Beşiktaş – beIN Sports gerilimi büyüyor! Şimdi de pankart

Beşiktaş Basketbol Takımı, Bursaspor'a 82-76 kaybedilen maçta Nedim Yücel, Dusan Alimpijevic ve Derek Needham hakkında rakip takım taraftarı tarafından açılan pankarta yakın çekim yapılması dolayısıyla tepki gösterdi. Ekim ayının başında Şenol Güneş de yayıncı kuruluş hakkında açıklama yapmıştı.

Spor 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Yeşil-Beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'a giden Dusan Alimpijevic ve Derek Needham'a tepkilerini gösteren bir pankart açtı.

Beşiktaş, bu sezon basketbol için geçtiğimiz sezonlara kıyasla büyük yatırım yaptı. Takımın genel menajerliği için Nedim Yücel, koçluğu için Dusan Alimpijevic ile anlaşıldı. İki isim de geçtiğimiz 2 sezonu Bursa’da Bursaspor’un başarısı için geçirmiş 2021-22 sezonunda EuroCup finali oynayan kadroya öncülük etmişlerdi.

Sezon başında yatırımı azaltan Bursa’dan ayrılan ikili beraber Beşiktaş’a gittiler. Onca başarıda payı olan gardlardan Derek Needham da transfer edilen isimlerden biri oldu. Konuya tepki gösteren Bursaspor taraftarı bu üç isim aleyhine bir pankart açtı. Maç boyunca gerilim yüksekti. Uzatmaya giden ve Bursaspor’un 82-76 kazandığı maçın ardından Alimpijevic’e tepki sürdü.

Bursaspor taraftarından pankart tepkisi.

Beşiktaş da maçtan bir gün sonra açıklama yayınlayarak hem yayıncı kuruluşa hem Bursaspor cephesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “Rakip takım tribününde açılan çirkin pankartı uzun süre yayınlayan ve maç boyunca takımımıza edilen küfürlere karşı herhangi bir aksiyon almayan yayıncı kuruluş beIN Sports’u ivedilikle başta Camiamız olmak üzere tüm basketbolseverlerden özür dilemeye davet ediyoruz. Özür dilenmemesi halinde hukuki yollara başvuracağımızı ve Baş antrenörümüzün yayıncı kuruluşa röportaj vermeyeceğini beyan ederiz” sözlerine yer verildi.

Daha önce Güneş de göstermişti

Beşiktaş’ta kötü gidişatın ardından yolların ayrıldığı Şenol Güneş de bu sezonun başında yayıncı kuruluş hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Güneş, ekim ayının başındaki Konyaspor maçının ardından “Yayıncı kuruluşun yüzüne karşı da söyledim. Tarafsızlığına inanmıyorum. İyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Çünkü onlar yok etmeye çalışıyorlar. Onun için taraftarın da o konuda uyanması gerekiyor. Yorumlarla zaten niyetinizi belirtebilirsiniz ama asıl belgelerle belirtilmesi çok kötü. Biz Pendik maçında o golü attığımızda konuşmayan grup bir başka maçta gol olduğu zaman o görüntüyü veriyorsa benim konuşacak bir şeyim yok. Yani istediğiniz zaman o görüntüyü devreye sokarsınız, isterseniz sokmazsınız. Peki bu kurumlara biz nasıl güveneceğiz?” demişti.

Beşiktaş Pendikspor’la 1-1 berabere kaldığı maçta 1-0 öndeyken kornerden gol atmış, top dışarıdan geldiği gerekçesiyle gol iptal olmuştu. Yayıncı kuruluş net kanıt oluşturacak açıya sahip olmadığından VAR, pozisyonla alakalı somut bir inceleme yapamamıştı.

Beşiktaş savunmasında derbide önemli eksik! Eric Bailly yokBeşiktaş savunmasında derbide önemli eksik! Eric Bailly yok

Bursaspor’dan yanıt

Beşiktaş’ın açıklamasının ilk kısmında “daha önce altyapımızda oynamış siyah-beyazlı formamızı giymiş olmalarına rağmen tahrik etmeye çalışan iki oyuncuyu” kısmı yer alıyordu. Bu kısımda kast edilen isimlerden birinin Enis Berkay Taşkıran olduğu anlaşıldı. Taşkıran maçın ardından “İntikam” konulu bir paylaşım da yapmıştı. Bursaspor, Beşiktaş cephesinden gelen açıklamaya bir yanıt verdi. Basketbol takımının resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.