Beşiktaş ile Bahçeşehir birleşiyor

Beşiktaş -Bahçeşehir maçı siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Hüseyin Yücel ile kardeşi Bahçeşehir Başkanı Begüm Yücel'i karşı karşıya getirdi. Bahçeşehir'in son atışı süre bittikten sonra yapıldığı için karşılaşmayı Beşiktaş kazandı.

Spor 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hüseyin Yücel ile Begüm Yücel birbirine çiçek verdi.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasındaki Beşiktaş-Bahçeşehir maçı, iki kulübün yöneticiliğini yapan ağabey-kardeşin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Bahçeşehir Koleji Spor Kulübünün kurucu başkanı olan Hüseyin Yücel, Beşiktaş Kulübünde Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna seçildi.

Hüseyin Yücel, 2017’den beri yürüttüğü ve FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğu da dahil olmak üzere önemli başarılar yaşadığı Bahçeşehir Koleji Spor Kulübünde başkanlığı birkaç gün önce kardeşi Begüm Yücel’e devretti. İki kardeş, takımlarının yaptığı maçı tribünde yan yana izledi.

Alperen Şengün harika oynadı, son şampiyonun boynu bükük kaldıAlperen Şengün harika oynadı, son şampiyonun boynu bükük kaldı

Son sayı geçerli sayılmadı, maçı Beşiktaş kazandı

13 sayı geriye düştüğü maçta Beşiktaş, Bahçeşehir’i 95-94 mağlup etti. Konuk takımın son anlarda potadan geçen atışı süre dolduktan sonra yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi.

Beşiktaş-Bahçeşehir ortaklığı kuruluyor

Hüseyin Yücel, Beşiktaş’ın basketbolda büyük hedefleri olduğunu dile getirerek Bahçeşehir ile birleşmelerinin gündeme gelebileceğini belirtti. Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi olarak kulübün büyük hedeflere ulaşmasına destek olacaklarını vurgulayan Yücel, şunları söyledi: “Basketbolda çok çeşitli planlarımız var. Öncelikli hedefimiz takımımızın EuroLeague’de mücadele etmesi. Avrupa Ligi’ne ya BKT Avrupa Kupası’nı alıp gideceğiz ya da özel davetiye (wildcard) için başvuru yapacağız. Başkanımız Hasan Arat bunun için çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Beşiktaş’ımızı THY Avrupa Ligi’ne taşıdığımız zaman Bahçeşehir Grubu olarak sonuna kadar takımımızın yanında olacağız, ana sponsorluk yapacağız. Ondan sonra birlikte yürüyeceğiz. Bunun takım birleşmesi ya da başka bir yolla mı olacağını önümüzdeki günlerde şekillendireceğiz. Hedefimiz Avrupa Ligi. Orada çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum.”

Futbol tarihi yazan 11'ler! Beşiktaş - FenerbahçeFutbol tarihi yazan 11’ler! Beşiktaş – Fenerbahçe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.