Fenerbahçe tarih yazıyor! Kupalar geliyor

Son olarak Kadınlar Kupa Voley'de zafere uzanan sarı-lacivertli kulüp futboldan basketbola, oradan voleybola mücadele ettiği her kupaya talip.

Spor 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin başarısı her branşta taraftarını sevindiriyor.

Fenerbahçe’nin spor kulübü kimliği Aziz Yıldırım’ın başkan olduğu dönemden beri kendini gösteriyor. Kulüp her branşta yatırımları belli bir seviyenin üstünde tutarak düzenli şekilde rekabetçi takımlar yaratıyor. Son yıllarda futbol branşının başarısızlıklarının yaralarını diğer branşlardaki başarılar ve mücadele sarıyor.

Sarı-lacivertli kulüpte bu sezon futbol da son derece iddialı. 2020-21 sezonu hariç kalan sezonlarda nisan ayına dek çoktan havlu atmış olan şube bu sene Galatasaray’ın yalnızca iki puan gerisinden şampiyonluk yarışını çekişmeli şekilde sürdürüyor. Öte yandan Konferans Ligi’nde de yoluna devam eden Kanarya çeyrek finalde Olympiakos ile eşleşti. 11 Nisan ve 18 Nisan’daki maçlar kupadaki geleceklerini şekillendirecek. Fenerbahçe, 7 Nisan’da ezeli rakibi Galatasaray’a karşı Süper Kupa mücadelesine çıkacak. Kadın futbolda da son haftalarda gelen olumsuz sonuçlar sonrası düşen şampiyonluk umudu Galatasaray karşısında alınan hayati üç puanla yeniden canlandı. 2-1’lik galibiyet sonrası iki takım arasındaki puan farkı yeniden ikiye geriledi.

Kadınların derbisinde kazanan Fenerbahçe!Kadınların derbisinde kazanan Fenerbahçe!

Ancak futbol dışında birçok heyecan yaşatıyor taraftarına Fenerbahçe. Bunlardan sonuncusunu dün kadın voleybol takımı yaşattı. Fenerbahçe Türkiye Kupası finalinde Eczacıbaşı ile karşılaştı. Güçlü rakibine karşı ilk seti kazanan Kanarya ikinci seti kaybetse de maçın devamında mutlak hakim oldu ve 3-1’le kupaya uzandı. Tarihinde dördüncü kez bu kupayı kazanan Sarı Melekler 2017’den sonra ilk defa bu başarıya imza attı. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı bu sezon Avrupa’da da şampiyonluk hedeflemiş ancak Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Milano’ya karşı altın set sonucunda kaybetmişti. Sultanlar Ligi’nde normal sezonu lider bitirmek için 28 Mart’taki Eczacıbaşı maçını kazanması gerekecek Fenerbahçe’nin hedefi ligde de şampiyonluk.

Erkek voleybolunda da durum bu sezon çok farklı değil. 26 Mart Salı saat 17.00’deki Halkbank maçıyla Kupa Voley’de yarı final sahnesine çıkacaklar. Avrupa’da CEV Cup’ta yarı final aşamasına kadar gelinmiş ancak Polonya ekibi Rsezsow’a mağlup olunmuştu. Fenerbahçe ligde de son olarak şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerinden Halkbank’ı 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Kupa Voley'de şampiyon Fenerbahçe!Kupa Voley’de şampiyon Fenerbahçe!

Basketbol branşında da durum pek farklı değil. Kadın basketbol takımı EuroLeague yarı finalinde 12 Nisan’da Çukurova Basketbol’la karşılaşacak. Fenerbahçe burada üst üste ikinci şampiyonluğunun peşinde. Sezon ortasında Türkiye Kupası’nı müzesine götüren kulüp ligde normal sezon aşamasını 28 galibiyetle namağlup geçti. Erkeklerde de sezon ortasını Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek geçen Fenerbahçe, EuroLeague’de play-off aşamasına saha avantajıyla girmenin peşinde. Süper Lig’de ezeli rakibi Anadolu Efes’le amansız bir liderlik çekişmesi içinde olan Fenerbahçe’nin hedefi sezonu üç kupayla tamamlamak.

Özetle Fenerbahçe Spor Kulübü yine pek çok farklı branşta kadın erkek fark etmeksizin kupaların peşinde bir sezon geçiriyor. Bunca final ve çekişme zaman zaman Fenerbahçe taraftarını strese sokuyor. Sonucunda gelen mağlubiyet hayal kırıklığı yaratıp galibiyet büyük sevince yol açsa da sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe taraftarının takımını her branşta destekleyebiliyor olması onları şanslı kılıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.