Kupa Voley’de şampiyon Fenerbahçe!

Kadınlar Kupa Voley finalinde Eczacıbaşı'nı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe 7 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu 19 sayı üreten Melissa Vargas oldu.

Spor 25 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı'nı 3-1 yenen Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Kupa Voley’de şampiyonu belirleyecek maçta Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Ankara’da dolu tribünler önünde karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan sarı-lacivertliler ilk sette 8-5 öne geçip Ferhat Akbaş’a mola aldırdı. Mola dönüşü seri yakalayan Eczacıbaşı skoru 10-10’da eşitledi. Set sonuna kadar skor oldukça yakın geçti ancak son bölümde oyuna ağırlığını koyan Arina Fedorovtseva’nın da katkılarıyla ilk seti 25-23’lük skorla kazanan taraf Fenerbahçe oldu.

İkinci sette ise bambaşka bir Eczacıbaşı vardı. Başından sonuna üstün ve rahat götürdüğü seti 25-16’lık skorla hanesine yazdıran turuncu-beyazlılar kupa finalinde 1-1’lik eşitliği yakaladı.

Üçüncü sette ise bir önceki setin tam tersi bir durum yaşandı. Bu kez de Fenerbahçe rakibine çok ağır bastı ve seti 25-17’yle kazanarak maçta durumu 2-1’e getirip yeniden öne geçti.

Dördüncü sette de üstün oyununa devam eden sarı-lacivertliler, Melissa Vargas’ın da etkili oyunuyla seti 25-20, maçı da 3-1’lik skorla kazanarak Türkiye Kupası’nı müzesine götüren taraf oldu.

Yedi yıl sonra bir ilk

Karşılaşmadan zaferle ayrılan Fenerbahçe, tam yedi yıllık aranın ardından Türkiye Kupası hasretine son vermiş oldu. Türkiye Kupası’nı kadınlarda ilk kez 2009-2010 sezonunda kazanan sarı lacivertliler, 2014-2015 ve 2016-2017’te de kazandığı başarıya kulüp tarihinde dördüncü kez ulaşmanın sevincini yaşadı. Mücadelede sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem, törende takımıyla birlikte bulunsa da kupayı kaldırma görevini Melissa Vargas’a bıraktı. Karşılaşma sonrası ayrıca “En Değerli Oyuncu” da seçilen Küba asıllı Türk voleybolcu, hem kupayı hem de ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın ellerinden alarak kaldırdı.

Eczacıbaşı’nın ise 2018-2019 sezonunda dokuzuncu kez Türkiye Kupası’nı kazandığı günden beri süregelen beş yıllık hasretini dindirme şansı önümüzdeki seneye kaldı.

Stefano Lavarini: İyi bir başlangıç noktası oldu

Karşılaşma sonrası mikrofonlara konuşan Fenerbahçe Başantrenörü Stefano Lavarini, “Onlar başardı, ben değilim. Çok mutlu ve gururluyum. Son haftalarda çok zorlandık ama güçlü kalmaya çalıştık. Kupayı kazanmayı çok istedik ve kazandık. Fenerbahçe’de ilk kupam oldu. İlk kupalar zordur, birçok unsurun yan yana gelmesi, birçok şeyi öğrenmeniz gerekir. Sonunda ilerisi için güzel bir adım attık, iyi bir başlangıç noktası oldu diyelim.” dedi.

Eda Erdem: Bunu aldık, ligi de çok istiyoruz

Şampiyonluk sevincini basın mensuplarıyla da paylaşan Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem, “Kızlarla, takımla gurur duyuyorum. Yoğun bir sezon geçiriyoruz. Zor bir sezon geçiriyoruz. İnişli çıkışlı bir sezon oldu. Sahada inanılmaz bir voleybol vardı. Eczacıbaşı’nı da tebrik etmek istiyorum, çok güzel ralliler oldu. İnanılmaz mutlu ve gururluyuz. İki kupa hedefimiz kalmıştı, bunu aldık. Lig şampiyonluğunu da çok istiyoruz. Bu kupa bize büyük bir moral olacak. Benim çok bir şey söylememe gerek yok. Kızlar sahada zaten inanılmaz bir voleybol oynadılar, tekrar çok gurur duyuyorum. Tebrik ediyorum hepimizi.” dedi.

Kadınların derbisinde kazanan Fenerbahçe!Kadınların derbisinde kazanan Fenerbahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.