Emre Belözoğlu konuştu, Galatasaray hedef oldu

Ankaragücü hocası Emre Belözoğlu Galatasaray'dan alınan Olimpiu Morutan'ın oynamama sebebinin sözleşmesindeki zorunlu opsiyon olduğunu söyledi. Oyuncunun eski kulübü FCSB Cim Bom'un bonus vermemek için böyle bir yol izlediğini iddia etti.

Spor 3 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Morutan'ın sözleşmesi arap saçına döndü.

Süper Lig’in 28’inci haftasında İstanbulspor’la 1-1 berabere kalan Ankaragücü’nde teknik direktör Emre Belözoğlu karşılaşma sonrası gündeme damga vuran açıklamalar yaptı. Belözoğlu sezon başı Galatasaray’dan transfer edilen Morutan’la ilgili “Morutan’ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. İki kulüp anlaşmadığı sürece Morutan’ın ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor” dedi.

İddialara göre Morutan ligde 25 maçta ilk 11 oynarsa üç milyon euroya satın alma opsiyonu devreye girecek ve Ankaragücü oyuncunun bonservisinin % 50’sine sahip olacak. Rumen oyuncu şimdiye kadar 20 lig maçına ilk 11’de çıktı.

Kulüpler sezon başı böyle açıklamamıştı

Galatasaray’ın KAP açıklaması.

Yaz transfer döneminde Ankaragücü’ne bonservisiyle satıldığı açıklanan Morutan için bedel olarak üç milyon euro açıklanmıştı. Galatasaray’ın ise aynı parayı ödeyerek oyuncuyu geri alma hakkına sahip olacağı bildirilmişti. Bunun ardından Ankaragücü’de oyuncuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını kamuoyuna duyurmuştu.

Morutan’ın eski kulübü de devreye girdi

Galatasaray’ın Morutan’ı aldığı Rumen kulübü FCSB konulma ilgili sosyal medyadan açıklama yayınladı. Sarı-kırmızlılara oyuncuyu gönderirken sözleşmeye “Şampiyonlar Ligi’ne katılım halinde bir milyon euro bonus” maddesi ekleyen kulüp parasını alamadığı gerekçesiyle dava açmak dahil her türlü aksiyonu almaya hazır olduğunu belirtti. Açıklama şöyle:  “FCSB futbol kulübü, Eylül 2023’ten beri Türk futbol kulübü Galatasaray’dan 1 milyon euro’luk ödemeyi bekliyor. Bu ödenmemiş meblağ, FCSB için ciddi bir endişe kaynağı haline geldi. Borçlu olunan meblağın zamanında ödenmemesi durumunda FCSB, dava açma ihtimali de dahil olmak üzere resmi yasal tedbirleri almaya hazırdır. Kulüp, mali anlaşmalara bağlı kalmanın önemini vurguluyor ve herhangi bir hukuki anlaşmazlığın önlenmesi için hızlı bir çözüme ulaşılması yönündeki umudunu dile getiriyor. FCSB, bu konuyu dostane bir şekilde çözmeye kararlıdır ancak Galatasaray’ın mali yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak için gerekli tüm yasal yolları takip etmeye tamamen hazırdır.”

Morutan’ın Ankaragücü’ne transferi, Galatasaray’ın Molde’yi eleyip Şampiyonlar Ligi’ne resmi katılımının netleşmesinden hemen önce gerçekleşmişti.

Trabzonspor'da 'şeriatçı amigo' krizi: Atın üyelikten!Trabzonspor’da ‘şeriatçı amigo’ krizi: Atın üyelikten!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.