Önce sanal dünya sonra sanal zeka atadı: Derbinin hakemi Ali Şansalan!

Pazar akşamı oynanacak Beşiktaş – Galatasaray mücadelesini yönetecek hakem belli oldu. TFF’den yapılan açıklamaya göre derbiyi Ali Şansalan yönetecek.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakemi Ali Şansalan oldu!

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında düdük çalacak hakemler belli oldu. Sezonun en kritik maçlarından biri olacak Beşiktaş – Galatasaray maçını Ali Şansalan yönetecek. Şansalan, kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş – Galatasaray mücadelesinde düdük çalacak.

Beşiktaş ve Galatasaray karnesi

Ali Şansalan bugüne dek ev sahibi Beşiktaş’ın 13 maçını yönetti. Bu maçlardan 8 tanesinde siyah-beyazlılar güldü. 4 maç berabere bitti. Beşiktaş Ali Şansalan’ın yönettiği maçlarda 1 kez yenildi. Şansalan bugüne dek 12 Galatasaray maçında düdük çaldı. Galatasaray bu maçlarda 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

Ali Şansalan’ın Süper Lig’deki tek büyük maç tecrübesi ise geçen sezonun 9. haftasında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşması. Söz konusu maçı Trabzonspor kendi evinde 3-1 kazanmış, Şansalan bilhassa Kim Min-Jae’ye maçın 23. dakikasında gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı kartla tartışma konusu olmuştu. Maç dönüşünde Ali Koç, “Ali Şansalan değil Ali maç alan” diyerek hakeme tepki göstermişti.

Şansalan, yine 2021-22 sezonunun 25. haftasında Adana Demirspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta tartışmalı bir yönetim sergilemişti. Maç sonrasında Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Şansalan’ı FETÖ’cü olmakla suçlamıştı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisi saha dışında başladı: Manuel değil yapay zeka!Beşiktaş-Galatasaray derbisi saha dışında başladı: Manuel değil yapay zeka!

Tartışması kendisinden önce geldi

Sosyal medya, Türk futboluna yön vermeye bu hafta içinde de devam etti. Sosyal medyada “sipariş hakem” tabiriyle bazı söylentiler yayılmaya başladı Beşiktaş ise yanıt niteliğinde yaptığı açıklamada Fenerbahçe maçına manuel olarak atanan Halil Umut Meler’i hatırlatarak hakemin dijital olarak atanması gerektiğini söylemişti. Kısacası hakem tartışmaları henüz hakem açıklanmadan başlamıştı. Federasyondan yapılan açıklamayla beraber derbinin hakemi Ali Şansalan oldu. TFF’den yapılan duyuruda özel olarak “dijital atamayla belirlenen haftanın hakemleri” ibaresi yer aldı.

İşte Süper Lig’de haftanın hakemleri:

Corendon Alanyaspor – Hangikredi Ümraniyespor: Yaşar Kemal Uğurlu

Vavacars Fatih Karagümrük – Fraport Tav Antalyaspor: Halil Umut Meler

Arabam.com Konyaspor – Trabzonspor: Cihan Aydın

MKE Ankaragücü – Kasımpaşa: Bahattin Şimşek

Demir Grup Sivasspor – Fenerbahçe: Zorbay Küçük

Beşiktaş – Galatasaray: Ali Şansalan

İstanbulspor – Bitexen Giresunspor: Mete Kalkavan

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.