Trabzonspor fırtınası Paşa’nın evinde koptu

Üst üste iki maçını kaybettikten sonra Kasımpaşa deplasmanına çıkan Trabzonspor, harika gollerle rakibini 5-0'la geçerek kabusu atlattı. Bordo mavililerde birçok ilk yaşandı.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hırvat futbolcu Teplic, Süper Lig'de ilk golünü Kasımpaşa'ya karşı buldu.

Trabzonspor önce deplasmanda Galatasaray’a 2-0 sonra kendi sahasında Rizespor’a 3-2 yenildi. Süper Lig’in 4. haftasında daha önce hiç yenilmeyen Kasımpaşa’ya konuk olacaklardı. Kağıt üzerinde zor gözüken maç bordo mavililer için umulandan kolay geçti.

Trabzonspor'da yenilginin sorumlusu bulundu: TransferTrabzonspor’da yenilginin sorumlusu bulundu: Transfer

Esasında 3. dakikada Ben Ouannes’in yerden çıkardığı topta Erdem Çetinkaya hedefini bulsa karşılaşmanın senaryosu muhtemelen böyle gelişmezdi. Ev sahibinin kaçırdığı mutlak pozisyondan sonra 15’te Trabzonspor golü buldu. Soldan yapılan orta sağ tarafta Visca’da kaldı. Bu futbolcunun sağdan kale sahasına gönderdiği ortada Enis Destan yükselerek kafayı vurdu ve topu filelere gönderdi. Yan hakemin bayrağını kaldırmasıyla Trabzonspor’un sevinci yarım kaldı. Ancak VAR kontrolünden sonra Karadeniz ekibi ikinci kez sevinç yaşadı.

Deplasman ekibi 28’de farkı ikiye çıkardı. Abdülkadir Ömür’ün pasında ceza alanı dışından harika bir plase yapan Enis Bardhi bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Trabzonspor için ilklerin gecesinde bordo mavililerin bu sezon başında transfer ettiği Benkovic, 45+3’te kornerden gelen topu kafaya ağlara gönderdi. Bu Hırvat futbolcunun Trabzonspor formasıyla ilk golü olarak tarihe geçti. İlk yarı 3-0 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli olduKonferans Ligi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

İkinci devrede de etkili olan Trabzonspor, 64. dakikada Bardhi, 82. dakikada ise Göktan Gürpüz’ün golleriyle 5 fark yakaladı. Karadeniz temsilcisinde üçüncü golü kaydeden Benkovic ile son golü atan Göktan ise yeni takımlarıyla ilk kez gol sevinci yaşadı. Son anlarda Kasımpaşa Claudio Winck ile gol bulurken maç 5-1 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla bordo-mavili ekip, ligdeki ikinci galibiyetini alarak puanını 6’ya çıkardı. Kasımpaşa ise bu sezonki ilk yenilgisini yaşarken 5 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.