Galatasaray aşkına kavuştu… Mauro Icardi geldi

Galatasaray'ın Paris Saint Germain'den 10 milyon euro'ya transfer ettiği ve sarı kırmızılıların şampiyonluğunda büyük payı olan Mauro Icardi'yi İstanbul'da binlerce taraftar karşıladı.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Icardi'nin maliyeti belli oldu.

Süper Lig’de son şampiyon Galatasaray, yıldız golcüsü Mauro Icardi’ye yeniden kavuştu. Sarı kırmızılı ekibin yeni sezon için daha önce prensip anlaşmasına vardığı ancak eşi Wanda Nara’nın sağlık durumu sebebiyle transferinde gecikme yaşandığı Arjantinli futbolcu gece yarısı İstanbul’a geldi. ‘Aşkın olayım’ şarkısıyla karşılanan Icardi’nin ilk cümlesi “Geri döndüğüm için çok mutluyum. Partinin devam etmesi gerekiyor. Önümüzdeki sezonun daha iyi olması gerekiyor. Galatasaray taraftarını çok seviyorum” oldu. Dha sonra taraftarın önüne çıkan Icardi, üçlü çektirdi. Arjantinli futbolcu şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin en büyük kulübündeyim. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu sezon da Galatasaray’ın Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu göstermemiz gerekiyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da çok eğleniriz diye umuyorum. Çok güzel bir ülkedeyim. Türkiye’nin en büyük kulübündeyim. Umarım bu sezon çok gol atacağım ve statta bol bol ‘Aşkın Olayım’ şarkısını dinleyeceğiz.”

Galatasaray'da devasa borç artışının nedeni: Florya ve futbolcu maaşlarıGalatasaray’da devasa borç artışının nedeni: Florya ve futbolcu maaşları

Icardi için KAP açıklaması

Sarı-kırmızılı takım, Arjantinli golcünün transferi için PSG ile görüşmelere başlandığını KAP’A bildirdi. Galatasaray’ın açıklaması şöyle: “Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero’nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü SAS Paris Saint-Germain Football ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

3 yıllık imza atacak

Arjantinli golcü, pazar günü diğer yeni transferle birlikte Rams Park’ta imza törenine katılacak. Arjantinli futbolcu, Galatasaray’a 3 yıllık imza atacak.

Galatasaray imza şov yapmaya hazırlanıyorGalatasaray imza şov yapmaya hazırlanıyor

Icardi’nin maliyeti

Galatasaray’la 3 yıllığına anlaşmaya varan Mauro Icardi’nin sözleşme detayları da belli oldu. Arjantinli yıldızın 3 yıl için kulübe maliyeti 26 milyon Euro. Paris Saint Germain’e bonservis bedeli olarak 10 milyon euro ödenecek. Cim Bom’un vereceği yıllık ücreti ise 5.3 milyon euro. Ekstra ödemeler (3.5 milyon euro) sponsorlar tarafından karşılanacak.

Fenerbahçe’ye gönderme

Icardi için Galatasaray’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. “Partiye katılmak için doğru frekansı bekleyin” ifadelerinin yer aldığı videolu paylaşımda transfer haberleriyle tanınan gazeteci Fabrizio Romano, 433 sayfasının adminlerinden Metecan Kanbur’u görüntülü olarak arıyor.

Eski futbolcu Meira: Galatasaray Felix'e iyi gelirEski futbolcu Meira: Galatasaray Felix’e iyi gelir

Romano’nun Kanbur’a, “Harika bir haberim var. Galatasaray yine çok büyük bir transfer yaptı. Soyal medya hesaplarına bir göz at” diyor. Daha sonra bir kişi radyo kanalları arasında dolaşıyor. O sırada çalan şarkılar arasında Simge Sağın’ın ‘Öpücem’ isimli parçasından ‘Ben seni öyle bir seveceğim ki…’ sözleri duyuluyor. Galatasaray’ın bu şarkıyla Fenerbahçe’nin Edin Dzeko transferini Hande Yener’in ‘Beni Sev’ şarkısıyla duyurmasına gönderme yaptığı belirtildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.