Galatasaray’ın şampiyonluğu Simge Sağın’a yaradı

Simge Sağın'ın 2018 yılında yayınladığı 'Ben Bazen' albümünde yer alan şarkısı 'Aşkın Olayım' ikinci baharını yaşamaya devam ediyor. Galatasaray taraftarlarının Arjantinli yıldız Mauro Icardi için söyledikleri şarkı şampiyonluk gecesinde Spotify'da en çok dinlenen şarkısı oldu.

Kültür Sanat 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Simge Sağın, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutladı.

Simge Sağın’ın 2018’de yayınladığı ‘Aşkın Olayım’ şarkısı ikinci baharını yaşıyor. Geçen ay 10 Haber’de şarkıya dair yer alan yazıda tribünlerin besteyi nasıl yeniden popüler hale getirdiğinden bahsetmiştik. Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi ile özdeşleşen şarkı aylardır gündemde. Icardı’nin attığı her golde stadyumda yankılanan şarkı, sosyal medyada Icardi için yapılan kliplerde de bir numaralı tercih olmayı sürdürüyor. Söz ve müziği Sakin grubundan tanıdığımız Onur Özdemir, nam-ı diğer Onurr’a ait olan beste dijital platformlarda da çok dinlenenler listesinde. Simge Sağın’ın şarkısı Spotify’da şu ana kadar 136 milyon 617 bin kez dinlendi.

Simge Sağın, Galatasaraylılara kutlama

Simge Sağın’ın beş yıl sonra yeniden ünlenen şarkısı, Galatasaray’ın 2022-2023 sezonunda şampiyon olması sonrası yeniden zirvede. Spotify’ın yayınladığı verilere göre Mauro Icardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ 30-31 Mayıs tarihlerinde Türkiye Top 50 listesinde zirvede yer aldı. 30 Mayıs’ta Galatasaray’ın Ankaragücü ile karşılaştığı maçta şampiyonluğunu ilân etmesi sonrası Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen kutlamalarda en çok çalınan şarkı olan ‘Aşkın Olayım’ ertesi gün de listelerin zirvesinde yer almayı başardı. Şarkının dinlenme oranları iki günde yüzde 60’tan fazla arttı. Öte yandan Galatasaray’ın ‘Şereftir Seni Sevmek’ marşı da Türkiye Viral 50 listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi. Şarkının dinlenme sayısa kısa süre içinde yüzde bin 300’lük bir artış gösterdi.

Galatasaray’ın şampiyonluğu sonrası bir tebrik mesajı yayınlayan Simge Sağın, “Bir Beşiktaşlı olarak şarkılarımla bütünleşen Galatasaray taraftarının ve camiasının şampiyonluğunu gönülden kutluyorum.” dedi.

Jan Lisiecki önce Ayasofya'yı ziyaret etti sonra AKM'de konser verdiJan Lisiecki önce Ayasofya’yı ziyaret etti sonra AKM’de konser verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.