Milliler geriden geldi, Macaristan’ı son 10 dakikada gelen gollerle 2-1 yendi

Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup ikinci maçında ağırladığı Macaristan'ı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti.

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kadın Milli Futbol Takımı, Macaristan'ı 2-1'le geçti.

EURO 2025’e katılım için eleme grubunda mücadele veren Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı ilk maçında İsviçre’ye 3-1 mağlup olduğu grubunun ikinci karşılaşmasında Macaristan’ı Pendik Stadyumu’nda ağırladı.

Polonyalı hakem Katarzyna Lisiecka-Sek’in yönettiği maça iki takım da oldukça istekli başladı. İlk yarının normal süresi 0-0 devam ederken devrenin sonuna oynanmayan süre olarak üç dakika ilave edildi. Uzatmanın ilk dakikasında Kajan’ın asistiyle Diana Csanyi’nin ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı plase vuruşla golü bulan Macaristan 1-0 öne geçti ve maçta soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci devreye Macaristan iki oyuncu değişikliğiyle başlarken Türkiye’de de Yağmur Uraz yerini Ece Türkoğlu’na bıraktı. Son 10 dakikasına 1-0 Macaristan üstünlüğüyle girilen maçın 80’inci dakikasında oyuna ikinci yarının başında dahil olan Ece Türkoğlu sahne aldı. Macar savunmasının hatasında fırsatçılığını konuşturan Ece’nin attığı kafa golüyle milliler eşitliği yakaladı.

1-1 sonrası hırslanan Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı, galibiyet golü için iştahlı bir şekilde rakip kaleye yüklendi. Bu hırsın meyvesi ise 87’nci dakikada geldi. Sol taraftan kullanılan serbest vuruşta kale alanı içinde yaşanan karambol sonucu top Macar fileleriyle buluştu. Millilerde golün sevincini Arzu Karabulut yaşarken UEFA tarafından gol Miray Cin’e yazıldı.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Türkiye gruptaki ikinci maçında ilk puanlarını kazandı. Macaristan ise iki maç sonunda bir puanda kaldı. Milliler bir sonraki maçta Azerbaycan’ı ağırlayacak.

Sultanlar Ligi'nde final etabı başladı, Fenerbahçe deplasmandan zaferle ayrıldıSultanlar Ligi’nde final etabı başladı, Fenerbahçe deplasmandan zaferle ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.