Hasan Arat, Fernando Santos’un arkasında

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat eleştiri oklarının hedefi haline gelen Fernando Santos'la görev süresinin sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

Spor 10 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hasan Arat'tan Fernando Santos'a tam destek.

Beşiktaş’ta sorunlu sezon devam ederken Başkan Hasan Arat’tan Fernando Santos’la alakalı açıklama geldi. Portekizli teknik direktör bu sezon Beşiktaş’ı çalıştıran beşinci isim. Biri geçici olmak üzere daha önce dört teknik direktör yönetiminde sezonu geçiren Kara Kartal’da Fernando Santos da istikrar sağlayabilmiş görünmüyor.

Süper Lig’deki son beş maçında üç mağlubiyet iki de beraberlik alan siyah-beyazlılar ellerinde kalan üçüncülük hedefinden de sapmış görünüyor. Türkiye Kupası’nda yoluna devam eden takım yarı finalde Ankaragücü ile mücadele edecek. Bu cumartesi saat 19.00’da Samsunspor’u konuk edecek Beşiktaş’ta hedef beş maçlık galibiyet hasretine son vermek ve taraftarına üç puan hediye etmek. Aksi takdirde Fernando Santos üstünde baskı yeniden artacak. Şubat ayını gol yemeden geçiren takımın mart ayını da galibiyet almadan geçirmesi tepkilerin yükselmesine neden oldu. Samsunspor karşısında alınacak olası kötü sonuç söz konusu tepkilerin daha da artmasına neden olacaktır.

Kerem Aktürkoğlu'ndan Emirhan'a: Böyle bir diyalog yokKerem Aktürkoğlu’ndan Emirhan’a: Böyle bir diyalog yok

Bu iklimde Başkan Hasan Arat’tan Portekizli için destek geldi. Arat 1.5 yıllık sözleşme imzalanan Santos hakkında “Santos’a inanıyoruz, güveniyoruz. Zaten böyle olmasa yola birlikte çıkmazdık. Zor dönemde geldi. Kendisi ile sözleşmesi bitene kadar çalışacağız” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre başkanın Santos’a güveni tam. Buna göre Arat “Büyük hedefler ve projelerle geldim. Sabırlı olmak gerekiyor. Sezon başında göreve gelmedim. Ben gelmeden bu takım kurulmuş. Eksiklikler vardı. Devre arasında iki süper takviye yaptık. Antrenmanlarda uyguladığımız sistem maalesef sahada gerçekleşemiyor. Ancak bu sorun çözülecek ve taraftarların istediği Beşiktaş sahada olacak” diye konuştu.

Beşiktaş Samsunspor’la karşılaştıktan sonra yine sahasında Ankaragücü ile oynayacak. Siyah-beyazlılar 23 Nisan Salı 20.30’da bu kez Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara ekibiyle kozlarını paylaşacak. Bu maçın rövanşı iki hafta sonra oynanacak. Beşiktaş’ın hedefi ilk dörtte yer alarak veya Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına gidiş hakkı elde etmek.

Ali Koç: 2011 Süper Kupa finalini Beşiktaş'la Şanlıurfa'da oynayacağızAli Koç: 2011 Süper Kupa finalini Beşiktaş’la Şanlıurfa’da oynayacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.