Hentbolun ‘Süper’i Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Kupa maçında geçen yılın lig şampiyonu Beykoz Belediyespor'u 39-31 yenerek kupayı kaldırdı.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Süper Kupa'yı dokuzuncu kez kaldırdı.

Geçen sezonu lig şampiyonu Beykoz Belediyespor ile Türkiye Kupası birincisi Beşiktaş Süper Kupa’yı kazanmak için karşı karşıya geldi. Haldun Alagaş Spor Salonu’nda oynanan maça hızlı başlayan siyah-beyazlılar oldu. Peş peşe gollerle kısa sürede 5-0 öne geçen Beşiktaş filelerinden ilk topu 8. dakikada çıkardı. Mücadelenin 20. dakikasında farkı 16-6 ile 10’a yükselten Beşiktaş soyunma odasına 23-13 üstünlükle gitti.

Beşiktaş maçın başında bulduğu üstünlüğü maç boyu korumayı bildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Beykoz Belediyespor’un oyuna ortak olma çabalarına izin vermeyen Beşiktaş, üstünlüğünü korudu. Sarı-siyahlı ekip zaman zaman mücadelede farkı 7 sayıya indirmeyi başarsa da Beşiktaş karşılaşmayı 39-31 kazanarak Süper Kupa’nın dokuzuncu kez sahibi oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen törende Beşiktaş’a kupasını Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç verdi.

Beşiktaş yerle bir! 35 yıl sonra 'Demir' yumrukBeşiktaş yerle bir! 35 yıl sonra ‘Demir’ yumruk

Beşiktaş Antrenörü Oliver Roy Camino, maçtan sonr ayaptığı açıklamada, “Sadece kendim için değil takımdaki oyuncularım ve taraftarlar için de mutluyum. Zor bir eylül ayı geçirdik. Bunun için hazırlanmıştık. Sadece bir kupa kazandık. Bu bir başlangıç. Adım adım gitmemiz lazım. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Bu muhteşem taraftarın önünde kupayı aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Söz yetki karar Demirspor’unSöz yetki karar Demirspor’un

Siyah-beyazlıların kaptanı Ozan Arifoğlu da şöyle konuştu: “İki aydır çalışıyoruz. Bu kupayı çok istemiştik. Bizim için motivasyondu. Beşiktaş isminin geçtiği her yerde kupalar geçer, kupa ile başladık. Bundan sonraki hedeflerimiz Türkiye Kupası ve ligi almak.”

Beşiktaş'tan EuroLeague'e vedaBeşiktaş’tan EuroLeague’e veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.