Fenerbahçe’nin Konferans grupları öncesi son durağı Hollanda

Sakatlıklar yüzünden eksik bir kadroyla Hollanda'ya giden Fenerbahçe, Twente karşısında ilk maçtaki 5-1'lik skorun avantajını korumaya çalışacak.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Premier Lig'e transferi gündemde olan Mitchy Batshuayi, Hollanda'ya götürüldü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda, 5-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Hollanda’nın Twente takımına konuk olacak. Twente Stadı’nda oynanacak ve TSİ 20.00’de başlayacak karşılaşma, S Sport Plus’tan yayımlanacak. Müsabakayı, İtalya Futbol Federasyonundan hakem Fabio Moresca yönetecek. Moresca’nın yardımcılıklarını Davide Imperiale ve Giuseppe Perotti yapacak. Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda rakibine karşı elde ettiği 5-1’lik skor avantajını koruyarak Hollanda’dan turla dönmek istiyor. Sarı-lacivertliler, play-off turunda Twente’yi elemesi durumunda Avrupa Konferans Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Cengiz Ünder: Her masada varımCengiz Ünder: Her masada varım

Savunmada eksik çok, Batshuayi Hollanda’ya götürüldü

Fenerbahçe’nin maç kadrosunda özellikle savunmadaki eksiklikler dikkat çekiyor. Manchester United’a transfer olan Altay Bayındır, sakatlanan Ferdi Kadıoğlu ve Alexander Djiku Hollanda’da olmayacak. Sarı lacivertli kulüp, Twente maçı öncesi sakatlığı bulunan Luan Peres ve Miha Zajc’ın yerine Bright Osayi Samuel ile Bartuğ Elmaz’ı kadroya dahil etmişti. Yine Emre Mor da sakatlığı nedeniyle hiç kadroya yazılmamıştı. Nottingham Forest’a transferi söz konusu olan Mitchy Batshuayi de Twente’ye götürülen futbolcular arasında yer aldı. Hollanda’ya giden kadro şöyle: İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Doğukan Demir, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Ahmet Necat Aydın, Fred, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Joshua King, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Umut Nayir, Michy Batshuayi.

Fenerbahçe’ye Ferdi’den kötü haberFenerbahçe’ye Ferdi’den kötü haber

İsmail Kartal’dan Livakovic ve Batshuayi sözleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, düzenlediği basın toplantısına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başladı. İlk maçı 5-1 kazanarak avantajlı bir skor elde ettiklerini belirten Kartal, “Twente, karşılaşmanın ilk 15-20 dakikasında bizi zorladı. Bunun bilincindeyiz. 7 maçtır kazanıyoruz. Kazanma alışkanlığı olan bir takımız. Rakibimizi farklı yenmiş olsak da onları ciddiye alıyoruz. Maçta iyi mücadele edip kazanarak ülkemize dönmek istiyoruz” dedi. Twente Teknik Direktörü Joseph Oosting’in “Her şey henüz bitmedi” söyleminin hatırlatılması üzerine ise Kartal şöyle konuştu: “Rakip takımın hocasının, oyuncuların motivasyonlarını yükseltmek için böyle bir açıklama yapmasını gayet doğal buluyorum. İlk maçta farklı kaybettikleri için yarın kazanarak bunu telafi etmek isteyecekler. Biz de bunu biliyoruz. Biz de en iyi şekilde hazırlandık.”

İsmail Kartal, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını söyledi.

Takımın yeni transferlerinden Hırvat kaleci Dominik Livakovic ile ilgili olarak ise İsmail Kartal, “Çalışmayı seven bir oyuncu. Gerçekten antrenmanlarda ortaya koyduğu performansla uyum sağlamış gözüküyor. Performansı bizi memnun ediyor” dedi. Alfredo Morelos transferiyle iligi soruya “Kesinleşmiş bir şey yok. Bu süreci başkanımız ve yöneticilerimiz yürütüyor” diyen Kartal, Premier Lig’e transferi söz konusu olan Mitchy Batshuayi için şunları söyledi: “Kadromuzda yer alıyor. Bizimle birlikte. Yarın ne olur bilemem. Bu kulübün kontrolünde olan bir şey. Ben yarınki maça odaklandım. Transferlerle konsantrasyonumu dağıtmak istemiyorum.”

Eski Fenerbahçeli Diego Rossi ABD’de siftah yaptıEski Fenerbahçeli Diego Rossi ABD’de siftah yaptı

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde ise “Benim için özel bir maç olacak. Kariyerim burada başlamıştı. 5-1 kazanmamıza rağmen önemli bir maç olacak. Türkiye’ye ilk geldiğimde kültüre alışmak durumunda kalmıştım. Ufak sakatlıklar da yaşadım. Zor bir başlangıç oldu. Bu sezon gerçekten iyi hazırlandım. Sol bekte oynamayı tercih ediyorum. İtalya’da bu şekilde oynadım. Twente’de savunmanın merkezinde ve orta sahada da oynamıştım. Hocam nerede ihtiyaç duyarsa orada oynarım” dedi.

Twente tarafı 5-1’lik yenilgiye karşın ümitli konuştu.

Oosting: Fenerbahçe’nin işini zorlaştırabiliriz

Karşılaşma öncesinde Twente’de 1 cezalı, 1 sakat ve 1 de durumu belirsiz oyuncu bulunuyor. Twente’de ilk maçta kırmızı kart gören Youri Regeer cezası; Mees Hilgers ise sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Sakatlığı sebebiyle ilk maçta forma giymeyen Joshua Brenet’in durumu ise maç saatinde belli olacak. Twente Teknik Direktörü Joseph Oosting, Fenerbahçe’ye karşı iyi bir mücadele ortaya koyarak sahadan galip ayrılmak istediklerini söyledi. İlk maçta kötü bir sonuç aldıklarını belirten Oosting, “5-1’lik mağlubiyet acı verici. İlk maçın ilk yarısındaki futbolumuzu devam ettirmek istiyoruz. Yaptığımız antrenmanlar, iyi bir seviyede olduğumuzu bize gösterdi. Bu seviyede rekabet edebilecek bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi. Hollanda ekibinin hücum oyuncularından Daan Rots ise “Fenerbahçe ile mücadele edebilecek seviyede olduğumuzu gösterme hedefindeyiz. Bizim için en önemli şey bu” diye konuştu.

Fred şarkısını seçti, Altay'a tavsiyeler verdiFred şarkısını seçti, Altay’a tavsiyeler verdi

Fenerbahçe 7’de 7 yaptı

Bu sezon Süper Lig’de de 2’de 2 yaparak liderliğe yükselen Fenerbahçe, ilk 2 maçta 4 gol atıp 1 gol yedi. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı 5 maçı da kazanan ve rakip filelere 20 gol bırakan Fenerbahçe, kalesinde 2 gol gördü. Sarı lacivertliler, önce Moldova ekibi Zimbru’yu 5-0 ve 4-0, 3. sonra Slovenya’nın Maribor takımını 3-1 ve 3-0’lık skorlarla kupa dışında bıraktı.


Fenerbahçe, Avrupa’da 101. galibiyet peşinde

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında çıktığı 259 maçta 100 galibiyet, 104 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 346 kez havalandırdı, kalesinde ise 369 gol gördü. Kanarya, geçen sezondan bu yana oynadığı son 17 Avrupa maçında 13 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 1 kez yenildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.