Pendikspor baş aşağı gidiyor, Sivasspor zincirlerini kırıyor

Sivasspor, Pendikspor deplasmanında 3-2 kazanarak 5 haftalık galibiyet özlemini dindirdi. Pendikspor ise Süper Lig'de hâlâ üç puanla tanışamadı.

Spor 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Pendikspor- Sivasspor maçının ikinci yarısı heyecan fırtınası şeklinde geçti.

En son Gaziantep FK deplasmannda 3-1 kazanan Sivasspor, son beş haftada iki yenilgi, 3aç beraberlik almış galibiyete hasret kalmıştı. Servet Çetin yönetimindeki Sivasspor, Süper Lig’de şu ana kadar hiç üç puan sevinci yaşamamış dört puanlı Pendikspor’a konuk oldu.

Yiğidolar maça golle başladı. 4. dakikada sağ kanattan Emrah Başsan’ın ceza sahası içine yaptığı ortada savunmadan seken top Barrow’da kaldı. Barrow’un topu ağlara yolladı. İlk yarıda fazma aksiyon yoktu. 24’te Burak kapacak’ın kendi getirdiği topta ceza alanı dışından yaptığı vuruşu Pendikspor kalecisi Erdem kornere çeldi. İlk yarı 1-0 konuk takımın üstülüğüyle bitti.

Deplasmanlar Bjelica'yı yaktı! Trabzonspor yolları ayırıyorDeplasmanlar Bjelica’yı yaktı! Trabzonspor yolları ayırıyor

İkinci yarı ilk 45 dakikanın aksine çok hareketli geçti. 48’de Halil Akbunar’ın sert şutunda Sivasspor file bekçizi Ali Şaşal başarılıydı. 57’de Emrah Başsan’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Manej golü atmayı başardı ve Sivasspor’u 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra ev sahibi takım oyuna ağırlığını koydu. 68’te Gökcan Kaya’nın savunma arkasına attığı pasta Erencan Yardımcı’nın aşırtma vuruşu farkı bire düşürdü. 74’te Midstjö’nün ara pasında Gökcan Kaya harika vurdu ve takımına beraberliği getirdi.

Türkiye, İskoçya ile arayı açıyor...  Şampiyonlar Ligi'ne 3. takım şansıTürkiye, İskoçya ile arayı açıyor… Şampiyonlar Ligi’ne 3. takım şansı

Rüzgar Perdikspor’un arkasından esiyor derken golden bir dakika sonra Sivasspor tekrar öne geçti. Saiz, ceza alanı içinde attığı çalımlardan sonra vurdu. Kaleci Erdem’den seken topu Appindangoye sert bir vuruşla filelere gönderdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında sonuç değişmeyince maç 3-2 Sivasspor’un galibiyetiyle bitti. bu sonuçla Yiğidolor 10 puana çıkarken Pendikspor 4 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.