok kez yaptığı gibi oyuncusunu ateşleyerek kazanma çabasına giriştiği düşünüldü. Ancak Arjantinli Vildoza’ya karşı yapılan bu açıklamalara Arjantin Milli Takımı Başantrenörü ve NBA takımlarından Minnesota Timberwolves’un asistan koçu Pablo Prigioni’den yanıt geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Ataman’ın eylemine karşılık veren Prigioni:

“Ergin Ataman oyuncularını medya önünde suçlamak yerine onlara saygı göstermeli ve oynamalarına yardımcı olmalı” sözlerini kullandı.

Prigioni’nin Ataman’a verdiği reaksiyona bazı Panathinaikos taraftarları, “Ataman oyuncusunu medya önünde eleştiremez ama sen Ataman’ın yöntemleri ve fikirleri sosyal medya üzerinden eleştirebilirsin, öyle mi?” şeklinde eleştiri getirdi.

Ergin Ataman: Ben cevap vermeyeceğim, NBA yönetimi versin

Luca Vildoza olayı üzerinden kendisini eleştiren Pablo Prigioni’ye Ergin Ataman’dan yanıt geldi. Alba Berlin maçı öncesi basın toplantısı gerçekleştiren Ataman:

“Bakın bu tarz kulüplerde bu gibi şeyler olabilir. Ben ve oyuncularımla ilgili böyle şeyler olabilir. Bu, normal bir şeyler. Soyunma odasında işimizi taraftarlar ve herkes için yapıyoruz. Bu yüzden herkes herkes için sorumluluk almalı. Sadece koç ve kulüp için değil, kendi kariyeri için de.
Benim için şaşırtıcı olan durum NBA’de asistan koçluk yapan birisinin durumumuza müdahil olması. NBA ciddi bir organizasyon. Ben buna cevap vermeyeceğim, NBA tepki göstermeli. Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum. Bir koç bu işe karışmamalı ve sorun yaratmaya çalışmamalı. Benim için tek hedef ALBA Berlin maçını kazanmak ve sezonu ikinci bitirmek” şeklinde yanıtladı.

Kadınlar EuroCup'ta London Lions şampiyon, Beşiktaş ikinci olduKadınlar EuroCup’ta London Lions şampiyon, Beşiktaş ikinci oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.