Üç büyüklerin Ali Şansalan muharebesi!

Pazar günü oynanacak Beşiktaş – Galatasaray derbisini yönetecek hakemin açıklanmasının ardından çıkan polemiklere Fenerbahçe de dahil oldu… Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Şansalan ataması üzerine ani bir TFF ziyareti yaparak şikayetini bizzat iletti.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ali Şansalan tartışması çığ gibi büyüdü.

Hafta sonu oynanacak Beşiktaş- Galatasaray derbisini Ali Şansalan’ın yöneteceğinin açıklanmasının ardından sosyal medyanın gündemi TFF’nin yaptığı atama oldu. Federasyon, yaptığı açıklamada Ali Şansalan’ın yapay zeka tarafından atandığını vurguladı.

Önce sanal dünya sonra sanal zeka atadı: Derbinin hakemi Ali Şansalan!Önce sanal dünya sonra sanal zeka atadı: Derbinin hakemi Ali Şansalan!

Hafta içinde çıkan, Ahmet Nur Çebi’nin derbi maçına özel olarak hakem siparişi verdiği ve bu ismin Ali Şansalan olduğu haberleri üzerine Beşiktaş, konuya dair açıklama yaparak hakemin dijital olarak atanması gerektiğini söylemişti. Bir gün önce Ali Şansalan’ı Ahmet Nur Çebi’nin istediğini yazan bazı sosyal medya hesapları dan rotasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a çevirdi. Onlara göre Koç, hakem atamsından bir gün önce TFF’ye giderek Ali Şansalan’ı maça istemişti. Sosyal medyada bu  yorumların artması üzerine Fenerbahçe’den açıklama geldi.

Beşiktaş-Galatasaray derbisi saha dışında başladı: Manuel değil yapay zeka!Beşiktaş-Galatasaray derbisi saha dışında başladı: Manuel değil yapay zeka!

Açıklamada Ali Şansalan’ın 17 Ekim 2021 tarihinde düdük çaldığı Trabzonspor – Fenerbahçe maçındaki  yönetimi hatırlatıldı, bazı Galatasaray muhabirleri ve isimsiz sosyal medya hesapları koordineli olarak çalışmakla suçlandı. Açıklamada şöyle denildi: “Beşiktaş- Galatasaray maçını yönetecek hakem Ali Şansalan’ı Başkanımız Ali Koç’un talep ettiği gündemi, bir kulübün yönetim kuruluyla bağlantılı olarak futbol gündemini ne kadar manipülatif bir noktaya getirebileceğinin fotoğrafı olmuştur! Başkanımız Ali Koç’un ve Kulübümüzün iki takımın maçı ile ilgili hiçbir yorumu, görüşü, kimseyle görüşmesi, yönlendirmesi tabi ki olmamıştır!”

Fenerbahçe, açıklamada tek gündemlerinin kendi karşılaşmalarında yapılan hakem hataları olduğunu da vurguladı.

Özbek’ten Riva’ya ziyaret

Gündem son derece meşgul ve hakem kararı fazlasıyla tartışmalıyken Dursun Özbek, Ali Şansalan ataması üzerine ani bir TFF ziyareti gerçekleştirdi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir toplantı yapan Özbek, hakem atamasıyla ilgili şikayetini dile getirdi.

Dursun Özbek, Riva’ya ani çıkartma yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.