Deplasmanlar Bjelica’yı yaktı! Trabzonspor yolları ayırıyor

Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Nenad Bjelica ile yolları ayırma ayırma kararı aldı. Özellikle deplasmanda alınan başarısız sonuçlar kararda etkili oldu. Bordo mavililerde Bjelica yerine öne çıkan isim Abdullah Avcı.

Spor 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bjelica Trabzonspor günlerini değerlendirdi ve takımın geleceğiyle alakalı konuştu.

Trabzonspor yönetimi, özellikle deplasmanlardaki başarısızlıkların ardan teknik direktör Nenad Bjelica ile yolları ayırmayı planlıyor. Adana Demirspor maçında 1-0 mağlup olan bordo-mavili takımın üst üste yaşadığı kayıplar camianın ve taraftarın tepkisini çekmişti.

Maç sonunda durum değerlendirmesi yapan Trabzonspor yönetim kurulu, Hırvat teknik direktörle yolları ayırma konusunda fikir birliğine vardı. Kararı destekleyen Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüp avukatlarına talimat vererek resmi görüşmelerin yapılmasını istedi.

Trabzonspor'un gemisi deplasmanda yine battıTrabzonspor’un gemisi deplasmanda yine battı

2024-25 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi var

2024-25 sezonu sonuna kadar anlaşması bulunan ve yıllık 1 milyon 600 bin euro ücret alan Nenad Bjelica’nın tazminatının verilerek takımdan gönderilmesi düşünülüyor. Adana Demirspor maçı sonrası ülkesi Hırvatistan’a giden Bjelica ile avukatlar üzerinden resmi görüşmeler yapılıyor. Trabzonspor ile Bjelica’nın ayrılığının yakın zamanda kesinleşmesi bekleniyor.

İndirime sıcak bakmıyor

2022-2023 sezonunun ikinci devresinde ekibiyle bordo-mavili takıma katılan Hırvat hocanın, 2024-2025 sezonu sonuna kadar anlaşması bulunuyor. Ligde 16 maçta 8 galibiyet ve 8 mağlubiyet yaşayan Bjelica, tazminatında ise indirime gitmeye sıcak bakmıyor.

Ertuğrul Doğan ile Abdullah Avcı arasında iyi bir ilişki bulunuyor.

En güçlü aday Abdullah Avcı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası grup maçları dolayısıyla verilen milli arada yeni hocayı takıma getirmek istiyor. 5 gün izinli olan bordo-mavili takım, 12 Ekim’de Alanyaspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Trabzonspor yönetiminde olası teknik direktörler arasında Abdullah Avcı öne çıkıyor. Başkan Doğan’ın da Avcı ile çalışmaya sıcak baktığı öğrenildi. Bordo-mavili taraftarlar Fatih Tekke ve Şenol Güneş gibi isimleri gündeme getirse de yönetim kurulunun listesinde en büyük aday olarak Abdullah Avcı yer alıyor. Takımdaki başarısızlık ve devamında gelen olağanüstü kongre süreci nedeniyle 7 ay önce istifa eden Abdullah Avcı da bordo-mavili takıma geri dönmek istiyor.

Ertuğrul Doğan: Abdullah Avcı, tek lafımızla geldi öyle de gittiErtuğrul Doğan: Abdullah Avcı, tek lafımızla geldi öyle de gitti

Bjelica deplasmanda sınıfta kaldı

Trabzonspor, geçen sezonun 30. haftası öncesinde Nenad Bjelica ile el şıkıştı. Bordo mavilililer, Hırvat teknik direktör yönetiminde 16 lig karşılaşmasına çıktı. Bu maçlarda 8 galibiyet, 8 mağlubiyet elde edilerken takım beraberlik almadı, 1,5 puan ortalamasını yakaladı. Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Adana Demirspor’a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, teknik direktör Nenad Bjelica yönetiminde deplasmanda oynadığı 9 maçta 21 puan kaybı yaşadı. Dış sahada oynadığı maçlarda 0,66 gibi düşük puan ortalaması tutturdu.

Devlet, Trabzonspor'un peşinde: 354 milyon TL'yi ver!Devlet, Trabzonspor’un peşinde: 354 milyon TL’yi ver!

Bordo mavililer, bu sezonsa ligde dış sahada 3 yenilgi alırken bir kez sahadan üç puanla ayrıldı. Fırtına, deplasmanda Galatasaray’a 2-0, Hatayspor’a 3-2, Adana Demirspor’a 1-0 mağlup olurken tek galibiyetini Kasımpaşa önünde 5-1’lik skorla elde etti. Trabzonspor, topladığı 12 puanın sadece üçünü dış sahada aldı. Karadeniz ekibi, Bjelica yönetiminde geçen sezon da deplasmanda Sivasspor’a 4-1, Konyaspor’a 2-1, Fenerbahçe ve Başakşehir’e 3-1 yenildi, Giresunspor’u ise 4-2 mağlup etti.

Trabzonspor’un çehresi evde değişiyor

Bordo-mavililer, iç sahada 7 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 yenilgi aldı. 18 puan toplayan Karadeniz ekibi, 2,5 puan ortalaması yakaladı. Karadeniz ekibinin Bjelica yönetiminda aldığı sonuçlar şöyle…

Trabzonspor – Ankaragücü 2-0

Trabzonspor – Karagümrük 4-1

Trabzonspor – Alanyaspor 5-1

Trabzonspor – Antalyaspor 1-0

Trabzonsppor – Rizespor 2-3

Trabzonspor – Beşiktaş 3-0

Trabzonspor – Pendikspor 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.