Vakıfbank’ın 11 yıllık serisi bitti, yıllar ilk kez yarı finali göremedi

VakıfBank Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Imoco Conegliano'ya 3-1 yenilerek elendi. Sarı siyahlılar 11 yıl sonra ilk kez bir organizasyonda yarı finali görmeden turnuvaya veda etti. Fenerbahçe erkek takımının da Avrupa macerası bitti.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
VakıfBank İtalya deplasmanında ilk seti aldı ancak elenmekten kurtulamadı.

Giovanni Guidetti yönetiminde VakıfBank kadın voleyboluna damga vurmuş bir takım. Son iki sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanına sahip sarı siyahlılar çeyrek finalde Filenin Sultanları’nın başında bulunan Daniele Santarelli’nin çalıştırdığı Imoco Conegliano ile eşleşti. İstanbul’daki ilk maçı 3-1 kaybeden VakıfBank İtalya deplasmanına adeta mucizeyi gerçekleştirmek için gitti.

Guidetti maçtan önce yaptığı açıklamada “İtalya’ya gezmek için gitmiyoruz. Oraya tüm şansımızı kullanmak için gidiyoruz. Altın setleri seviyoruz çünkü harika bir hikayemiz var. Zor olduğunu biliyoruz. Rakibimiz şu an dünyanın en formda takımı ama bu, turu geçmek için zorlamayacağımız anlamına gelmiyor” dedi. VakıfBank bu sözlerin boş olmadığını ilk sette rakibine gösterdi. Deplasmanda üstün bir oyun sergileyen sarı siyahlılar ilke seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette işler değişti

İkinci sette büyük bir çekişme vardı. İki takım 18-18’de eşitlendikten sonra işler değişti. Taraftarının desteğiyle ateşlenin İtalyan takımı yedi sayılık seriyle setten 25-18 galip ayrıldı. Üçüncü set Vakıfbank için kritikti. Ancak rakibinin hücumlarına bir türlü çare bulunulamadı. Imoco Conegliano seti 25-19 kazandı. Setlerde durum 2-1 olduktan sonra İtalyan ekibi yarı finale çıkmayı garantiledi. Dördüncü sette VakıfBank yedek oyuncularını sahaya sürdü. 25-16’lık skorla Imoco Conegliano maçı 3-1 kazandı.
Maçın MVP’si ev sahibi takımdan Kathryn Plummer seçildi. Oyuncu ikisi blok, ikisi servisten olmak üzere 16 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

VakıfBank’ın birçok serisi bitti

Çeyrek finalde turnuvaya veda eden VakıfBank tarihte üst üste üç kez Şampiyonlar Ligi’ne kazanan ilk takım olma şansını kaybetti. Sarı siyahlılar 12 yıl sonra ilk kez bir organizasyonda yarı finali görmeden elendi. Guidetti’nin ekibinin 11 sezondur devam eden Şampiyonlar Ligi’nde en az yarı finale yükselme serisi bitti. Yedi sezon sonra VakıfBank ilk kez Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda olmayacak.

Yarı finalde Türkiye- İtalya eşleşmesi

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmeleri de belli oldu. VakıfBank’ı kupa dışına iten Imoco Conegliano finale çıkmak için Eczacıbaşı ile mücadele edecek. Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibiyse Vero Volley oldu. İtalyan takımında geçen sezon VakıfBank ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Paola Egonu da forma giyiyor.

Fenerbahçe’den Avrupa’ya veda

Fenerbahçe Polonya temsilcisine direnemedi.

Erkekler CEV Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ilk maçta 3-1 yenildiği Polonya’nın Asseco Resovia takımına rövanşta 3-0 mağlup oldu ve finale yükselemedi. Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Asseco Resovia ilk seti 25-17, ikinci seti de 25-14 kazanarak 2-0 öne geçti. Polonya takımı iki seti almasıyla finale yükselmeyi garantiledi. Üçüncü sette iki takım da yedek oyuncularını sahaya sürdü. 28-26’lık skorla seti alan Asseco Resovia sahadan 3-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Polonya takımı yarı finalde Arkas’ı eleyen Almanya ekibi Lüneburg ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Kupada final iki maç üzerinden oynanacak.

Gurur... Türkiye finali için yolu yarıladılarGurur… Türkiye finali için yolu yarıladılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.