Galatasaray ‘bir’ attı ‘üç’ aldı, Okan Buruk rekor kırdı

Galatasaray, milli takım ve seçim arasından sonra Süper Lig'de Hatayspor'u Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 geçti. Bu skorla teknik direktör Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu kırdı.

Spor 2 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Hatayspor Rams Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldiler.

Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, sahasında Hatayspor’u konuk etti. Sarı-kırmızılılarda Fernando Muslera 500. resmi maçına çıktı. Karşılaşma öncesi Muslera’ya 500. maçına çıktığı için plaket takdim edildi. Okan Buruk rekor peşindeydi. Galatasaray’ın kazanması halinde Buruk üst üste 19. iç saha maçında galibiyete uzanarak Mircea Lucescu’ya ait kulüp rekorunu kırmak istiyordu. Ayrıca bu sezon oynanacak 48. resmi maçın 47’ncisinde de forma şansı bulacak Barış Alper Yılmaz da sarı-kırmızılı formayı 100. kez sırtına geçirdi.

Çekişmeli başlayan maçın 8. dakikasında Halil Dervişoğlu’nun müdahalesi sonrası korner bayrağı kırıldı. Korner direği değiştirildikten sonra oyun devam etti. 12. dakikada Dries Mertens’in kornerden yaptığı ortayı Mauro Icardi tamamladı. Formda Arjantinli milli ara öncesi kaldığı yerden Hatayspor karşısında devam etti ve gol krallığında Fenerbahçeli rakibi Edin Dzeko’yu yakaladı. Arjan 16. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın yerden ortasında şutu attı, top dışarı çıktı. 22. dakikada Hatay’da Rivas ceza alanı çaprazından yaptığı vuruşla karşı kaleyi yokladı ancak Fernando Muslera kurtardı. 28. dakikada Galatasaray bu kez Mertens’le gole yaklaştı. Kasımpaşa maçında ceza alanı dışından enfes bir gole imza atan Belçikalı yine ceza alanı dışından kaleyi yokladı, top üst direkten dışarı gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Trabzonspor ve Galatasaray'dan sevk tepkisi: İstifaTrabzonspor ve Galatasaray’dan sevk tepkisi: İstifa

İkinci yarı çekişmeli başladı. Önceki Mauro Icardi’nin sakatlığı ardından Hatayspor’un bulduğu golde VAR incelemesi nedeniyle oyun fazlasıyla durdu. 58. dakikada Strandberg, Muslera’dan seken topu ağlara gönderdi. Ancak gol öncesi yapılan kafa vuruşu esnasında Strandberg’in ofsaytta olduğu tespit edildi. Son yarım saate 1-0’lık skorla girildi. 63’te kontratak gelişti. Strandberg ceza alanı çaprazından kaleyi yokladı top auta gitti.

Galatasaray Kaan Ayhan’ın kornerden gelen toplara vurduğu kafalar ve ceza alanı dışından şutlarla kendini rahatlatacak golü aradı ancak bulamadı. Hatayspor’un beraberlik arayışları da sonuç vermedi. Karşılaşma 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle bitti. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle puanını 84’e yükseltip en yakın takipçisi Fenerbahçe’yle olan puan farkını beşe çıkardı. Hatayspor 33 puanla 15. sırada kaldı.

Rakamlarla Galatasaray zaferi

Evinde oynadığı son 19 Süper Lig maçını kazanan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mircea Lucescu’yu geride bırakarak lig tarihinde sarı-kırmızılıların başında üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan isim oldu. Opta verilerine göre Hatayspor’a karşı çıktığı üçüncü maçta ilk golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig’de forma giydiği son iki sezonda en fazla takımın filelerini havalandıran oyuncu konumunda (17). Bir diğer veriye göre Opta’nın Süper Lig’de detaylı gol verisine sahip olduğu 2010/11 sezonundan bu yana Türkiye’de forma giyen oyuncular arasında yaptığı gol katkısı (54; 40 gol & 14 asist) çıktığı maç sayısından (51) fazla olan tek isim Mauro Icardi.

Tek gol, üç puan, bir de rekor…Tek gol, üç puan, bir de rekor…

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk “Genel performantan çok memnun değiliz. Uzun bir ara, 17 günden sonra ilk maç, kendi iç saha performansımızın altında kaldık. 1-0 sonrası, çok rahat bir şekilde oynayacağımız oyunlar, kendi kalitemizin altında işler yapınca ikinci golü bulamadık. Bu da onları biraz daha yukarıya çekti. Ama maçın genelinde iyi bir performans, iyi bir iç saha performansı sergileyemedik. Daha iyisini yapmamız gerekiyor bunun. Genel olarak çok istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Diğer her şey olumlu gibi gözükse de lider Galatasaray performansının altında kaldık. Bunun üstüne çıkmalıyız. Çok daha iyi olmamız gerekiyor. Hem atan hem tutan çok önemli duran toplarda. Çalışıyoruz da. İsabetli atış, isabetli vuruş, hepsi çok önemli. Son maçlarda çok etkili olduk. Bugün de golü öyle bulduk. 1-2 tane de kaçırdık. Normal pozisyonlarda biraz daha bunun altında kaldık. Mutluyuz, hiç rekor düşünerek bir maça çıkmıyoruz. Sezon genelinde kazanmak için çıkıyoruz. Şampiyonluk hedefimiz var. Büyük bir sorumluluk var üzerimizde. Galatasaray’a yakışan başarılar elde etmeye çalışıyoruz. İç sahada taraftarımızla muhteşem bir atmosfer oluşturuyoruz. Onların da çok büyük payı var. Hep birlikte kazandığımız bir rekor oldu, sadece benim değil, Galatasaray camiasının” dedi.

Okan Buruk maç sonu açıklamalarda bulundu.

U19 yanıtı…

Fenerbahçe’nin yaptığı olağanüstü genel kuruldan 7 Nisan’daki Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımla çıkmayı oylama kararı çıktı. Konuyla alakalı Buruk “Fenerbahçe’nin U19 takımıyla çıkıp çıkmaması bizim sorunumuz değil. En iyi kadromuzla sahaya çıkacağız” dedi.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golü atan Icardi “Biz maç maç gidiyoruz. Maç önünde kulüp ve başkanımız hakkında bazı yorumlar yapılmış onları duyduk. Biz dürüst bir takımız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bize saldırı olduğu zaman cevap vermeliyiz diye düşünüyorum. İyi uyuyacağız diye düşünüyorum” dedi.

500. resmi maçına çıkan Muslera karşılaşma sonunda “Beklediğim bir şeydi bu, oyuncu kariyeri için önemlidir. Onca şampiyonluk, kupa kazandık. Bu takım, bu başkan hak ediyor şampiyonluğu, bunun için mücadele ediyoruz” dedi. Deneyimli kaleci galibiyet hakkında “Galip olduğumuz için mutluyuz. En iyi maçımız değildi. Az fırsat vermemiz, daha fazla fırsat yaratmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçlara bakacağız ve yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Muslera yeni sözleşmesiyle alakalı “Yeni sözleşmem 1+1 yıllık. Başkan öyle söyledi, patron o” dedi.

Galatasaray’da Muslera 500. maç plaketi aldı.

‘Ajitasyon yapmak istemiyorum’

Volkan Demirel maçın ardından yaptığı açıklamada “Bizim için ligde kalmak şampiyonluk kadar değerlidir. Malum süreçlerden geçtik, ajitasyon yapmak istemiyorum. İnşallah başaracağız. Bu grup, bu çocuklar hak ediyor. Bir sürü sorun var. Değinmek istemiyoruz. Bunlar bizim sorunlarımız var. Sahada duruş göstermek oyuncularıma çok yakıştı” dedi.

Demirel “Galiptir bu yolda mağlup. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Buraya gelmeden önce söyledim, onlardan ne istediğimi, anlattıklarımı uygulamalarını… Galatasaray’a karşı bu sene burada böyle mücadele eden bir takım hatırlamıyorum. İstediğimiz her şeyi yaptılar, duran toptan bir gol var, belki faul olabilir. Rivas’ın arkadan itildiği bir pozisyon var, penaltı olabilir mi, olabilir bir şey diyemem. Golde ofsayt var mı, çizdiler baktılar, herhalde var. Yenildiğimiz halde takımıma çok teşekkür ediyorum. Çok mücadele ettiler. Bu takım bu sezon çok şeyle mücadele ettiler. Bir sürü içimizde ilgilendiğimiz sorun var. Buraya çıkıp bu mücadeleyi veriyorlarsa bu çocukları tebrik etmek lazım. Çok iyi bir duruş sergiledik. İnşallah izleyenler de beğenmiştir” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.