Beş kez dalya, bir kez daha yeni sözleşme: Fernando Muslera…

Fernando Muslera takımının 1-0 kazandığı Hatayspor maçıyla beşinci kez dalya dedi. 500. kez sarı-kırmızılı camia için sahaya çıkan Muslera 1+1 sene daha İstanbul'da kalacak.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fernando Muslera, 500. kez Galatasaray formasını giydi.

Galatasaray sekizinci sırada tamamladığı 2010-11 sezonu ardından Fatih Terim yönetiminde yeniden yapılandı. Şampiyonluk yolunda iddialı kadro kurmak isteyen Cimbom’un takviye yapmak istediği öncelikli mevkilerden biri kaleciydi. De Santics, Leo Franco, Robinson Zapata gibi hayal kırıklığı yaratan denemelerin ardından sarı-kırmızılılar yine bir yabancı kaleci kumarı oynadı.

Ancak bu kez yapılan transfer İtalyan devlerinden Lazio’dan geliyordu. Uruguaylı 25 yaşındaki kaleci Fernando Muslera, Galatasaray’a imza attı. 2011-12 sezonu, kariyerinin tek golünü Manisa deplasmanında penaltıdan atacak Muslera, bu ve benzeri birçok tarihi ana tanıklık edeceği Galatasaray kariyerine şampiyonlukla başladı.

Galatasaray’dan vasat oyun, güzel sonuç… Bir de rekorGalatasaray’dan vasat oyun, güzel sonuç… Bir de rekor

O Uruguaylı, Mondragon sonrası kaleci mevkisi hiç istikrar kazanamayan kulübü için istikrar abidesi oldu. Dün Hatayspor’a karşı 13 senelik Galatasaray kariyerinde 500. resmi maçına çıktı. Bu karşılaşmayı da gol yemeden kapatan Muslera takımının şampiyonluk yolunda hayati üç puanı kazanmasını sağladı. Bu sezon Süper Lig’de çıktığı 30. maçta 15. kez kalesini gole kapatan deneyimli isim kalesinde yalnızca 20 gol gördü. Galatasaray bu alanda lig lideri. Sarı-kırmızılılar, milli ara öncesi 4-3 kazanılan Kasımpaşa maçında bu sezon ilk defa kalesinde bir karşılaşmada üç gol görmüştü.

İşte bu kritik dönemecin ve alınan kritik üç puanın ardından Galatasaray taraftarının merakla beklediği bir soru daha yanıtlandı. Fernando Muslera’nın sözleşmesinin 1+1 sene daha uzatılacağı hem başkan hem oyuncu tarafından duyuruldu. Taraflar bir süredir pazarlık halindeydi. Rakam net olmasa da konuşulan, Muslera’nın yeni sözleşmesiyle yıllık 2.5 milyon euro kazanacağı yönünde.

Muslera Galatasaray formasıyla bugüne kadar çıktığı 500 maçta 288 galibiyet gördü. 112 kez berabere kalan file bekçisi 100 kez de mağlubiyet yaşadı. Ligdeki son 12 maçını kazanan Galatasaray, bu formunu devam ettirmesi halinde Uruguaylıyla beraber yedinci şampiyonluğunu yaşayabilir. Zira takım Muslera kaledeyken altı lig, dört kupa, beş de Süper Kupa zaferi yaşadı. Toplam 15 kupa toplayan kalecinin koleksiyonunu genişletmesi yakın görünüyor.

Galatasaray 'bir' attı 'üç' aldı, Okan Buruk rekor kırdıGalatasaray ‘bir’ attı ‘üç’ aldı, Okan Buruk rekor kırdı

Hatayspor karşılaşması sonrası Muslerayı olağanüstü başarısı için tebrik edenlerden biri de uzun süre saha içinde rekabet ettiği, ezeli rakip Fenerbahçe’nin efsane ismi Volkan Demirel oldu. Zor şartlarda Hatayspor’un başında kalarak takımı kümede tutmak için mücadele eden Demirel maç sonunda Muslera’nın basın mensuplarıyla konuştuğu sırada araya girdi. Muslera “Adam geldi” diyerek Demirel’i karşılarken eski kaleci de “Türkiye’nin en iyisi şu an. Çok da seviyorum kendisini. 500 olmaz ama umarım bir 100-200 daha koyar üstüne” açıklamasını yaptı.

“Atanınla tutanın iyi olacak” klişesinin genel kabul gördüğü ülke futbolunda Muslera tarihin en güven veren tutanlarından biri. 500 kez bu formayı terletmiş olması ve yedeklerinin yanına dahi yaklaşamaması tesadüf değil. Demirel’in de dediği gibi bir 500 daha çıkması zor ancak formda olduğu bir 100, başarılı sezonların devamı anlamına gelebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.