Beşiktaş Avrupa’da kupa için sahnede

Kadınlar EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, İstanbul'da 75-68 mağlup ettiği London Lions'la rövanş maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar kazanması ya da yedi sayının altında bir farkla yenilmesi halinde kupanın sahibi olacak.

Spor 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş Londra deplasmanına EuroCup Women şampiyonluğu için çıkacak.

Kadınlar EuroCup’ta sezonun en büyüğünü belirleyecek maç London Lions ve Beşiktaş arasında oynanacak. İngiltere’deki Copper Box Arena’da gerçekleşecek mücadele saat 21:00’de başlayacak.

Akatlar’da oynanan ilk maçı 75-68 kazanan Beşiktaş, Londra’daki rövanş öncesi yedi sayılık avantajı cebinde bulunduruyor. EuroCup’ta tarihinde ilk kez final oynayan Beşiktaş, London Lions karşısında kazanması, berabere kalması ya da yedi sayıdan daha az bir farkla yenilmesi durumunda kupayı müzesine götürmeyi başaracak.

Kara kartalda eksik yok

Kadın basketbol şubesindeki ilk Avrupa kupası zaferine hazırlanan Beşiktaş’ta London Lions öncesi sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Siyah-beyazlılar tam kadro gittiği Londra’dan kupayla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Aziz Akkaya: Tarih şampiyonları yazar, finalleri değil

Başantrenör Aziz Akkaya maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş başantrenörü Aziz Akkaya, Kadınlar EuroCup finali rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Ramazan bayramında kupayı kazanıp taraftarlarına çifte bayram yaşatmak istediklerini belirten Akkaya:

“Tarih şampiyonları yazıyor, finali yazmıyor. Kupaya 40 dakika kaldı. Kupayı kazanıp Türkiye’ye dönmek istiyoruz. Bütün branşlarda oynadığımız bence en önemli final. Tarihimize, kulübümüze böyle bir kupayı hediye etmek istiyoruz.” dedi.

Kaptan Elif: Kupanın bir ucundan tuttuk

Beşiktaş kadın basketbol takımı kaptanı Elif Bayram da takım olarak kupayı kazanmaya odaklı olduklarını söyledi. Rövanş maçıyla ilgili konuşan kaptan:

“Buralara geldiğimiz için çok heyecanlıyım ve çok da mutluyum. Bunu başaracağımızı biliyordum, en başında da ‘kupa için yola çıktık’ diye söylemiştim. Her zaman düşünüyorduk, şu anda da kupanın bir ucundan tuttuk ve hatta 7 sayı avantajımız var. Tabii ki 7 sayı hiçbir şey, kazanmak için buradayız, sayı avantajının bizim için önemi yok ama çok mutluyum, bu yaşta bu kupayı kaldırabilecek olmak benim için çok heyecan verici bir şey. İnşallah kupayı da kazanacağız.” dedi.

Milliler geriden geldi, Macaristan'ı son 10 dakikada gelen gollerle 2-1 yendiMilliler geriden geldi, Macaristan’ı son 10 dakikada gelen gollerle 2-1 yendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.