Avrupa Fenerbahçe’yi konuşuyor

Son olarak sahasında Ludogorets'i mağlup eden Fenerbahçe sezona 18'de 18'le girdi. Sarı-lacivertlilerin bu kusursuz başlangıcı Avrupa basınında da yankı buldu.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin iyi başlangıcı kıta basınında dikkat çekti.

Fenerbahçe, Bulgar ekibi Ludogorets’i zor da olsa 3-1 yendi. Bu galibiyet, Konferans Ligi H Grubu’ndaki 3. maçta 3. zafer anlamı taşıdı. Böylelikle Fenerbahçe elemelerdeki 6, Süper Lig’deki 9 maçla beraber kusursuz sezon başlangıcını sürdürdü ve 18’de 18 yaptı.

İsmail Kartal’ın öğrencilerinin yakaladığı bu başarı dış basında da ses getirdi. İspanyol basınından AS, haberi “Arda’nın yokluğu hissedilmedi” diyerek okuyucularına aktardı. Yaz aylarının başında Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer olan Arda, geçtiğimiz sezonun sonunda takımın parlayan yıldızlarındandı. Henüz 18 yaşında olan süper yeteneğin takımda kalması halinde büyük fark yaratacağı düşünülüyordu. Ancak Arda takımdan ayrıldı. AS’taki haberde bu ayrılığın üstüne kazanılan parayla çok iyi bir kadro kurulduğu belirtildi. Metinde “Kadroya gelince, Güler’inki de dahil olmak üzere satışlardan elde edilen kârla güçlü bir ekip oluşturuldu. Cengiz Ünder (Marsilya’dan 15 milyona imza attı), Szymanski (Dinamo Moskova’ya neredeyse 10) ve Brezilyalı Fred (Manchester United’a 10 daha) ana transferler oldu, ancak aynı zamanda sıfır maliyetle çok fazla kalite elde ettiler. Inter’den bedelsiz olarak gelen Edin Dzeko’nun takıma katılması, İstanbul takımının hücumunda büyük etki yarattı ve fark yaratan rakamlara ulaştı: 13 maçta 9 gol ve 7 asist.” ifadeleri yer aldı.

Toni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerindenToni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerinden

İngiliz basınından Daily Mail ise Fenerbahçe’nin serisine kayıtsız kalmadı. Gazete okuyucularına Fenerbahçe’nin kusursuz başlangıcnı “Yenilgisiz İstenmeyenler” başlığıyla aktardı. Haberde Manchester United’da gözden düşen Fred, bir dönem Manchester City forması giyen Dzeko, Glasgow’lu Kent, eski Southampton’lı Tadic ve eski Bournemouth’lu Joshua King’in Süper Lig ve Avrupa kupalarında fark yaratarak Fenerbahçe’nin kusursuz başlangıcının mimarları oldukları belirtildi.

 

İşte Daily Mail’ın Fenerbahçe başlığı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.