Kara Kartal borsada daha yüksek uçuyor

2023'te en iyi performansını sergileyen Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, ocak ayını da 27,2'lik bir artışla kapattı. Kulüp böylece Borsa İstanbul'daki spor şirketleri arasında yatırımcılarına en yüksek kazancı sağlayan şirket oldu

Ekonomi 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, 13 milyar 80 milyon lira piyasa değeri ile zirvede yer aldı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisseleri 2023 yılında yüzde 621,6 değer kazanarak tüm zamanların en iyi yıllık performansını sergilerken başarısını yeni yılın ilk ayında da sürdürdü. 39 puanla Süper Lig’de 3’üncü sırada yer alan Beşiktaş ocak ayında Borsa İstanbul’da yüzde 27,2 oranında değer kazanarak yatırımcılarına en yüksek kazancı sağlayan spor şirketi oldu.

Beşiktaş borsada liderlik koltuğuna oturduBeşiktaş borsada liderlik koltuğuna oturdu

Spor endeksi ocakta sevindirdi

Ocak ayında spor endeksi ise yüzde 19,3’lük bir yükselişle kapandı, bu da spor şirketlerinin yatırımcılarını memnun ettiğini gösteriyor. Analistler sportif başarıların finansal sonuçlar üstünde önemli etkiye sahip olduğunu, ligde üst sıralarda yer alan takımların Avrupa kupalarında mücadele ederek büyük gelirler elde edebileceğini vurguluyor.

Transfer ve transfer gelirleri artış getirdi

Yılın ilk ayında açıklanan mali tablolar, gerçekleştirilen transferler, transferlerden sağlanan gelirler ve sponsorluk sözleşmeleri sayesinde spor şirketleri borsada dikkat çekici bir performans gösterdi. Beşiktaş ocak ayında borsada yatırımcısına bir önceki aya kıyasla yüzde 27,2 oranında kazanç sağladı. Beşiktaş Futbol Takımı ocak ayında teknik direktörlük koltuğuna Portekizli Fernando Santos’u getirmiş, Yukatel Adana Demirspor’dan ayrılan Norveçli defans oyuncusu Jonas Svensson ile anlaşma imzalamıştı.

Lider Fenerbahçe’nin hisseleri yüzde 21,2

Bu süreçte Süper Lig’in averaj lideri Fenerbahçe Futbol AŞ’nin hisseleri yüzde 21,2, ikinci sıradaki Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin hisseleri ise yüzde 14,1 oranında değer kazandı. Fenerbahçe ve Galatasaray hisselerinin değerindeki artışta her iki kulübün saha içi başarıları ve mali tablolarının zarardan kâra geçmesi çok etkili oldu. Fenerbahçe 1 Haziran 2022 ile 31 Mayıs 2023 arasında 278,7 milyon TL zarar bildirirken 1 Haziran 2023 ile 30 Kasım 2023 arasında 663,4 milyon TL net kar elde etti. Aynı şekilde 1 Haziran 2022 ile 31 Mayıs 2023 arasında 952,3 milyon TL zarar açıklayan Galatasaray 1 Haziran 2023 ile 30 Kasım 2023 arasında 34,3 milyon TL net kar açıkladı.

Galatasaray sponsorluk anlaşması imzaladı

Galatasaray geçen ay Yünsa adlı tekstil firmasıyla sponsorluk anlaşması yaptı. Kulüp Fransız oyuncu Sacha Boey’i Bayern Münih’e transfer ederek de rekor bir gelir elde etti. Bayern Münih’in Boey için 30 milyon euro artı bonuslarla toplam 35 milyon euro ödeme yapacağı belirlendi. Ocak ayında Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ yatırımcılarına yüzde 3,2 kayıp yaşattı. Halka açık dört büyük spor şirketi içinde ocak ayını en yüksek piyasa değeri ile kapatan Beşiktaş oldu. Beşiktaş 13 milyar 80 milyon lira piyasa değeri ile zirvede yer aldı. Beşiktaş’ı 10 milyar 967 milyon lira piyasa değeriyle Fenerbahçe takip etti. Galatasaray 7 milyar 765 milyon lira ile üçüncü, Trabzonspor ise 3 milyar 900 milyon lira ile dördüncü sırada yer aldı.

Karakartal yeşil sahaların değil borsanın şampiyonu olduKarakartal yeşil sahaların değil borsanın şampiyonu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.