Beşiktaş avantajı koruyamadı, kupayı Londra’da bıraktı

Kadınlar EuroCup finalinde Beşiktaş, ilk maç İstanbul'da yedi sayı farkla mağlup ettiği London Lions'a deplasmanda 11 sayı farkla yenilerek turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Spor 10 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş kupayı Londra'da kaybetti.

Kadınlar EuroCup finali ikinci maçında London Lions deplasmanına çıkan Beşiktaş, ilk maçtan elde ettiği yedi sayılık avantajı koruyamadı. Londra’da oynanan maçı 81-70’lik skor ve 11 sayı farkla kaybeden siyah-beyazlılar turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Beşiktaş kadın basketbol takımı, Kadınlar EuroCup’ta şampiyonu belirleyecek iki ayaklı finalin ikinci maçına Akatlar’da elde ettiği yedi sayılık avantajla çıktı. Geçmişte Galatasaray’ın iki, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ise bir kez Türkiye’ye getirdiği kupayı yeniden ülkeye kazandırmak için siyah-beyazlıların maçı kazanması ya da yedi sayı altında bir farkla mağlup olması yeterli olacaktı.

Bu şartlarla başlayan final maçının ilk çeyreğine London Lions etkili başladı. İngiliz temsilcisi periyodun bitimine bir dakika kala skoru 23-13’e getirip farkı çift hanelere taşıdı ve Beşiktaş mola aldı. Moladan 4-0’lık seriyle dönen siyah-beyazlılar farkı biraz olsun eritmeyi başardı ve mücadelenin ilk 10 dakikalık dilimi 23-17 London Lions üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyodun başlarında etkili olan Beşiktaş farkı eritip tek topa düşürmeyi başardı ancak devrenin kalan süresinde vites yükselten Lions yeniden arayı açarak soyunma odasına 45-35 önde girmeyi başardı.

Şampiyonluk maçının ikinci yarısına Beşiktaş etkili başladı. Farkı hızla eriten kara kartal hücumdaki ritmini muhteşem savunmasıyla birleştirerek skoru 47-44’e getirdi ve ev sahibi ekibe mola aldırdı. Mola dönüşü mini bir seri yakalayan London Lions’a Beşiktaş’ın cevabı gecikmedi. Aradaki farkın yedi sayının üzerine çıkmasına izin vermeyen siyah-beyazlılar son periyoda 60-55’lik skorla beş sayı geride girdi.

Son çeyrekte de savaşmayı sürdüren Beşiktaş periyodun başlarında farkın şampiyonluk limiti olan yedi sayının üzerine çıkmasına müsaade etmedi. Bu süreçte siyah-beyazlılardan üç oyuncu beş faulle oyun dışında kaldı ve Beşiktaş’ın rotasyonu giderek daraldı. Yüksek tempoda oynanan maçta dakikalar ilerledikçe daha az kişiyle oynamak zorunda kalan kara kartalda yorgunluk belirtileri baş göstermeye başladı ve ev sahibi London Lions bitime 4.14 kala farkı yediye yükseltmeyi başardı. Bitime 2.05 kala Lions lehine çıkan bir faul düdüğü sonrası Beşiktaş Başantrenörü Aziz Akkaya itirazları sebebiyle ikinci teknik faulden oyundan atıldı. Akkaya’ya çalınan teknik faulden doğan serbest atışları isabete çeviren Lions farkı çift hanelere çıkardı.

Koçun ihracı sonrası motive olan Beşiktaşlı oyuncular farkı beşe kadar indirmeyi başardı ve yeniden şampiyon olacak duruma geldi. Ancak ne var ki ev sahibi Lions maçın son bir dakikalık diliminde üç sayı çizgisinin gerisinden çok zor isabetler bularak aradaki farkı yeniden yedi sayının üzerine taşımayı başardı.

Bitime 15 saniye kala Beşiktaş 79-70’lik skorla gerideyken son topu kullanma şansına sahip oldu. İki sayılık isabetin uzatma, üçlüğün ise şampiyonluk anlamına geldiği hücumda Beşiktaş iyi organize olamadı ve top kaybı geldi. Ardından gelen faul sonrası ikide iki isabet bulan İngiliz temsilcisi lehine fark 11’e yükseldi ve maç London Lions’ın 81-70’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu sonuçla 2024 Kadınlar EuroCup’ta şampiyonluğa London Lions uzanırken Beşiktaş turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Siyah-beyazlılarda Evans 17, Lazic 16, Li ise 13 sayıyla mücadele etti. Şampiyon olan London Lions tarafında ise Samuelson 19, Gustafson 18, Fagbenle ise 17 sayıyla oynadı.

Hasan Arat, Fernando Santos'un arkasındaHasan Arat, Fernando Santos’un arkasındaTOFAŞ seriyi eşitledi

Aynı gün Türkiye’yi erkek basketbolunda Avrupa’da temsil eden TOFAŞ da sahne aldı. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde mücadele veren Bursa ekibi, ilk maçta yenildiği Tenerife’yi evinde konuk etti. Caleb Homesley’yle özellikle ikinci yarıda çok iyi bir ivme yakalayan TOFAŞ karşılaşmadan 90-81 galip ayrılarak seride durumu 1-1’e getirdi.

Tenerife’nin sahasında 17 Nisan’da oynanacak olan serinin son maçını kazanan taraf adını yarı finale yazdıracak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.