Pini Balili 14 Mayıs seçimleri için sandığa gitti

Sivasspor’un ve Süper Lig’in unutulmaz forvetlerin İsrailli Pini Balili, ülkesinde sandık başına gitti ve kritik 14 Mayıs seçimleri için oyunu kullandı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İsrail asıllı Balili, genel seçimler için oy kullandı.

İlk olarak Temmuz 2003’te ülkemize gelen ve İstanbulspor forması giyen Pini Balili, ertesi sezon Kayserispor’a transfer olmuştu. O dönem 26 yaşında olan İsrail asıllı, 2005 yazında adını unutulmazlar arasında yazdıracağı Sivasspor macerası için İç Anadolu ekibiyle anlaşmıştı. 2005 Temmuz ve 2009 Temmuz arası Sivas’ta oynayan yıldız takımıyla 2008-09 sezonunda şampiyonluk mücadelesi vermişti. Balili, 2009 yazında Antalya’nın yolunu tutmuş, bir sezon Antalyaspor’da oynadıktan sonra ülkemizden ayrılmıştı.

Fenerbahçe'den taraftarına 350 TL'lik jestFenerbahçe’den taraftarına 350 TL’lik jest

O Balili, 2017 yılında Türk vatandaşı oldu, Atakan ismini aldı ve geçtiğimiz gün Türkiye’de Tel-Aviv Başkonsolosluğu’na giderek cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandı. 43 yaşındaki Balili oyunu kullandıktan sonra  “Bu sabah İsrail büyükelçimiz Sn. Torunlar ile görüştük. Türkiye – İsrail ilişkileri hakkında konuştuk, orada oynadığım zamanla ilgili deneyimlerimi paylaştım. Kendisine Türkiye’ye çok seyahat ettiğimizi söyledim ve 2023 genel seçimleri için oyumuzu kullandık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Balili, Türkiye’de forma giydiği dönemde toplam 189 maça çıktı, 44 gol attı, 19 da asist yaptı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pini Balili (@pini_balili)’in paylaştığı bir gönderi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.