Fenerbahçe’de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga…

Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurulu'nda başkan Ali Koç, konuşurken kavga çıktı. Aziz Yıldırım'a sert yanıt veren Koç, gelecek yıl yerli teknik direktörle çalışacaklarını açıkladı. Sosyal medyadan istifa ettiğini söyleyen Uğur Dündar, salonda oylama yaptırdı ve 'Göreve devam' dedi.

Spor 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Olağan Mali Genel Kurulu'nda kavga çıktı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Fenerbahçe’nin 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu olaylı geçti. Başkan Ali Koç kürsüye gelirken bir grup “Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe” tezahüratı yaptı. Aynı grubun tepkileri Başkan Ali Koç’un konuşması sırasında da devam etti. Ali Koç, camiaya birlik beraberlik eleştirisi yaparken ‘Taraftar istifa’ sesleri yükseldi. Ardından da bazı üyeler arasında kavga çıktı. Gerginlik güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle yatıştırılırken, olaylara sebebiyet veren birkaç üye de salon dışına çıkarıldı. Gerginlik esnasında Ali Koç’un ‘Bu şekilde devam edemem’ dediği duyuldu. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da “Buraya provokasyon yapmak için gelenler var” dedikten sonra salondaki sesler yükseldi. Bunun üzerine Dündar toplantıya 15 dakika ara verildiğini açıkladı. Aranın ardından Ali Koç, konuşmasına devam etti.

Fenerbahçe 5 yıldızlı armayı tescil ettirdi, kombinelerde devrim gibi karar... İşte borçFenerbahçe 5 yıldızlı armayı tescil ettirdi, kombinelerde devrim gibi karar… İşte borç

“Vedat Muriqi’den 1 milyon euro bonus geldi”

Bu yıl futbol takımının yaz kampını Rusya’da yapacağını belirten Ali Koç, Enner Valencia ve Arda Güler hakkında bilgi verdi. Fenerbahçe Başkanı, “Golcü, golcü, golcü dediler. Vedat’ın yerini dolduramadınız diyenler oldu. Vedat’a 12 milyon euro teklif geldiğinde bu işi bilen arkadaşlara sordum, hemen sat fazlası olmaz dediler. 20’ye sattık. Bu sene bile Lazio’dan 1 milyon bonus alacağız. Enner Valencia’dan Allah razı olsun. Her sahadaki performansı, ailesi kalbimizde yer edildi. Yeri geldi onu da yerden yere vurduk. Yok penaltıyı kaçırdı, başka bir şey diye… Arda Güler’in ne olacağı belli değil ama bizi yerden yere vuruyorlar. Her türlü kötülük, şanssızlık ve uğursuzluk başımıza geldi.”

Ali Koç, camiayı iyi biyen bir Türk hoca ile çalışacaklarını söyledi.

Fenerbahçe’yi yerli teknik direktör çalıştıracak

Ali Koç, Jorge Jesus sonrası gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör konusunda açıklama yaptı. Fenerbahçe Başkanı şunları söyledi: “Hocayı merak ediyorsunuz. Danışmıyorsunuz diyorsunuz. Onlarca kişiyle istişare ettik. Bir kısmı diyor 16 senedir sadece Türkler şampiyon oldu diyor. Başkası Türkiye’de şu an bize göre kimse yok, diğeri Türkiye’yi bilen yabancı olsun diyor. Bugün piyasada müsait olan dünya çapında geçen seneye göre çok fazla hoca var. Şahsi düşüncem ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın düşüncesi bizim Türkiye’yi hiç bilmeyen, hiç çalışmamış, ismi ne olursa olsun bir hocayla yeni sezona başlamanın riskli olduğuna karar verdik. Diğer taraftan camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra’ya o ruhu aşılayacak biri olsun düşüncesi de var. Türkiye’yi iyi bilen yabancı hoca sayısı 3’ü geçmiyor. Türkiye Ligi’ni bilen yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4’ü geçmiyor. Bir sürü isimlerle heyecanlandırılıyorsunuz. Camiayı bilen hizmet etmiş, anlayan Türk olan 2 tane hoca çıkıyor. Bu sene tercihimiz camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en iyi olacağını düşünüyoruz. Biz kimle devam edeceksek 7’den 70’e kenetlenmediğimiz takdirde ağzınızla kuş tutsanız başarı gelmeyecektir. Çünkü çok fazla dış etkenlerle mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Bizim tekrar Fenerbahçe’yi kudretli hale getirmemiz lazım.”

Fenerbahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmasıFenerbahçe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışması

Teknik direktörlük için öne çıkan isimler teklif almamış!

Ali Koç’un tecrübeli yerli teknik direktör açıklamasının ardından tarife uyan teknik direktörler konuşulmaya başladı. Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu isimleri ‘yıllarca hocalık yapmış’ sözüne uygun olmadığı için devre dışı kaldı. Öne çıkan isimlerse şöyle: Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Sergen Yalçın ve İsmail Kartal. Ancak bu isimlerin hepsi televizyon kanallarına açıklama yaparak şu ana kadar kendileriyle iletişime geçilmediğini söyledi. Sadece Yılmaz Vural göreve talip olduğunu açıkladı.

Ali Koç’un konuşması sınasında zaman zaman protestolar oldu.

Aziz Yıldırım’a sert yanıt: Mert olun!

Ali Koç, önceki gün kendisine yüklenen eski başkan Aziz Yıldırım’a sert bir yanıt verdi. Koç, “Sayın Başkan Aziz Yıldırım… O, bana Ali Koç diye hitap ediyor. Bir kez daha bizleri şaşırtmadı! Biz rakiplerin uzantılarıyla, TFF’deki köstebeklerle mücadele ederken, ne yazık ki bir de kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe'de kılıçlar çekildi! Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: Kongreye gitFenerbahçe’de kılıçlar çekildi! Aziz Yıldırım’dan Ali Koç’a: Kongreye git

“Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir dediğiniz, bir dediğinizi tutmuyor” diyen Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Hep bize öğretmediniz mi? Muhaliflere kızmadınız mı? Bir şey söyleyecekseniz, gelin bu kürsüde söyleyin demediniz mi? Bize böyle öğretmediniz mi? Mertçe, yüreğinizle burada konuşun demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil? Siz niye buraya gelip bize hitap etmiyorsunuz? Niye Nihat Özdemir gibilerine ses çıkarmıyorsunuz? Neden bize yol göstermiyorsunuz? Siz bizim neden elimizden tutmuyorsunuz? Bırakın bu adama bir şey demeyi, kapısına gidip başkanlık teklif ettiniz. ‘Fenerbahçe benim’ diyeceksiniz. Şuraya gelip iki laf etmeyeceksiniz. Yazıklar olsun… Mert olun mert. Ne yapacaksanız, açıkça yapın ve lütfen aday olun. Aday olmayacaksanız, güvendiğiniz ve inandığınız birkaç kişiyi aday olmaya ikna edin. Ancak kapı kapı aday arayıp, sonrasında da seçimlere 1 yıl kala kongreye gitmek fıtratımızda yok demeyin. Tutarsızsınız.”

Bazı Fenerbahçe üyeleri Uğur Dündar’ı sert şekilde eleştirdi.

Uğur Dündar istifa etti, 1 saat sonra geri döndü

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Uğur Dündar “Hayat felsefem hep onurlu yaşamak, çocuklarıma şerefli bir soyadı bırakmak oldu. Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’nı da Cumhuriyetin Feneri olduğu için kabul ettim. Bugün de bu görevi bırakmaya karar verdim. Ölünceye kadar Mustafa Kemal’in askeri olacağım, bedeli neyse ödeyeceğim” dedi.

Yönetimin ibra edilmesinden sonra Uğur Dündar, kendisinin göreve devam edip etmemesi yönünde oylama yaptı. Oylama oy çokluğuyla kabul edilirken, uzun süre Dündar aleyhine tezahürat yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.