Galatasaray Prag’da kırmızıya takıldı! Avrupa’ya veda

İlk maçı 3-2 kazanan Galatasaray, Sparta Prag' deplasmanında ilk yarıyı 1-1 bitirdi. Kaan Ayhan'ın kırmızı kart görmesi işi değiştirdi. Cim Bom 4-1'lik yenilgiyle Avrupa defterini kapattı. Maç sonu kavga çıktı. Okan Buruk kırmızı kart gördü.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi, Prag deplasmanında etkili olamadı.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında Galatasaray, Sparta Prag deplasmanına İstanbul’da aldığı 3-2’lik galibiyetin avantajıyla geldi. Sakatlıkları bulunan yeni transfer Aurier, Ndombele ve Ziyech, sakatlıkları nedenilme maç kadrosunda yoktu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’deki Ankaragücü mücadelesine göre Sparta Prag karşısında üç değişikliğe gitti. Köhn’ün ismi Avrupa listesinde olmadığı için Prag’da yoktu. Nelsson, İstanbul’daki maçta kırmızı kart gördüğü için cezalıydı. Tete ise Buruk’un tercihiyle kadroda değildi. Bu üç oyuncunun yerini Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı ve Ankaragücü maçında dinlendirilen Lucas Torreira aldı.

Kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Berkan Kutlu’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira’nın yanında Kerem Demirbay vardı. Galatasaray hocasının gol beklediği isimlerse Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’ydi. Çekya temsilcisi Sparta Prag, sahasında konuk ettiği Galatasaray karşısına dört oyuncusundan mahrum çıktı. İstanbul’da kırmızı kart gören Matej Rynes, sarı kart cezalıları Ladislav Krejci ile Veljko Birmancevic, sakatlığı nedeniyle Pavelka maçta forma giyemeyen isimler oldu.

Preciado İstanbul’dan sonra Prag’da da Galatasaray ağlarını havalandırdı.

Prag golle başladı

İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor’un yönettiği maça hızlı başlayan ev sahibi oldu. 6’da İstanbul’da Galatasaray’ın başına bela olan Preciado’nun yaptığı ortada Laçi’nin kafa vuruşu Muslera’da kaldı. 8’de Sparta Prag 1-0 öne geçti. Galatasaray’ın orta sahada kaptırdığı topta Kairinen, hızla savunmanın arkasına kaçan Preciado’yu gördü. Bu futbolcu ceza sahasında karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu, Muslera’nın üzerinden ağlara yolladı.

Galatasaray’ın tek golü Abdülkerim Bardakçı’dan geldi.

Galatasaray 16’da duran top organizasyonuyla beraberliği sağladı. Sağdan serbest vuruş kullanan Mertens’in yaptığı ortada, ceza sahasında Sanchez’in kafa vuruşunda kaleci Vindahl’ın müdahale ettiği top üst direkten döndü. Topu iyi takip eden Abdülkerim Bardakcı, kafa skora eşitliği getirdi.
20’de sarı kırmızılılar öne geçke fırsatını harcadı. Mertens’in ortasında Kerem Aktürkoğlu’nun gelişine yaptığı vuruş auta gitti. 43’te Torreira’nın pasıyla ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz’ın sert vuruşuna son anda rakip defans müdahale etti. Top, kornere gitti. Maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!

Kırmızı kart işleri değiştirdi

İkinci yarıda Prag ekibinin üstünlüğü vardı. 55. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın hatalı pasında Olatunji, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Arkadan gelen Abdülkerim Bardakçı, Prag oyuncusunun topa istediği gibi vurmasını engelledi. Galatasaray baskı yese de bu dakikaları pozisyon vermeden atlattı. 70’de Prag’ın sol kanattan geliştirdiği atakta Kaan Ayhan sert bir müdahaleyle rakibini yere düşürdü. Önce sarı kart veren hakem Taylor, pozisyonu VAR’dan gelen davetle ekranda seyrettikten sonra Kaan Ayhan’ı kırmızıyla oyundan attı.

Maçın bitiş düdüğüyle sahanın içi karıştı.

Prag, bu dakikadan sonra dalga dalga geldi. 74’de sol kanattan Zeleny’in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Tuci’nin kafa vuruşunda yere de çarpan topa kaleci Muslera’nın bakışları altında köşeden filelere gitti. Oyun konstarasyonunu iyice yitiren Cim Bom, 80’de büyük bir hata yaptı. Tuci’nin uzun pasında savunmada Sanchez’in ayak koyamadığı topla buluşan Haraslin, ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Prag 3-1 öne geçerken tur için yeterli skoru yakaladı. Okan Buruk, bu dakikadan sonra bütün riskleri aldı. 90+6’da Çekya takımı Zaha’nın top kaybından sonra hızla atağa kalktı. Kuchta boş pozisyonda hata yapmadı ve maçın skorunu 4-1 olarak ilan etti.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Galatasaraylı futbolcularla Prag takımı oyuncuları arasında kavga çıktı. Sahadaki gerginlik uzun süre devam etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk kırmızı kart gördü.

Okan Buruk, 10 kişi kalmalarının Galatasaray’ı etkilediğini söyledi.

Okan Buruk: Sağ bek, sol bek değil sorumlu benim

Okan Buruk basın toplantısına da sinirli geldi. Çekyalı basın mensuplarına tepki gösteren Galatasaray hocası “Sizi alalım buraya siz konuşun isterseniz. Sussunlar da konuşalım” diyerek toplantıya başladı. Buruk şunları söyledi: “İlk yarı daha iyiydik. 1-0 sonrası 1-1’i yakaladık. Pozisyonlarımız var. Ancak maç boyunca en büyük sıkıntımız top kayıplarıydı. Galatasaray seviyesine yakışmayan basit top kayıpları yaptık. ki maçta da en büyük sıkıntımız, 10 kişi kalmak oldu. Bugün yediğimiz gol de rakibi oyunun daha çok içine soktu. Günün sonunda kaybettik. Maçın genelinde kendi oyunumuzun çok altında oynadık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Bugün bizim kaybetmemizin nedeni sağ bek, sol bek, savunma oyuncularımız değil. Takım olarak kaybettik. En büyük sorumlusu da hoca olarak benim. Bu oyunla zaten Avrupa’da çok daha yukarılara gidebilir miydik gidemez miydik kendi içimizde tartışmamız gerekirdi. Çok daha üstün oynamalıyız. Hayallerimiz farklıydı. Ancak bu oyun hiçbir şekilde yetmezdi. Şampiyonlar Ligi’nde de benzer hakem yönetimleri yaşadık. Genel olarak hakem yönetimlerimizden memnun değiliz. Nedenini bilmiyoruz. Genel olarak hep kötü performanslara denk geldik.”

Karşılaşmanın ardından yaşanan gerginliğe de değinen Buruk, “Ben maçtan sonra yaşananlar için özür dilemek istiyorum. Maç sonundaki görüntüler hoş değildi. Burada bizim de hatalarımız oldu. Rakibimizin de hataları oldu. Harasin maç sonunda soyunma odasına geldi benden özür diledi. Ben de ona sarıldım, tebrik ettim. Maç sonundaki o karışıklık bize yakışmadı. Orada dördüncü hakem görevini yapsaydı, bunların hiçbiri olmayacaktı ama görevini yapmadı” diye konuştu. Kerem Demirbay da “Çok üzgünüz. Başaramadık. Elimizden geleni yaptık ama bugün olmadı. Taraftarımız bugün yine buradaydı. Bizi desteklediler. İnşallah önümüzdeki kupaların hepsini kazanırız” dedi.

Brian Priske: Çok olgun bir oyun oynadık

Sparta Prag’ın teknik direktörü Brian Priske, son 16 turuna kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Karşılaşmada iyi oynadıklarını anlatan Danimarkalı teknik direktör, “Güzel bir takım performansı sergiledik. Hatta takımın son zamanlardaki en iyi performansını gördük. Takımımız taktik, teknik ve fiziksel açıdan çok iyi bir performans sergiledi. Çok olgun bir oyun oynadık ve taraftarımızın desteğiyle güzel bir sonuca ulaştık” dedi. Sparta Prag Galatasaray’ı eledikten sonra sosyal medyadan paylaşım yaptı. Paylaşımda Thor bir filminden sahneye yer verildi.

Azerbaycan'da peri masalı... Son anda tur geldiAzerbaycan’da peri masalı… Son anda tur geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.