Beşiktaş’a derbi öncesi İstanbulspor morali

Beşiktaş, Galatasaray maçı öncesinde Istabulspor'u Semih Kılıçsoy ve yeni transfer Ernest Muçi'nin golleriyle 2-0 yendi. Siyah beyazlılarda sarı kart gören Gedson Fernandes ve Zaynutdinov derbide cezalı duruma düştü.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta Muçi siftah yaptı, üç puan geldi.

3 Mart Pazar akşamı 19.00’da Tüpraş Stadyumu’nda Galatasaray’ı konuk edecek olan Beşiktaş bu kritik maçtan önceki son sınavına İstanbulspor karşısında çıktı. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’ndaki mücadelede lig sonuncusu İstanbulspor azalan ligde kalma umutlarını taze tutmak amacıyla sahadaydı. Beşiktaş ise üçüncülük yarışındaki rakibi Trabzonspor’un kazandığı gün hata yapmak istemiyordu. Bu maçın bir diğer özelliği bu sezon Süper Lig’in ilk 26 haftasında 26 farklı ilk 11 kullanan Beşiktaş’ın aynı ilk 11’i üst üste iki maçta ilk kez İstanbulspor karşısında sahaya sürmesiydi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş 4. dakikada Milot Rashica’nın ortasında Cenk Tosun’la gole yaklaştı. 9. dakikada gelişen İstanbulspor atağındaysa Mert Günok gole engel oldu. 22. dakikada İstanbul yeniden gole yaklaştı, El Musrati’nin top kaybı sonrası Mamadou ceza sahası içinde karşı karşıya kaldı. Mert yine başarılı oldu. Bu pozisyon kırılma anı oldu. 23. dakikada Cenk Tosun’un pasında topla buluşan Semih Kılıçsoy golünü attı, takımını öne geçirdi, formunu yine ortaya koydu. Semih 10. Süper Lig maçında 9. golünü attı. Ayrıca Opta verilerine göre İstanbulspor karşısında Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren Semih Kılıçsoy bu sezon Süper Lig’de siyah-beyazlı formayla en fazla maç açılışı yapan oyuncu konumunda.

34. dakikada sarı kart gören Portekizli futbolcu Gedson Fernandes gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. Beşiktaş devre sonunda gole bir kez daha yaklaştı, ancak Cenk Tosun’un plasesinde top auta gitti. İlk yarı 1-0 bitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Kara Kartal 54. dakikada Ernest Muçi ile farkı ikiye çıkardı. Arnavut genç yetenek Beşiktaş kariyerinin ilk golüne imza attı. Opta verilerine göre Süper Lig’de çıktığı ilk iki maçta 11 şut çekip gol atamayan Ernest Muçi İstanbulspor karşısındaki ilk şutunu filelere gönderdi. Karşılaşmanın son anlarında sarı kart gören Bahtiyar Zaynutdinov da tıpkı Gedson gibi derbide cezalı duruma düştü.

Cumartesi ateşi: Kayserispor 'Yılmaz', Enes Ünal, Manchester City'nin yüreğini ağzına getirdiCumartesi ateşi: Kayserispor ‘Yılmaz’, Enes Ünal, Manchester City’nin yüreğini ağzına getirdi

Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı. Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlılar puanını 46’ya yükselterek Trabzonspor’u takibi kan kaybetmeden sürdürdü. İstanbulspor 12 puanla son sırada kaldı. Beşiktaş deplasmanda üç maç sonra kazandı. Kara Kartal ayrıca ligde üst üste dördüncü maçını gol yemeden tamamlamayı başardı.

Portekizli teknik direktör Fernando Santos ” Değiştirmemiz gereken 3-4 şey var. Çok fazla top kaybı yapıyoruz, topu kaptıktan sonra çok basit şekilde geri verebiliyoruz, birebirlerde yeteri kadar agresif değiliz, alamıyoruz. Bunlar önemli. İdmanlarda çözmek zorundayız. İyi şeyler var ama öncelik vermemiz gereken şeyler iyi olmadığımız şeyler. Rakibimiz 1 gol bulsaydı işler sıkıntıya girebilirdi. Daha iyiydik ama daha iyi olmamız gereken şeyler var. Topa daha çok sahip olmalıyız. Bizi büyük takım yapan şey. Orta seviye takımlar topun peşinde koşar. Biz orta seviye değiliz. Topa sahip olma düşüncesini devam ettirmeliyiz. Bunu da çalışarak, oyuncularla konuşarak yapabiliriz. Bu konuyu geliştireceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Santos Galatasaray derbisiyle alakalı gelen soruya “Konyaspor maçı çok önemli. Beşiktaş her zaman kupada ilerlemek zorunda olan bir takım. Kupayı almak istiyoruz. Bu maçı kazanıp yarı finale, ardından finale çıkmak istiyoruz. Bu maça yüzde 100 odaklanmış durumdayız. Galatasaray maçını ondan sonra konuşuruz” diye yanıt verdi.

Adana Demirspor'da Murat Sancak dönemi bittiAdana Demirspor’da Murat Sancak dönemi bitti

Karşılaşma ardından gol attığı için çok mutlu olduğunu söyleyen günün kahramanlarından Semih Kılıçsoy “Cenk Ağabey ile oynamak benim için ayrı bir şey zaten. Aramızda çok iyi bir bağ var. Benim için büyük bir ağabey. Beraber oynadığımız her anın tadını çıkarıyorum. Çok yardımcı oluyor bana. Galatasaray maçı benim ilk derbim olacak. Biraz heyecanlıyım. İnşallah yeneceğiz. Taraftarımızdan destek bekliyoruz” dedi. Beşiktaş kariyerinin ilk golünü atan Ernest Muçi de “Gol atmayı çok fazla düşünmüyorum. Ben bir hücum oyuncusuyum, hücum katkısı ve gol katkısı vermem gerekiyor. Benden beklenen bu. Takıma yardımcı olmam daha önemli, savunmaya yardım etmem önemli. İyi oynadık, bu şekilde devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Konyaspor maçı çok daha önemli’

Karşılaşma ardından konuşan şube sorumlusu Feyyaz Uçar “Camialar için derbi maçları çok önemli. Bizim Galatasaray’dan önce çok daha önemli maçımız var. Kupada Konyaspor maçı var. onu da Galatasaray maçı kadar önemsiyoruz. Hem Salih Uçan ile hem de Cenk Tosun ile Galatasaray maçından sonra sözleşme görüşmelerini daha da sıklaştıracağız. Her eksik oyuncunun etkisi olabilir ama derbide Gedson’un yokluğunu hissetmeyiz diye düşünüyorum. Semih Kılıçsoy mevcut milli takımın kadrosunda olmalı. Bu performansıyla mutlaka milli takıma gitmesini bekliyoruz. Semih her zaman golü düşünen bir oyuncu. Gelmiş geçmiş en büyük rekoru kıracak. Son yıllarda yetişen en büyük golcü. Mevkisi fark etmiyor, çok özel bir oyuncu. Onu mümkün olduğu kadar çok Beşiktaş’ta tutmak ve Beşiktaş formasıyla seyretmek istiyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.