Gurur… Türkiye finali için yolu yarıladılar

Finallerin Türkiye'de yapılacağı Şampiyonlar Ligi'nde kadınlarda Fenerbahçe ve Eczacıbaşı erkeklerde Ziraat Bankkart yarı finale çıktı. Halkbank ise turnuvaya veda etti. CEV Kupası'nda da Arkas altın setle elendi.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Ziraat Bankkart ve Eczacıbaşı çeyrek final turunu geçti.

Takım sporlarında Türkiye’nin en başarılı olduğu branş kesinlikle voleybol. Kadınlarda dünya 1 numarası olan Türkiye erkeklerde de çıkışını sürdürüyor. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ geçenlerde hem erkek hem kadınlarda CEV Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye’de oynanacağını açıkladı. Bu da turnuvada mücadele eden takımlar için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu.

Ziraat Bankkart altın setle son dörtte

Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Ziraat Bankkart İspanya’nın Guaguas takımını deplasmanda 3-1 yenerek Ankara’daki maça büyük bir avantajla çıktı. Ancak karşılaşma istendiği gibi gitmedi. İspanyol ekibi 17-25, 21-25, 18-25’lik setlerle maçı 3-0 kazanınca karşılaşma altın sete gitti. Final setinde taraftarın desteğiyle coşan Ankara ekibi 15-7’lik skorla organizasyonda yarı finale yükseldi. Maçın en değerli oyuncusu 17 sayı ile Ziraat Bankkartlı Wouter Ter Maat seçildi. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen Ziraat Bankkart bu turda İtalya temsilcisi Gas Sales Daiko Piancenza’yı saf dışı bırakan Polonya takımı Jastrzebski Wegiel ile karşılaşacak.

Ziraat Bankkart, maçı kötü oynadı, altın sette kendine geldi.

Halkbank veda etti

Halkbank ise kendi sahasında 3-1 yenildiği İtalyan takımı Lube Volley deplasmanına gitti. İlk seti 25-23 kaybeden Ankara ekibi ikinci seti 25-20 kazandı. Üçüncü sette oyundan düşen Halkbank 25-15’lik skorla 2-1 yenik duruma düştü. Ankara’da oynanan ilk maçı da 3-1 kaybeden Halkbank iki set verince turnuvaya veda etti. Formalite olarak oynanan dördüncü set  çekişme içinde geçti. 25-23’lük set skoruyla Cucine Lube maçı 3-1 kazandı.

 Vargas’ın dönüşü muhteşem oldu

Fenerbahçe CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Almanya temsilcisi Stuttgart’ı Burhan Felek Voleybol Salonu’nda konuk etti. İlk maçı 3-2 kaybeden sarı lacivertliler karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Melissa Vargas’ın sakatlıktan döndükten sonra ilk kez oyuna başladığı mücadelede ilk iki seti Kanarya aynı skorla 25-15 aldı.

Maçın üçüncü setinde Alman temsilcisi farkı açtı. Fenerbahçe geri dönmeyi başarsa da seti 25-23 kaybetti. Dördüncü sette 18-18’e kadar denge vardı. Bu sırada servis kullanmaya gelen kaptan Eda Erdem’in turunda Fenerbahçe bir seri yakaladı. 25-19’luk skorla maçı 3-1 kazanan Sarı Melekler yarı finale yükseldi. Üçü bloktan olmak üzere 11 sayıyla oynayan Aslı Kalaç maçın MVP’si seçilirken; Melissa Vargas da 24 sayıyla maçın skoreri oldu. Arina Fedorovtseva 16, Eda Erdem de 12 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı. Fenerbahçe yarı finalde Vero Volley- Lodz eşleşmesinin tur atlayanı ile karşılaşacak.

Eczacıbaşı İtalya’dan zaferle döndü

Çeyrek finalin diğer maçında Eczacıbaşı İtalyan ekibi Scandicci’ye konuk oldu. Grupta iki kere yenildiği rakibini İstanbul’da 3-2 yenerek rövanşa giden turuncu beyazlıların en az iki set alması gerekiyordu. Maçın ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu. 27-25’lik skorla Eczacıbaşı maça moralli başladı. İki ve üçüncü setlerde İtalyan ekibi üstündü. 25-20 ve 25-18’lik setlerle Scandicci maçta 2-1 öne geçti. Dördüncü set turuncu beyazlılar için turnuvaya tamam mı devam mı setiydi. Maçta sakin kalmayı başaran Eczacıbaşı 25-22 ile mücadeleyi karar setine taşıdı. Bu sefer baskı İtalyan ekibine geçti. Rahatlayan Eczacıbaşı ise güzel bir oyunla seti 15-12 maçı da 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçın en değerli oyuncuu olarak Boskovic seçildi. Ezcacıbaşı’nın rakibi Imoco Conegliano ile VakıfBank arasında yapılacak maç sonunda belli olacak.

Ne yaptın Arkas!

CEV Kupası yarı finalinde ilk maçı 3-0 kazanan Arkas Almanya deplasmanında Lüneburg ile karşılaştı. İlk seti 25-17 kazanan İzmir ekibi için her şey yolunda gidiyordu. Alacakları bir set onları finale çıkaracaktı. Ama olmadı. Lüneburg ikinci seti 25-23, üçüncü seti 30-28 ve dördüncü seti de 25-18 önde tamamladı ve karşılaşma altın sete uzadı. Altın sette de seyircisinin desteğini arkasına alarak Arkas Spor’a 15-8 üstünlük sağlayan Alman ekibi finale yükseldi.

Son şampiyon Fenerbahçe alışık olduğu yerde!Son şampiyon Fenerbahçe alışık olduğu yerde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.