Aziz Yıldırım: Uğur Dündar’ı istifaya davet ediyorum!

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve halihazırdaki Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar arasındaki gerginlik boyut atladı. Dündar, hakkında söylenenlere Sözcü’deki köşesinden yanıt verdi, Aziz Yıldırım cevap olarak Dündar’ı istifaya davet etti.

Spor 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım'dan Dündar'a istifa çağrısı.

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Uğur Dündar’la alakalı söyledikleri gündem olmuştu. Dündar, Yıldırım’a önce kişisel Twitter hesabından sonra da Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinden cevap verdi.

Aziz Yıldırım’ın Uğur Dündar’ın yazısına yanıtı gecikmedi. Yıldırım Dündar’ın, basın toplantısında söyledikleriyle hiç ilgisi olmayan bir yazı kaleme aldığını belirtti. Aziz Yıldırım, Uğur Dündar’ın “tecahüli arif sanatını kullanarak” tehdit imasında bulunduğunu vurguladı.

Aziz Yıldırım'ın şifreleri... Ne dedi? Ne demek istedi? Kimi kast etti?Aziz Yıldırım’ın şifreleri… Ne dedi? Ne demek istedi? Kimi kast etti?

“Ali Koç’a ve üyelere hakarettir”

Eski başkan, Dündar’ın hem Ali Koç’a hem Fenerbahçe’ye zarar verdiğini belirterek, “Uğur Dündar’ın oturmuş olduğu makam, Fenerbahçe Başkanı’na zorluk çıkarabileceği bir yer olmamakla birlikte, o makam böyle bir kötülüğe alet edilemeyecek kadar da değerli ve kutsaldır. O koltuğun değerini ve ağırlığını halen kavrayamamış olan Uğur Dündar’ın, açıklamalarımla hiç ilgisi olmayan bu çocukça iddiası, hem Fenerbahçe Başkanı’na, hem de Yüksek Divan Kurulu üyelerine hakarettir. Maalesef söz konusu gazeteci bu satırlarıyla, basın toplantımdan gerekli payı kendisine çıkaramadığını kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

Tıpkı Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı öncesi yayınladığı yazılı açıklama gibi bir açıklamayla Uğur Dündar’a cevap veren Aziz Yıldırım, gazetedeki yazısı hakkında deneyimli isme “Türk filmi tadında bir yazı yazmıştır” ifadesini yöneltti. Yıldırım ayrıca Dündar’ın göreve talip oluş sürecinde kendisinden ve genel kuruldaki arkadaşlarından aldığı tavsiyeleri de hatırlattı.

TFF yönetiminde Galatasaray ağırlığıTFF yönetiminde Galatasaray ağırlığı

İstifa çağrısı!

Eski başkan sözlerini, söylemlerinin Ali Koç ve Fenerbahçe’ye zarar verdiğini düşündüğü Uğur Dündar’ı söz konusu görevinden istifaya davet ederek noktaladı, “Uğur Dündar, söylemleri ve eylemleriyle hem Sayın Ali Koç’a, hem de Fenerbahçe’ye zarar vermektedir. Kendisini, bundan kısa bir zaman önce şahsıma bir arkadaşımız aracılığıyla iletmiş olduğu, askerliğimle ilgili “Tweetler atmaya kalkarsam efsaneler kestane olur” sözüyle ne kastettiğini anlatmaya, 23 Haziran 2023 Cuma günü Erman Toroğlu’nun yazısındaki bahsettiği, şahsıma yönelik galiz küfürlerin ima edildiği yazıya cevap vermeye, dışarıdan nasıl gözüktüğünü açıkça görmesi için son mali genel kurulumuzun kaydını tekrar izlemeye ve artık fiili olarak sürdüremediği Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı koltuğundan istifa etmeye davet ediyorum.”

Fenerbahçe'de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga...Fenerbahçe’de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga…

“Başkan ne olur gel”

Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk onuruna 97.’si düzenlenen Gazi Koşusu’nu yerinden takip etmek üzere Veli Efendi Hipodromu’nda hazır bulunan Aziz Yıldırım’a Fenerbahçe taraftarları sevgi gösterisinde bulundu. Bir taraftarın “Aziz Başkan ne olur gel, Allah aşkına gel” çağrısı kameralara yansıdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.