‘Aşkın Olayım’ tribünlerin marşı haline geldi, Spotify’da 100 milyon dinlenmeyi geçti!

Simge Sağın’ın 2018’de yayınladığı ‘Aşkın Olayım’ şarkısı tribünlerin hep bir ağızdan söylediği bir marşa dönüştü. Galatasaraylı taraftarların Arjantinli futbolcuları Mauro Icardi için söyledikleri şarkı Spotify listelerinde büyük başarı yakaladı. Şarkı, ikinci baharını yaşıyor.

Kültür Sanat 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Simge'nin 'Aşkın Olayım' şarkısı Spotify'da 100 milyondan fazla dinlenme rakamına ulaştı.

Bir şarkının sözleri aylardır tribünlerde durmaksızın yankılanıyor: “Gel bir sarayım, aşkın olayım” Simge Sağın’ın 2018’de yayınladığı şarkısından bahsediyoruz. Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi ile özdeşleşen şarkı, Spotify’da da dikkat çekici bir performansa imza attı. Söz ve müziği Sakin grubundan tanıdığımız Onur Özdemir’e ait olan şarkı 108 milyon kez dinlendi. Siz bu yazıyı okurken bu rakam belki de 110 milyon olacak. Belli ki şarkının arkasına aldığı bu rüzgâr daha çok esecek. Yok şikâyet…

Konser salonlarından yeşil sahalara

Biraz geriye gidelim. Simge Sağın, Riff Cohen’in ‘Dans Mon Quartier’ şarkısını seslendirdiği Türkçe cover ile geniş kitleler tarafından tanınmaya başlamıştı. 2015’te yakaladığı bu bilinilirliğin ardından 2018’deki ‘Ben Bazen’ albümüyle çok daha büyük bir çıkışa imza attı. İyi bir popüler şarkı olmanın gerekliliğini yerine getiren besteler ve elbette ki görsellik bir araya gelince ortaya çıkan sonuç da tesadüf değil.

45 bini aşkın taraftarın hep bir ağızdan haykırdığı şarkının hikâyesi ‘Ben Bazen’ albümüyle işte böyle başlamıştı. Albümde şarkının iki versiyonu yer alıyordu ve birine klibi çekilecekti. Sonunda tercih yapılmıştı. Kliplenen versiyon, bugün statta yankılanan değil de daha sakin olan ‘Onurr’ versiyonuydu. Ancak zaman içerisinde dinlenme rakamlarında stattan da aşina olduğumuz diğer versiyon ön plana çıkmaya başladı.

Derbiyle gelen ikinci bahar

Yeni başlayan aşkların favori şarkısı ‘Aşkın Olayım’ ilk çıkışından dört yıl sonra ikinci baharını yaşıyor. Hikâyenin bundan sonraki kısmı sosyal medyanın gücüyle doğrudan ilintili. Galatasaray’ın deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği maç sonrası Mauro Icardi’nin performansını onore etmek için hazırlanan bir videoda ‘Aşkın Olayım’ kullanılmıştı. Bilinçli bir tercih miydi, bilemiyoruz. Ancak şarkının ikinci baharı 8 Ocak 2023’te Kadıköy’de oynanan derbiden sonra başladı.

Mauro Icardi’nin her gol vuruşu sonrası Galatasaray tribünleri hep bir ağızdan haftalardır bu şarkıyı söylüyor. Sosyal medyadaki tüm Icardi videolarında bu şarkı var. Haliyle dijital platformlarda da durum pek farklı değil. Spotify’da 108 milyonluk dinlenme rakamını yakalayan şarkının YouTube’daki izlenme sayısı 50 milyonun üzerinde. Lafı gelmişken belirtmekte fayda var şarkının Onur Özdemir ve Edis versiyonlarını da mutlaka dinleyin. Üçü de birbirinden güzel.

https://youtube.com/watch?v=df0o_cnksTM

Hayali grubun şarkıları listeleri altüst ediyor!

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.