Fenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa ‘Devam’ dedi

Fenerbahçe, ilk yarısını 1-0 geride kapadığı Pendikspor'a karşı ikinci yarıda Mert Hakan Yandaş ile beraberliği sağladı. Son dakikalarda Batshuayi, Ferdi ve İrfan Can sahneye çıkıp skoru 4-1'e getirdi. Konuk takım maçı dokuz kişi tamamladı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ı geriden takip eden Fenerbahçe, Pendikspor’u konuk etti. Ezeli rakibinin cuma akşamı Rizespor’u 6-2 yenmesiyle beraber puan farkının beşe çıkması, Pendikspor maçını Fenerbahçe için daha kritik kılıyordu. Puan kaybına tahammül yoktu. Ivo Vieira ile yollarını ayırdıktan sonra İbrahim Üzülmez’le yoluna devam eden Pendik ise ligde kalma ümitlerini canlı tutmak için bu zorlu deplasmandan puan veya puanlarla ayrılmak istiyordu.

Maç Fenerbahçe’nin istediği tempoda başlamadı. Union SG deplasmanından 3-0 gibi şaşaalı bir galibiyetle dönen Fenerbahçe Pendik’e karşı ritmi yakalayamadı. Maçın sürekli olarak durması ve topun oyunda kaldığı sürenin azlığı bunda etkiliydi. Pendik aradığı golü 30. dakikada Mame Thiam’ın ortasında Halil Akbunar’la buldu. Maçın ilk yarısının sonuna 11 dakika duraklama eklendi. Bu bölümde de oyun durmaya devam edince devre 58 dakika 51 saniye sürdü. Maçın oyunda kaldığı süre 23 dakika 15 saniye olarak kayıtlara geçti. Devre sonunda Fenerbahçe taraftarının hem Pendikspor futbolcularına hem de hakeme tepkisi vardı. Soyunma odası koridorlarında sahadaki gerginlik devam etti. Opta verilerine göre Fenerbahçe (11) ile Pendikspor (17), Kasım 2016’daki Trabzonspor – Antalyaspor maçından (30) bu yana ilk yarısı en fazla faule sahne olan Süper Lig karşılaşmasını oynadı.

 

Ev sahibi takım ikinci yarıya son derece etkili başladı. Jayden Oosterwolde ve Mert Müldür gibi sarı kart gören oyuncuların yerine Osayi Samuel ve Alexander Djiku dahil oldu. Edin Dzeko 55. dakikada Fenerbahçe’nin kaleyi bulan ilk şutunu gönderdi ancak kaleci Erdem başarılı oldu. 59. dakikada Mert Hakan Yandaş sol çaprazdan enfes bir vuruşla topu ağlara gönderdi maça beraberlik geldi.

70. dakikada Wellinton ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Söz konusu pozisyondan doğan serbest vuruşta Rade Krunic’in kafa vuruşu direkten döndü. 75. dakikadaysa oyuna sonradan giren isimlerden Michy Batshuayi ayağının tozuyla kafa vuruşunu yaptı, Erdem yine topu kornere çelmeyi başardı.

Mitchy Batshuayi, son dakikalarda kazanılan penaltıyı gole çevirdi.

Baskısını sürdüren Fenerbahçe’de sakatlıktan dönüp ikinci yarıda oyuna dahil olan İrfan Can Kahveci, 83. dakikada Badou Ndiaye ile ikili mücadeleye girdi. Ndiaye rakibine faul yaptı, ceza alanı çizgisi üstünde oluşan pozisyonda hakem Kadir Sağlam serbest vuruş kararı verdi. Yapılan VAR incelemesi sonucunda Sağlam’a gelen uyarıyla beraber karar penaltı yönünde değişti zira VAR, İrfan Can darbeyi aldığı sırada ceza alanı çizgisi üstünde olduğuna kanaat getirdi. Oyuna sonradan dahil olan Batshuayi penaltıda hata yapmadı, takımını 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldıFenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldı

90+1. dakikada Pendik’te Lusamba, Osayi’ye faul yaparak sarı kart gördü. Oyuncu kendisine sarı kart gösteren hakemi alkışlayınca ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Maçın sonuna 10 dakika duraklama eklendi. 90+4. dakikada Fred’in asistiyle ceza alanı içinde topla buluşan Ferdi Kadıoğlu topu ağlara yolladı Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Kanarya’nın üçüncü golünün ardından Pendikspor teknik patronu İbrahim Üzülmez kırmızı kart gördü ve soyunma odasına gitti. 90+9. dakikada sakatlıktan dönen İrfan Can Kahveci sahneye çıktı ve ceza alanı dışından attığı golle durumu 4-1’e getirdi. Fenerbahçe maçı 4-1 kazandı ve Pendikspor’u yenerek çok değerli bir üç puanı hanesine yazdırdı. Kanarya Galatasaray’la olan puan farkını yeniden ikiye indirdi ve 76 puana geldi. Pendikspor 26 puanla 19. sırada kaldı.

Fenerbahçe son dört iç saha maçında yenik duruma düştü

Fenerbahçe ceza alanı dışından bulduğu iki golle bu alanda 12’ye ulaştı. Ceza alanı dışından en fazla gol yiyen takım konumundaki Pendikspor ise bu alanda 14 sayısına ulaştı. Bu sezon oyuna sonradan girdiği Süper Lig maçlarında en fazla gol atan oyuncu olan Michy Batshuayi, ligde kaydettiği son beş golü bu şekilde buldu. Opta verilerine göre Bu sezon ilk golü yediği Süper Lig maçlarından en fazla puan çıkaran takım olan Fenerbahçe (6G 1B 1M), son dört iç saha karşılaşmasında da 1-0 geri düşmesine rağmen 10 puan topladı. Opta’nın bir diğer verisine göre Süper Lig’de devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Fenerbahçe (18 maç), daha uzun bir seriyi en son Aralık 2010-Ekim 2011 arasındaki 27 karşılaşmalık süreçte Aykut Kocaman döneminde yakaladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonu değerlendirmesinde “İlk devre istediğimiz topu oynayamadık ama bunun nedenleri var. Kadıköy’eA gelen bütün misafirlerimiz birbirlerinden alışkanlık etti herhalde, yerde yatarak oyuncularımızın konsantrasyonunu bozuyorlar. Dördüncü hakeme söyledim, bir oyuncu var 4 faulü var sarı kart görmüyor. Bizim oyuncularımız ilk faulde sarı kart görüyor. ‘Bu sarı kart değil mi’ diyorum, ‘Daha oyunun başı diyor’. Bunun oyununun başısı mı var! Sakatlanan oyuncu doktorla kenara geliyor, 1 saniye sonra oyuna giriyor. Sürekli oyunu durdurarak hızımızı kesiyorlar. Bunun bir kuralı da yok! İkinci yarı da oyunun içinde kalarak maçı kazandık. Taraftarlarıma da teşekkür ediyorum” dedi. Takımının üçüncü golünü kaydeden Ferdi Kadıoğlu “Yediğimiz golleri analiz etmemiz gerekiyor. Bugün yediğimiz goldeki hatayı ben yaptım ve maçı çevirdiğimiz için mutluyum” diye konuştu.

Kırmızı kart gören İbrahim Üzülmez yerine Pendikspor adına açıklama yapan Yardımcı Antrenör Eren Şafak şunları söyledi: “Oynadığımız oyundan son derece memnunuz. İlk yarıda hafta için yaptığımız çalışmaları sahada gördük. İkinci yarıda hakem kararları ile takım yavaş yavaş geri çekilmeye başladı. Topu tutamamaya başladık ve çekilmeye başladık. Hakemle ilgili çok sıkıntı var bugün. Bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. Welinton’un kırmızı kartı olacak iş değil! Herkesin burada emeği var. Fenerbahçeli oyuncular hakemi baskı altına alıyor, Mert Hakan’ın 3 tane sarı kart görmesi lazımdı bugün. Bizim emeğimiz çalınıyor burada. 4. hakeme söylüyoruz, ‘Ben ne yapabilirim?’ diyor. Emeğimiz çalınıyor gerçekten. Çok üzgünüz. İki tane kırmızı kart gördük, çok dar bir kadromuz var ama hakem arkadaşımız bunu düşünmüyor. İnanıyorum ki ligde kalacağız.”

Fenerbahçe'nin 103 gollü takımı yetim kaldıFenerbahçe’nin 103 gollü takımı yetim kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.