Alexander Djiku: Şampiyon olmak istiyorsak derbiyi kazanmalıyız

Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Alexander Djiku açıklamalar yaptı. Yaklaşan iki derbi maçıyla alakalı konuşan deneyimli isim şampiyonluk yolunda bu tarz maçları kazanmanın önemini anlattı.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Alexander Djiku'dan kritik maçlar öncesi değerlendirme.

Sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan ve beklentilerin üstüne çıkan Alexander Djiku açıklamalar yaptı. Beşiktaş’la da adı anılan ancak Fenerbahçe’ye imza atan oyuncunun performansı taraftar nezdinde “Ya Beşiktaş transfer etseydi” yorumlarına yol açacak kadar iyiydi. 29 yaşındaki oyuncunun sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kaldığı dönemde Fenerbahçe fazlasıyla zorlandı.

Djiku ilk geldiği zamanlarda kendiyle ilgili eleştirileri normal karşıladığını belirterek “İnsanlar sizi tanımadıkları zaman eleştiriler yapabiliyor. Ben zaten kendi kalitemi ve nasıl bir oyuncu olduğumu da biliyorum. Bu yüzden sezona başladıktan sonra yavaş yavaş kalitemi ortaya koymaya çalıştım. Takıma katkı sağlayabilmek adına hem kendim hem de takım için iyi bir performans ortaya koymak istedim. Tabii ki maç kazandığınızda, iyi bir performans ortaya koyduğunuzda kolektif olarak kapasitenizin de daha fazlasını ortaya koyabiliyorsunuz. Bana göre takım olarak iyi durumdayız. İyi bir şekilde devam etmemiz gerekiyor”dedi.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi bu eşleşmelerden çıkacakFenerbahçe’nin muhtemel rakibi bu eşleşmelerden çıkacak

Djiku performansıyla ilgili “Fenerbahçe benim nasıl bir oyuncu olduğumu biliyordu. Eleştirilerden bazıları uzun olmamamla alakalı ama bana göre her şey boy ile alakalı değil. Bir savunma oyuncusuysanız zamanlamanız da bana göre çok önemli. Dolayısıyla bu anlamda da güçlü olmanız, zamanlamayı iyi yapmanız gerekiyor. Bence bu önemli bir şey. Oyun kurmayla alakalı olarak da şunu söyleyebilirim; ben her zaman temiz ve net bir şekilde topu ayağından çıkarmayı seven bir oyuncuyum. Hep bir şekilde takım arkadaşımla topu buluşturmayı seven, risk almadan net bir şekilde topu adrese göndermeyi seven biriyim. Uzun pas atmayı çok fazla sevmiyorum, söylemiş olduğum gibi daha direkt olarak net toplar vermeyi seviyorum. Şu ana kadar performansımdan memnun olduğumu söyleyebilirim” dedi.

Takıma adapte olduğunu dile getiren stoper yaklaşan derbi mücadeleleriyle alakalı “Bu tip maçlar, taraftar için de büyük anlam ifade ediyor. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları da kazanmalıyız. Bu iki kulüp arasında rekabet söz konusu. Fenerbahçe geçen sene maalesef çok iyi istatistiklere sahip değildi. Bu sene en iyisini göstermemiz gerekiyor ve oynayacağımız bu iki maçı da kazanmamız gerekiyor ki taraftarlarımızın yüzünde gülücükler oluşturabilelim, onları mutlu edebilelim” dedi.

Fenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecekFenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.