Anadolu Efes Belgrad’da hem maçı hem de ikili averajı kaybetti

Spor 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes'i Aleksa Avramovic yıktı.

Ulusal kupa mücadeleleri ve milli takım takvimi nedeniyle kısa süreli ara verilen EuroLeague’de heyecan yeniden başladı. Basketbolda Avrupa’nın zirvesindeki organizasyonda Türkiye’yi temsil eden Anadolu Efes, Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan’a konuk oldu. İstanbul’daki ilk maçı altı sayı farkla kazanan Anadolu Efes, sıralamada bir galibiyet gerisinde olduğu rakibine karşı parkeye mutlak zafer parolasıyla çıktı.

Stark Arena’da oynanan maça iyi başlayan Efes, ilk çeyreği 20-17 önde kapattı. İkinci periyotta seyircisini oyuna sokmayı başaran Partizan öne geçti ve soyunma odasına 43-40’lık üstünlükle gitti. İkinci devrede Aleksa Avramovic’le etkili olan Sırbistan temsilcisi, üstünlüğünü korudu ve son çeyreğe 64-59’luk önde gitti. Partizan bitime 2 dakika 49 saniye kala yedi sayıyla öndeyken molaya gidildi. Moladan farkı kapatıp maçı kazanmak, en kötü ihtimalle de yenilse bile ilk maçtan kalan altı sayılık ikili averajı rakibine vermemek için dönen Efes’e cevap yine Avramovic’ten geldi. Kariyer maçını oynayan Sırp oyun kurucu, 30 sayıyla tamamladığı maçı 100-90’lık skorla Partizan’a kazandırdı. Efes’te Will Clyburn 17, Tibor Pleiss 13 sayı ile oynarken, Shane Larkin 11 sayı ve 5 ribauntun 6 asist üretti.

Bu sonuçla Anadolu Efes 27’nci hafta sonunda 16’ncı yenilgisini alırken, Partizan galibiyet sayısını 13’e yükseltti.

Madrid Fatihi Ergin Ataman!

Ataman’lı Pana, başarılı ilerleyişini sürdürüyor.

Ergin Ataman yönetiminde EuroLeague’de zirveyi zorlayan Panathinaikos, bu sezon evinde hiç yenilmeyen lider Real Madrid’e konuk oldu. Mathias Lessort’un 26 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalmayla yıldızlaştığı maçı Ataman’ın öğrencileri 97-86’lık skorla kazandı. Tam 11 yıl sonra Madrid deplasmanında kazanan Panathinaikos, bu sezonki 17’nci galibiyetini aldı. Karşılaşma sonrası mikrofonlara konuşan Ergin Ataman, “Bu sezon önce Olympiakos’a karşı yenilgi serimizi bitirdik, şimdi de kulübün Madrid’deki yıllardır süren kötü gidişini noktaladık. Ben iki hafta boyunca milli takımdayken oyuncularımla uzun süre görüşemedik, onlardan uzak kalmam basketbolcularıma iyi gelmiş.” diyerek esprili bir dille oyuncularına takıldı.

 

Galatasaray tamam, Beşiktaş devam dedi

Kadınlar EuroCup’ta ülkemizi temsil eden Galatasaray ve Beşiktaş, çeyrek final rövanş maçlarında sahneye çıktı.

Julie Vanloo sayı ararken.

Galatasaray, ilk maç deplasmanda 77-64 yenildiği Uni Girona’yı bu kez İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda ağırladı. Kazanmaktan başka çaresi olmayan sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya iyi başlayıp bir ara skoru 19-12’ye getirse de ilk çeyreği yalnızca üç sayı farkla, 23-20 öne kapadı. İkinci periyotta daha iyi oynayan Girona, devrenin son saniyesinde üç sayılık isabet bulduğu karşılaşmada öne geçip soyunma odasına 39-38 üstün gitmeyi başardı.

İkinci yarıda da skor üstünlüğünü koruyan İspanyol temsilcisi, son 10 dakikaya girerken 58-55 önde olmayı başaran taraf oldu. Son periyotta sarı-kırmızılıların geri dönüş çabası başarısız olunca karşılaşmayı Uni Girona 83-81 kazandı ve adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Beşiktaş’ta Elif Bayram üç sayılık atış kullanıyor.

EuroCup’a çeyrek final aşamasında Kayseri Basket ve Galatasaray’ın veda etmesinin ardından turnuvada Türkiye’nin tek temsilcisi konumunda kalan Beşiktaş, ilk maçta 73-59 mağlup etmeyi başardığı Lattes’e bu kez Fransa’nın Montpellier kentinde konuk oldu. Maça iyi başlayan siyah-beyazlılar ilk çeyreği 26-18, devreyi de 43-37 önde kapadı.

İkinci yarıda da iyi başlayan Beşiktaş, üçüncü çeyreği 59-48 önde kapattı. Son periyotta turnuvada kalabilmek için büyük direnç koyan Lattes, farkı eritmeyi başarıp siyah-beyazlıları endişelendirdi. Çift haneli farktan geri dönen Fransız temsilcisinin reaksiyonunun sonuca ulaşmasına izin vermeyen Beşiktaş, mücadeleden 75-72’lik skorla galip ayrılmayı başararak adını EuroCup’ta yarı finale yazdıran taraf oldu.

Tarihi yenilgi... Vakıfbank'ın 11 yıllık serisi bittiTarihi yenilgi… Vakıfbank’ın 11 yıllık serisi bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.