Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanında: Fred ve Cengiz kadroda

Fenerbahçe Süper Lig’in ikinci haftasında bu akşam 21.00’de Samsunspor deplasmanına çıkacak. Sarı-lacivertlilerde karşılaşma kamp kadrosunda yeni transferler Cengiz Ünder ve Fred de yer alıyor.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Samsunspor deplasmanında.

Sezona Konferans Ligi 2. ön eleme turundan başlayan ve bu turda Zimbru’yu eleyen, devamında da Maribor’u geride bırakan Fenerbahçe, Süper Lig’e Gaziantep FK galibiyetiyle başladı. Kanarya, Edin Dzeko’nun golleriyle başlayan mücadeleyi 2-1 kazandı ve hanesine 3 puan yazdırdı. Sarı-lacivertliler iyi başladığı uzun maratonda yoluna Samsunspor maçıyla devam edecek.

Süper Lig’e döndükten sonra ilk maçında Sivasspor deplasmanına çıkan Samsunspor sahadan 1-1’lik sonuç ve 1 puanla ayrılmıştı. Ev sahibi ekip güçlü rakibi karşısına ilk 3 puanını almak adına çıkacak. Geçmişe bakıldığında tarih Samsunspor’dan yana değil. İki takım daha önce 66 kez karşılaştı. Bu maçlardan 38’ini Fenerbahçe kazanırken 13’ünde Samsunspor güldü, 15 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda Fenerbahçe 112 gol atarken Samsunspor 59 gol attı. Samsun’da oynanan 33 maçın 11’ini kazanan ev sahibi, sarı-lacivertli rakibine 14 kez yenildi, 8 maç berabere bitti. Karadeniz’de oynanan maçlarda Samsunspor 41 gol attı, Fenerbahçe ise rakip fileleri 48 kez havalandırdı.

Fenerbahçe'nin gözü UEFA'da... Kadro açıklandıFenerbahçe’nin gözü UEFA’da… Kadro açıklandı

Fenerbahçe’nin Samsunspor maçı kadrosunda yeni transferler Cengiz Ünder ve Fred de yer aldı. Sakatlıları bulunan isimlerden Bright Osayi Samuel, Rodrigo Becao gibi isimler kamp kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe’nin Samsun kafilesinde yer alan isimler şöyle: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Alexander Djiku, Emir Ortakaya, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Yusuf Kocatürk, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Fred, Cengiz Ünder, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Umut Nayir.

Mert Hakan’dan güzel hareket

Fenerbahçe Samsun’a ulaştıktan sonra sıcak görüntüler yaşandı. Kafileyi karşılayan taraftarların arasında kanser tedavisi gören bir çocuk, Mert Hakan Yandaş tarafından takım otobüsüne götürüldü. Mert Hakan, minik taraftarı takımla tanıştırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.